Nepremičninska agencija
Prosim za pomoč.
Z nepremičninsko agencijo A sem podpisala pogodbo o posredovanju pri nakupu nepremičnine. Kupec nepremičnine nisem bila jaz. Agencija A je kupcu izstavila račun, vročila ga je pa meni. Račun sem zavrnila ter agencijo A prosila naj račun vroči naslovniko. Ta nepremičninska agencija A s kupcem nepremičnine nima podpisane pogodbe o posredovanju pri nakupu nepremičnine. Kupec nepremičnine je imel sklenjeno pogodbo za posredovanje pri nakupu nepremičnine z nepremičninsko agencijo B in je provizijo tudi poravnal.
Zdaj mi agencija grozi s tožbo. Kupcu ni vročila računa, saj agencija A niti nima z njim pogodbe. Kaj lahko storim?
Agensija vam lahko izstavi račun za to kar je napisano v vaši pogodbi.
V kolikor ste se dogovorili da vam agencija išče nepremičnino in ste tako naročitelj, vam lahko upravičeno zaračuna do 4%, oz. kolikor ste se dogovorili v pogodbi. V vsakem nepremičninskem poslu pa se lahko zaračuna samo do 4%, kar pomeni, v vašem primeru delitev na obe agenciji. Poravnate lahko vedno samo račun izstavljen na vaše ime. Torej-zavrnitev računa z obrazložitvijo. da ste podpisali npr. 2% in ne več (oz kot ste se dogovorili).
Forum je zaprt za komentiranje.