Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Nakup apartmaja v Egiptu

Nakup apartmaja v Egiptu

Razmisljam o nakupu apartmaja v Egiptu, v enem od novih turisticnih naseljih.
Cena zelo ugodna, apartmajcki so lepi, okolica tudi izgleda lepa, a vse to je le na papirju in sliki. Seveda bi se pred nakupom podala v izvidnico in si od blizu ogledala kaj kupujem.
preden pa si naredim nacrt nakupa in oddajanja apartmaja, predvsem pa strosek s potjo, me zanima, ce je morda kdo med vami ze razmisljal o tem, kupil, pozna koga, ki je kupil …

se link

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

… za ime direktorja podjetja najde samo, da je avtor knjige:

Na spletni strani http://www.finance.si si malo poglej, je bil vsaj en članek na to temo pred nedavnim. pa seveda te bodo poskusili nategniti v Egiptu. Tako da se prej dobro pripravi.

Mene si čist zmešala.:))

Cene so res ugodne, če le ni kaj “prikrito” in rata pol 2x dražje…
Sicer ni ravno blizu, ampak glede na to, da je zelo turistično in če imaš namen oddajat, pol je verjetno super.

Fajn se odloči! 😉

Tule so tudi nekaj pisali o tem:

http://www.revijakapital.com/kapital/nepremicnine.php?idclanka=5428

http://sharm.mojforum.si/sharm-post-1669.html

Tule tudi nekaj piše o tem:

http://www.revijakapital.com/kapital/nepremicnine.php?idclanka=5428

http://sharm.mojforum.si/sharm-post-1669.html

Glede teh apartmajev v Egiptu sem jaz zmešana že nekaj časa:))

En znanec si je kupil apartma. Samo koliko sem jaz njega razumela so ti novi apartmaji kar oddaljeni od morja/obale. So v mestu. Kopaš se lahko na javnih plažah, ki niso bog ve kako urejene oz so manj urejene kot hotelske. Tako, da moraš vso opremo tovorit in se do obale vozit s taksijem. Apartmaji imajo sicer svoje bazene, samo so kar majhni glede na število apartmajev.

Drugače pa imajo večino plaž v lasti hotelski kompleksi, so njihove zasebne plaže. So urejene in čiste. Z ležalniki, senčniki, mizicami, ležalnimi podlagami, brisačami in pepelniki:))) Na njih pa zunanji obiskovalci nimajo vstopa.

tudi moj mož se odloča o tem, ali šli v nakup. Ko bo vse preveril (definitivno bo) pa se ti javim. V njegove vlagateljske veščine ne dvomim, so se vedno izkazale kot odlične.

Aja pa še to.
Ne vem, če gre za isti kompleks. Kolikor vidim so ti za katere se vi zanimate še v fazi gradnje, oni pa že letos grejo za mesec dni uživat.

Ljudje (domačini) so pa baje nepredstavljivo prijazni in prijateljski.

Poznam eno, ki je kupila.

No, mi smo se s takim nakupom dobro osmolili pred 15 leti. Takrat je šlo za nakup nepremičnine v Costa del Sol. Seveda le na papirju, celo tja smo si šli ogledat zadevo (seveda na lastne stroške),pokazali so nam krasen apartma, z njihovim zastopnikom smo podpisali pogodbo in takrat dali 20.000 mark. Oni naj bi celo oddajali za nas tisti apartma, če nam ni do letovanja tam, zato smo prvi dve leti dobili nazaj celo 2000 mark. Tretje leto so se vdrli v zemljo in nikjer se jih ni več dalo dobiti. Šlo je za veliki nateg, ta isti človek pa naj bi bil iskan že v Veliki Britaniji. Imel pa je super prezentacije, ogromno ljudi nas je bilo zbranih na teh predstavitvah. Čez 3 leta sva šla tja in ugotovila, da je bil “naš” apartma kupljen od čisto druge osebe – tokrat legalno.

Jaz ne zaupam nikoli več. osel gre samo enkrat na led.

nikoli, res nikoli ne bi kupila preko agencije (takšne agencije čez nekaj mesecev izginejo, ko se izkaže, da si kupil že šestkrat prodan apartma), ampak bi šla direktno tja sama,pred tem pa se zelo posvetovala z dobrim odvetnikom oz. bi ga kar s seboj vzela. res ne nasedat, pa nisem paranoična al pa črnogleda, samo malo bolje poznam takšne agencije, katerih lastniki so ljudje, ki v življenju iščejo bližnjice.

aja, pa pozanimaj se koliko kapitala stoji zadaj za to vrlo agencijo, ker se utegne izkazat, da lahko kupiš agencijo z direktorjem vred.

evo ti jaki heros d.o.o.

Število zaposlenih: 0 zaposlenih
Prihodki podjetja 31.326 EUR
Čisti dobiček ali izguba -3.806 EUR
Vir: AJPES – podatkovna baza letnih poročil 2006

A to pomeni, da je podjetje natega?

Po teh informacijah se jaz niti v sanjah ne bi odločila za kaj takega. Tale Leščak je očitno izdelal dober plan, kako na hitro obogateti. kvečjemu bi šla v to zadevo z odvetnikom, ki bi zahteval vse možne zemljiškoknjižne izpise itd. Drugače se ti res lahko zgodi, da kupiš že 6x kupljeno stanovanje. Kot se je zgodilo nam. Ne pojdi po naši poti, registrirana. Še zdaj se kdaj spomnim tistega nakupa, pa mi ne gre toliko za denar kot za to, da sem se pustila nategniti tisti barabi.

