Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Provizija za posredovanje pri nakupu nepremičnine

Provizija za posredovanje pri nakupu nepremičnine

Pozdravljeni,

potrebujem pravni nasvet v sledeči situaciji.

Ob ogledu za nakup stanovanja mi je agentka samo pomolila v podpis izjavo, s katero sem seznanjen, da kupec plača 2% provizije od cene stanovanja, v kolikor pride do nakupa. V tem primeru ni šlo za pogodbo o posredovanju nepremičnine, niti izvoda tega papirja nisem dobil.

Sicer pa je stanovanje prodajala agencija (d.o.o.), nisem pa prepričan kateri subjekt je bil napisan na tej izjavi. Ob podpisu kupoprodajne pogodbe nam je agentka izročila račun (napisan na njen s.p., ki ni isti subjekt kot agencija), Nato je čez nekaj dni poslala e-mail naj storniramo prejšnji račun z novim računom zvišanim za 20% DDV. Na koncu naj bi mi torej plačali 2% cene stanovanja + 20% DDV.

Zanima me, kolikšno pravno težo ima izjava, ki sem jo podpisal, glede na to da ni šlo za pogodbo. Nikoli v pogajanjih tudi ni bilo omenjeno, da plačamo poleg provizije še DDV (razen če je to navedeno na tisti izjavi).

Seznanjen sem s V. členom Zakona o nepremičninskem posredovanju, vendar sem na internetu zasledil še naslednje:

Ali lahko torej tista izjava velja kot pogodba, čeprav prave pogodbe nikoli nismo podpisali?

Hvala za odgovore in lp

Rabiš božično posojilo ali poslovni kapital ? poglej know nadaljnje vaša rešitev je tu,
Sem Kenneth Roger MD . Kenneth POSOJILO COMPANY PLC . zasebni posojilodajalec posojilo, in jaz sem tukaj , da bo vaše sanje pridobivanje posojil uresničile. Ali potrebujete nujno posojilo? Ali potrebujete posojilo , da bi poplačala svoje dolgove ? Ali potrebujete posojilo verjetno razširiti svoje podjetje ali začeti svoj ​​posel , potem smo tukaj za vas s posojilom z nizko obrestno mero tako nizko, kot 3%, lahko dobite znesek posojila v višini $ 1.000 do $ 500,000,000.00 in največ posojilne do 50
years.So se obrnite na nas preko e-pošte na naslovu: [email protected] za več informacij o posojilu .
POSOJILA PRIJAVNICA
================================
Ime : ……………….
Drugo ime : ………………
Kontakt Naslov: ……………..
Starost: ……………………..
Spol : ………………..
Svojca : ……………
Telefonska številka : …………..
Zakonski Status: ……………..
Poklic: ……………
Položaj : ……………..
mesečni dohodek : …………..
Znesek posojila: ……………..
Namen za posojilo : ……………
Trajanje : ………………..
Država : ……………….
valuta države: ………………
Ali ste zaprosili za posojilo pred: …………
Ne razumete angleško : ……………..

Čakam na vašo odgovor ,
Kenneth Roger .

Lej podpisala si pogodbo (izjavo), torej boš morala plačati.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close