Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine novi davek

novi davek

kje bi lahko izsledil izračun novega davka za hišo ali naša hiša je vredna 87000€ koliko bi nas zdaj stal novi davek na hišo?

Lep pozdrav

87.000 * 0,15% = 130,5 eur davka (če imate stalno bivališče v tej nepremičnini)
ali
87.000 * 0,50% = 435 eur (če niste prijavljeni na tem bivališču in je ne dajete v najem)

Pozdravljeni,
sem lastnica stanovanja v katerem živi moja mama, ki ima tam pravico živeti do smrti (zapisano v sklepu o dedovanju po očetu, na podlagi katerega sem postala lastnica). Mama ima tam prijavljeno stalno prebivališče in mi seveda nič ne plačuje. Sama živim drugje, kjer imam tudi stalno prebivališče. Pri izračunu razredov za plačilo vrtca sem vedno na račun lastnine bila uvrščena v višji razred, čeprav sem predložila sklep o dedovanju in čeprav s to lastnino zaenkrat ne razpolagam.
Pri izračunu novega nepremičninskega davka bodo verjetnu upoštevali, da tam sama ne živim in ga obdavčili z 0,5% stopnjo.
Zanima me, kako bi bilo obdavčeno, če bi npr. z mamo podpisali najemno pogodbo za najemnino 1EUR/mesec?
Potem bi verjetno morala prijaviti dohodek iz dajanja v najem 12EUR letno, obdavčeno pa bi bilo po stopnji 0,15%.
Kaj mi svetujete?
Hvala lepa z odgovor

Očitno ste se vsi sprijaznili s tem davkom.
Morda bi uvedli še davek na izdihan zrak in na spol (moški 0.15%, ženske 0.50%).
Mojga glasu nkol več, niko.

Se strinjam, da bi bilo bolje dvigniti DDV na 26%.

Najemna pogodba mora biti sklenjena s tržno najemnino, da se upošteva, od te tržne najemnine pa seveda plačaš tudi davek.

Če ima mama pravico stanovanja v stanovanju, je to verjetno to vpisano v zemljiški knjigi. Če je tako, potem bo ona zavezanka za davek po 0,15%.

Najprej poglej, kaj je vpisano v ZK in če ni še nič, potem vpišite služnost stanovanja…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close