Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Prodaja ali najem

Prodaja ali najem

Pozdravljeni,

na vas se obračam, če mi bo kdo znal dati kakšno mnenje.

Pred leti sem se odselila iz svojega stanovanja in šla zaradi službe v drugi kraj in tam vzela stanovanje v najem.
Menila sem, da je najbolje, da dam svoje stanovanje v najem, da se bom vsaj delno pokrivala z najemnino pri mojem stanodajalcu.
No to je bilo leta 2007 in seveda mi ne bi moglo biti bolj žal, kot mi je-da nisem stanovanja prodala.
Imela sem tudi težave z najemniki in neplačilom, pa tudi veliko vožnje, ker je pač to v drugem kraju, potem še plačevanje rezervnega sklada, vzdrževanje, stavbno zemljišče, zavarovanje..
No lansko leto sem imela nekaj časa prazno stanovanje, ker je najemnik odšel in nisem dobila primernega drugega in stroške sem imela za plačevati na dveh lokacijah, tako da sem šla zelo veliko v minus.
Glede na to, da je bilo stanovanje prazno, pa je sedaj vseeno potrebno plačevati, kot da je ena oseba noter.
No začela sem razmišljati, da bi stanovanje prodala, ampak ni bilo potencialnega interesenta, pa sem morala čimprej dobiti najemnika, ker nisem več zmogla imeti praznega stanovanja, na drugi strani pa plačevati visoko najemnino itd..
Sedaj imam zelo prijetnega in resnega najemnika, še nikdar tako.
Po naključju pa sem dobila dva klica, interes za nakup stanovanja. Sicer bi ga morala sedaj prodati po ceni, ki je v GURSU, to je pa eno tretjino manj, kot je bilo pred parimi leti.
Kopalnica ni renovirana, niti niso okna menjana.
Bojim se, da kljub sedaj dobremu najemniškemu razmerju, bo stroškov čedalje več, pa glede na to, da v tem stanovanju verjetno ne bom več nikoli živela.
To mi je sedaj velika dilema, pa tudi imam 2 mesečni odpovedni rok in kako izgleda to v primeru, če bi pogodbo odpovedala in čez dva meseca stanovanje prodala, s tem, da bi bil že zdaj kupec znan. Ali se podpiše kaka predpogodba, da bo to stanovanje zagotovo kupil, oziroma bi moral dati kako aro?
V kakem znesku?
Moti me tudi to, ker sem sama najemnica in ko dajem stanovanje v najem, nisem popolnoma nič oproščena davka na najem, ki je res visok.
Torej nimam neke informacije, ali bodo cene predvidoma še padale, ali se je ta trend ustavil?
Glede na to, da sem že zdaj zelo zelo v izgubi, ko sem računala, če bi prodala stanovanje ko sem se odselila, bi torej dobila 1/3 več plačila, poleg tega bi dobila obresti na banki prav take, kot sem dobivala najemnino, poleg tega pa ne bi imela vzdrževanje ter vseh ostalih stroškov.
Ampak po toči zvoniti je prepozno, očitno se nisem dovolj zanimala, kaj se dogaja na nepremičninskem trgu in me je presenetilo, pa seveda tudi marsikoga drugega.
Zdaj pa me seveda skrbi, če bodo cene še veliko padle, da mi na koncu ne bo ostalo niti tisto, kar sem sama vplačala in potem s kreditom in obresti.
Upam, da mi boste podali kakšno vaše mnenje in se resnično zahvaljujem.
Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close