Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine nižanje najemnine

nižanje najemnine

Pozdravljeni,

pogajam se za najem 3sobnega atrijskega stanovanja v Ljubljani bliz. Oglaševana najemnina je 900 EUR, kar se mi zdi veliko. Najemodajalec ima seveda svoje argumente: po meri narejena kuhinja višjega cenovnega razreda, vgradna omara ostane seveda vgrajena, kvaliteten blok itd. Stanovanja je cca 90m2, atrija cca 70 (tlakovan). Ker so oglaševane cene eno, dogovorjene pa drugo, me zanimajo vaše izkušnje, koliko plačujete za kaj podobnega?
Varčevanje za investicijski sklad je po mojem mnenju strošek lastnika; upravnik in ostalo mora seveda poravnavati najemnik.

ja to je kr okej cena, poznam ene ki plačujejo za 100m2 1100 imajo pa še teraso tam ene 20m2 pa ni ravno center, tam blizu Gopodarskega rastavišča. jah jaz bi vseeno iskala drugje kjer ni tako bogato opremljeno pa 70m2 atrija niti ne bi rabila

varčevanje ni vaš strošek.

O cenah najemnin ne bom govoril, ker so si od stanovanja do stanovanja zelo različne.

Vsi stroški, ki jih bo plačeval najemnik so določeni z najemno pogodbo. Običajno plačuje najemnik stroške, ki izhajajo iz uporabe stanovanja, lastnik pa tiste, ki izhajajo iz lastništva. Je pa seveda oboje stvar dogovora.

Če lastnik želi, da skupne stroške poravnava najemnik na svoje ime, mora upravniku posredovati najemno pogodbo. V nasprotnem primeru je za redno plačevanje stroškov odgovoren lastnik, proti kateremu upniki (v primeru, najemnik ne poravnava svojih obveznosti) vlagajo predloge za izterjavo.

Podatke o dolžniku mora dobaviteljam (upnikom) na njihovo zahtevo posredovati upravnik.

upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close