Plačilo rezervnega sklada
Kupil sem stanovanje, sredi meseca (17.) pa je bil opravljen prevzem.
Ob nakupu je bilo zmenjeno (notarski zapis v kupoprodajni pogodbi), da vse stroške do prevzema krije prodajalec, od dneva prevzema naprej pa kupec (jaz). Upravnik mi je sedaj izstavil račun za rezervni sklad v 100% vrednosti.
Sem se želel zmenit s prodajalko, da je 50% računa še njenega stroška, druga polovica pa mojega. Me ni želela poslušati. Rekla mi je, da ji je upravnik zagotovil, da je poravnala vse stroške. Pogovor z upravnikom tudi ni obrodil sadov. Rekoč, da je za rezervni sklad mesečni obračun, katerega se izvaja zadnjega v mesecu, takrat pa sem že bil lastnik stanovanja.
Zdaj me pa zanima, če obstaja kakšen člen ali karkoli podobnega, ki bi urejal kako postopati v tem primeru.
LepPozdrav,
Aleksuu
Svetoval bi vam, da zadevo pustite, saj ni vredna razburjanja in tekanja.
Ne glede na to, pa rezervni sklad niso stroški temveč je to zbiranje denarja, ki bodo stroški šele postali ob investiciji. Slabo ste definirali v kupoprodajni pogodbi zadevo, tako da boste morali kar plačati.
Ali ti je upravnik zaračunal strošek vplačila v RS za pretekli, za tekoči, ali za naslednji mesec.
Šele ko boš podal ta podatek, bo vprašanje zastavljeno pravilno.
Drugače pa ima upravnik prav – kar se tiče izstavitve računa in nastopa vplačila v RS.
Člen, ki bi urejal kako postopati v primeru, da imaš prav, sicer obstaja v obligacijskem zakoniku. Poišči ga. A pri njegovoem uveljavljanju bodo tvoji stroški neprimerno višji, kot pa tistih 10 ali 30€, katerih polovico naj bi plačala prodajalka stanovanja.
upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd
Jaz plačujem v rezervni sklad 14 eur pa se mi za ta denar ne bi dalo niti upravnika klicat.
Forum je zaprt za komentiranje.