Ne mi zamerit, da se vmešavam v temo. Ampak, kako lahko samo razmišljate o nakupu nepremičnine v državi, ki niti slučajno ne pozna demokratične in pravne ureditve, kjer vas lahko iz danes na jutri izseli novi predsednik oz. vladar ter se lahko samo obrišete pod nosom…

Hvala za vse nasvete in komentarje.
Jasno da bom dobro premislila, pa si stvari najprej ogledala v zivo in tudi pogovorila z ljudmi, ki so ze kupovali nepremicnine v Egiptu ter se potem odlocila ali grem v nakup ali ne.

Osebno me pri tej agenciji moti, da je edina (skoraj edina), ki prodaja nepremicnine v Egiptu in da vpije o 10% podrazitvah vsak mesec.
To, kar pa v AJPES-u pise za podjetje me ne gane, tudi sama sem zaposlena v podjetju, kjer je po njihovih podatkih samo par zaposlenih (v resnici pa cca 150) in je prihodek podjetja minus.

Draga registrirana. AJPESu podatke posreduje podjetje samo, kar je dolžno storiti po zakonu. Če so torej o vašem podjetju tam prijavljeni “čudni” podatki, so jih posredovali vaši vodilni. Jaz bi se sigurno zamislila nad tem, kaj se dogaja v podjetju – kako je namreč možno, da je zaposlenih 150 ljudi, na poročilu pa ste zapisali le nekaj zaposlenih. Da ne boš čez kakšno leto ugotovila, da nimaš plačanih prispevkov. Takrat bo prepozno jokat.

Bodimo malo realni: a nbi bili vsi ti apartmaji že zdavnaj prodani , če bi bilo vse tako idealno. Prvo bi se Nemci nasuli dol,ja ja pa tudi mi Slovenci bi imeli že vsak vsaj studio , če že ne apartma.

Jaz v te sanje ne verjamem, pojdi se dol prepričat pa si lahko to šteješ potem kot dopust.

Roko na srce kaj bi s tem apartmajem? Kako bi ga oddajala? Je že prikolico na morju(Hrvašak) težko oddat tujcem, pa je bližje in greš vsake toliko preverit. Kaj pa šele apartma nekje tako daleč? Kolikokrat bi ga ti sama izkoristila?

Jaz osebno, če bi potovala v Egipt bi si najela hotel, da mi kuhajo in pospravljajo drugi, medtem ko jaz raziskujem deželo in potem drugič spet drugo deželo. Nebi se podajala na taka potovanja v vedno isto mesto in celo stanovanje. Svet je prevelik zato .

Ajpes ima pa vsako leto podatke osvežene, take kot so pač bilance podjetij. Če ima pa tvoje podjetje -registrirana-več zaposlenih kot piše in več denarja kot piše so pa v prekršku ali pa vas nategujejo. Mogoče pa sploh niste uradno zaposleni? Saj ne veš ! Ne rečem, da se pri bilancah neda mučkat ampak ne iz 2 miljona € prometa na krepke minuse . Tako da malo preveri svoje podjetje.

Pa good luck!

Glede na to, da se podjetje, v katerem delam, ukvarja s financami in da imamo pogoste inspekcije in revizije ter da nam niso prepovedali dela, sklepam, da vse stima.

Da velikokrat so se zgodile zelo črne zgodbe, ampak zakaj se meče vse ljudi in vsa podjetja v isti koš? ALi bi moralo biti podjetje uspešno če bi imelo veliko marmorno stavbo, 100 zaposlenih, vsi urejeni?? Po tem se meri uspeh in podjetje? Ne vem… Največkrat se je izkazalo da ravno takšno podjetje naredi “veliko natego”.. Se opravičujem izrazu…

Hm… Žalostna zgodba se strinjam.. Ampak sory sami ste se pustili nateg… Zakaj si pa niste prej pogodbe prebrali? Kot je znano lahko v tujini kupite 2 vrsti nepremičnin FREEHOLD in LEASHOLD. Vi ste kupili leashold kar pomeni najem za 99 let.
kar se pa tiče direktorja tega podjetja., izrekati takšne kritike samo na podlagi VAŠE slabe izkušnje se mi pa ne zdi ravno OK. Najprej vse preverite in se prepričajte, potem pa sodite.. Mi pa je žal, da ste imeli neprijetno izkušnjo..

Prosim kliknite malo na angleške nepremičninske agencije, na ruske, na španske, … Kaj boste tam videli?? večinoma izredno veliko ponudbo nepremičnin v Egiptu. Tako Sharmu kot Hurghadi in ostalih destinacijah. Ali to pomeni da je na tisoče angležev ki so kupili stanovanje v Hurghadi ali Sharmu naivnih in nepremišljenih? Med drugim lahko tudi povem da je tudi v Hurghadi že vel kot 100 slovencev… Zanimivo…
Vsak ima svoje želje in razmišljanja. Da pa posplošujemo o določeni državi pa tudi ni ok.. KOnec koncev povejte ali se je v SLOVENIJI – DEŽELA Z PRAVNO UREDITVIJO, zgodil primer da so prodajali stanovanja parkrat? Ali niso dokončali hiš na ključ? ALi so kar čez noč zrasla podjetja ki so bila včasih mali s.p. danes pa imajo miljone EUR?
NA vse lahko odgovorimo z DA.
Če pa ima kdo pomisleke iz subjektivnih razlogov pa se povsem strinjam da npr. nakup v tujini ni primeren za nekoga ki išče le kraj za svoje počitnice, ki ne želi na letalo…

No pa povej ime podjetja…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close