Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Najem stanovanja – NA POMOČ

Najem stanovanja – NA POMOČ

Pozdravljeni!

S 1.12.2013 smo se vselili v stanovanje mamine prijateljice. Kot prvo sva s partnerjem dobila pogodbo, ki je kot primerek podan na internetu. Ona je to samo izprintala iz interneta in vpisala svoje podatke. Rekla je, da če naju kdo vpraša koliko plačujeva najemnine, da morava reči, da nič.
Vse se je začelo zapletati – ogromno vlage v stanovanju (kljub zračenju in ogrevanju). Pred kratkim smo opazili ogromno plesni v kotu za posteljo. Najemodajalka pravi da smo krivi mi – je rekla da je ne zanima in da moramo rešiti sami. (Pred nami 1 leto ni bilo nikogar v stanovanju). Imam dojenčka in me je strah da bi ta plesen povzročila kakšne probleme pri dojenčku.
Noče nam prijaviti prebivališča – jaz brez tega ne morem dobiti vrtca tukaj. Je rekla da ni šans, ker nas drži na črno in da ne bo plačevala davka – razen če ga bova midva.
Potem noče dati ključa od rampe od parkirnega prostora – je rekla, da če ga hočeva imeti, morava plačevati še mesečno 50eur (ona ima daljinec od rampe, ker parkirno mesto pripada stanovanju).
Poleg vsega morava še plačevati stroške zavarovanja in rezervnega sklada. – Če jih ne bi je rekla da nama bo zvišala za ta znesek najemnino.
Resno mi je žal, da smo se spustili v najem tega stanovanja. Kaj nam je storiti? Nagledano že imamo novo stanovanje – vendar pa naša zdajšnja najemodajalka pravi, da ne moremo it ven, ker sva z možem podpisala pogodbo (pogodbo sem opisala že zgoraj).
Ker smo tu na črno sem mnenja, da nimamo do nje nobene obveznosti in da se lahko odselimo kadar želimo (poravnano imamo vse za ta tekoči mesec).

Ali lahko uporabi sploh kakšne pravne postopke proti nam – kot grozi – če se odselimo?

Prosim za pomoč!!!

Če imate take težave in je stanodajalka čisto nepripravljena na kompromis, pojdite takoj v drugo stanovanje. Že z prihrankom pri vrtcu boste dobili notri morebitno višjo stanarino.

Če imaš pogodbo, lahko prijaviš bivališče.

Prepričana sem, da se lahko enostavno izselite iz stanovanja (niste prijavljeni, zato vas ne bo preganjala po sodni poti).

Izseli se, glede na to, da je vse na črno, ti nič ne more.
Začni ji grozit nazaj – če ti bo težila zaradi selitve, ji povej, da jo boš prijavila davčni.

Skratka, pojdi in se nič ne vračaj. Naslednjič se pa dobro pozanimaj, zelo dobro preberi pogodbo in ne podpisuj ničesar, kar ni skladno z zakonom.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close