Cene nepremičnin in ali so najemodajalci normalni?
Mene zanima, a je kdo oz. ali obstaja kaka ustanova, ki nepremičnino pride pogledat in ocenit ali je vredna najemnine, ki zanjo zahteva lastnik? Pa tudi to ali je kaka zgornja meja najemnine za kvadraturo nepremičnine?
Zgornja meja je znesek, ki ga je pripravljen kupec.
Če je nepremičnina vredna 100.000 eur in se jo daje v najem za 350 eur/mesečno.
Ali se Vam to zdi veliko?
Ta najemnina znaša bruto letno 4200 eur, kar pomeni bruto 4,2% letni donos.
Po odbitku davkov(najem,stavbno zemljišče) in stroški vzdrževanja (to je najmanj 1500eur letno), pridemo do bruto 3000 eur prihodka, ki pa se še vedno šteje v dohodnino.
Na koncu pridemo do 2500 eur NETO
To znese ubogih 2,5% letnega donosa!!!!!! Da pridemo do donosa vsaj 7% bi morala biti najemnina 800 mesečno.
Dajati stanovanje v najem se ne splača tako kot si vi predstavljate!!!
Torej kdo je zdaj normalen.
Ja, zakaj pa potem ne oddate lastnine v vzdrževanje? S povprečno plačo težko plačamo najemnino 350€ + stroški za eno osebo. Smo taki, ki nimamo svoje nepremičnine, smo pa pripravljeni za nepremičnino skrbeti, v zameno za bivanje v njej.
In kar se tiče ddvja…bodi prepričan, da ga polovica sploh ne plačuje. Vsakega podnajemnika, ki poznam, to lahko potrdi. Lastnik ti ponudi možnost pogodbe in prijave, potem pa sledi dvoje:
1. ali ti zviša najemnino – češ, je treba plačat davek
2. se v pogodbo navede nižji znesek, plačuješ pa več.
In ne mi tukaj o inšpekciji, ker če razmišljaš o tem, potem si najbrž nepremičninsko preskrbljen in nimaš pojma, kaj kot podnajemnik doživljaš, dokler tega ne izkusiš.
pojdite v neprofitno ali pa malo ven iz lj, ca. 50 km ven dobiš po nižjih cenah. ddv se ne plačuje od najemnine.
Sem nepremičninsko preskrbljen in lahko samo ugibam kako se počutite.
Pa se vi postavite v kožo nekoga ki ima dva stanovanja, enega zase in enega za v najem. Ali bi vi na njegovem mestu oddali stanovanje vredno 100.000 eur za 100 eur mesečno. Verjetno ne !
sanja ne sanja: nič ni zastonj, ne kruh v trgovini ne dom, ne avto. Taki zastonjkarji in jamrači mi gredo pošteno na qurac. Vse bi imeli zastonj. Oni so najbolj bogi, v življenju se samo njim godi krivica! Jaz tudi plačujem najemnino, pa ne jokam po forumu. Do stanovanje je težko priti tako tebi kot tudi za tistemu, ki ga je kupil. Preseli se v cenejše stanovanje ali pa ven iz mesta. Če ti je vse predrago, pač ne najemi. Kdo te sili?
najem
SE POPOLNOMA STRINJAM s TABO!
Nekdo, ki bi določal če je cena neke nepremičnine previsoka?!??!!? HAHAHHAHAHAHAH
Če je previsoka jo ne najameš!
Kakorkoli sami oddajamo nepremičnine, s pogodbo, kjer je vpisana PRAVA CENA!
Čisti donos na oddajanje bi moral biti 5 % na leto. To je 5000 +25% (davek),
Realna najemnina za takšno stanovanje je torej 520 €.
To drži v primeru da stroškov ni….
Realna najemnina je tista, za katero vam uspe oddati stanovanje. Če menite, da se oddaja finančno ne splača, se pa lahko stanovanje tudi proda in denar naloži drugam. Splošno znano je, da nepremičnina ni tako donosna naložba, če izvzamemo morebitno zvišanje cene ob potencialni prodaji.
Sanja ne sanja
Tebi se res ne sanja , koliko let bi ti čakal da se ti investicija povrne – ne v tvojem življenju šele v tretji reinkranaciji ???
gledam te kokšinjce stare po Lj… 2000eu/m2 realna cena 800-1000€
Čist res. Gledam te cote po Emporiumu, vse po 70, 80 , tud 100 evrov.
Realna cena 8-10 evrov.
Kaj šele avti! Kar po 20.000 €! Realna cena 800 €, max. 1000 €!
Tudi če se menimo o realni ceni,bo za vsakega drugačnea tak da brez veze.Tist ki oddaja ali prodaja hoče dobit čim več,tist ki pa najema ali kupuje,pa čim manj-in to je vsa umetnost.
Čist res. Gledam te cote po Emporiumu, vse po 70, 80 , tud 100 evrov.
Realna cena 8-10 evrov.
Kaj šele avti! Kar po 20.000 €! Realna cena 800 €, max. 1000 €![/quote]
dobr počaki še par let, pa bos vidu kok bo cena…
Kakšna bi pa potem bila najemnina za stanovanje 57 m2, na čisti periferiji (20 – 30 km od vsakega večjega mesta), pod oknom železnica, brez parkirnega prostora, brez kleti in brez prave trgovine (le manjši trgovinski objekt).
Poleti oz. pred dežjem smrdi kot v hlevu, ker kmetje na veliko polivajo gnojnico po poljih in se ne menijo za nikogar.
Hvala! Me res zanima, kakšno ceno bi postavili vi, ki oddajate stanovanja?
Vsi najemniki samo mislijo, kako bogatimo pri oddaji, davka je 25 procentov, kje je oprema in ostale stvari, kje so uničene stvari, dolžniki, in vse težave, ki jih povzročijo najemniki?kje nas ščiti država pred temi izkoriščevalci? Ne gledajo , da si privoščijo vse, lizinge, dopuste in ne vem kaj še, mi lastniki sedaj bomo podpirali še naprej to državo, ker smo garali in si s težkim srcem kaj ustvarili.
Če imate takšne težave z najemniki, pa prodajte stanovanja in ne boste rabili več dajati v najem ljudem, ki vam delajo škodo, ne plačujejo ipd. Lahko boste šli na dopuste, na katere že tako hodite in še marsikaj boste lahko počeli. Mislim, da je bil vzrok nakupa nepremičnine en sam in to je služiti, kajne? Samo, država je vsem malo prekrižala račune, tako najemnikom, še bolj latnikom. Že vedo, kaj delajo in zakaj?
Ljudje, ki so prišli do stanovanj po Jazbinšku ali z darilnimi pogodbami, modrujejo o tem, kakšen “mora biti” letni donos od najemnine….Pa prodajte in dajte denar v vezavo za eno leto, me zanima, katera banka vam bo dala 3,5, 5 ali celo 7%!
Sicer pa, zdajle bo davek. Še veseli boste, da boste lahko oddali vsaj za toliko, da ga plačate.
Več kot odživeti eno življenje nam ni dano.
Forum je zaprt za komentiranje.