Z direktnim pristopom do realne cene nepremičnine
Sem prebrala en dober komentar kako se kupuje nepremičnino. Prodajalci te svoje sanjske cene postavljajo krneki in večina sploh ne ve kolk je vredno njihovo stanovanje na trgu. Kjer pa vemo – velja zakon ponudbe in poizvedbe. kupec je šel gledati stanovanje in prodajalec je imel nerealno ceno preko stotisoč evrov. In to v Fužinah ne v centru ljubljane kjer so itak prenapihnene. Kupec mu je takoj povedal da je njegovo stanovanje vredno 50-60 tisoč evrov drugo leto bo še pa majn. Prodajalec mu je bil takoj pripravljen spustit na 60 tisoč. Verjetno je računal na naivneže, ko ga pa takole pred realno dejstvo postaviš je pa takoj druga pesem.
Kakšne iskušnje imate ostali? A tudi kar naravnost poveste na ogledu koliko je nekaj vredno ali pa se pogajate od nastavljene cene navzodol pa koliko dni? Mi gremo zdaj po ogledih, pa bi radi čimveč dobrih napotil.
V kateri regiji kupujete?
Tole je bolj pravljica oz. velika redkost. Tudi sama sem prepričana, da so cene silno prenapihnjene in da bodo padle, vendar vsaj v tem trenutku prodajalci še vedno živijo v oblakih. Spustijo za kakega tisočaka, 10.000 je že redkost. Stanovanja po Ljubljani gledam že 2 leti, ponudba na trgu je obupna. Prastara stanovanja s 50 kvadrati uporabne površine po 100.000 € in več, o novih pa niti ne bi izgubljala besed.
2 leti nazaj nam je bilo všeč eno stanovanje, ki se je oglaševalo po 135.000. Ponudili smo 120.000, prodajalec je bil vidno užaljen nad prenizko ponudbo. Stanovanja seveda še danes ni prodal, sedaj ga oglašuje za 120.000. V tem trenutku bi za to stanovanje ponudila max 90.000 €.
Če že dve leti iščeš pa še nisi kupil pomeni da premalo ponujaš, ker drugače bi se s kakšnim trgovcem že ujela.
Ne bo držalo. Saj si prebral moj post. Ponudili smo znesek, za katerega danes ni mogoče prodati stanovanja. Torej ni bil problem pri nas, ampak pri prodajalcu.
Dve leti pa kupujemo zaradi:
– ne mudi se nam,
– doslej smo dali samo eno ponudbo (opisano zgoraj), ker smo pač izbirčni. Ogledali pa smo si okoli 35 stanovanj.
Forum je zaprt za komentiranje.