Izpodbojnost pogodbe o preužitku
Spoštovani!
Pred dvanajstimi leti sta moja starše naredila s sestro pogodbo o preužitku, s katero sta predala sestri eno polovico hiše (bila sta solastnika hiše vsak do polovice). Ker so me z lažmi privabili do notarja, nisem podpisala pogodbe, saj je bila pogodba vsebinsko popolnoma drugačna, kot smo se dogovorili oziroma sta mi jo starša predstavila (da bom tudi jaz dobila en delež hiše, katerega ga seveda nisem dobila).
V naravi se je potem pogodba izpolnjevala tako, da sta starša finančno pomagala sestri (ker sta imela skupaj višja dohodka kot sestra z možem), poleg tega pa sta starša zase porabila zelo malo. Pa tudi kar zadeva ostalo, mama še vedno kuha in pomaga pri gospodinjstvu sestri, in ne obratno.
Ker je sedaj oče umrl, sem pogledala v ZK in ugotovila, da je sestra že tri leta lastnica celotnega nepremičninskega premoženja (hiše z vrtom) na podlagi še ene pogodbe o preužitku.
Zanima me, kako je mogoče skleniti še eno pogodbo o preužitku, če je bila bila ena že sklenjena, ta druga pa je bila sklenjena samo zato, da se mene izigra in v celoti razdedini? Je mogoče to pogodbo izpodbijati?
Hvala za odgovor.
Lepo pozdravljeni.
Forum je zaprt za komentiranje.