Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine stanovanje v bloku

stanovanje v bloku

Pozdravljeni!
Nisem čisto prepričana, če moje vprašanje spada v ta forum, toda vseeno upam, da dobim kakšen odgovor oz. nasvet saj mi življenje v bloku ni najbolj poznano.
Zanima me ali se stene stanovanja ki so “meja” med stanovanjem in skupnim hodnikom v bloku last lastnika stanovanja ali last skupnega bloka. Naj navedem primer:
Oseba A ima stanovanje v bloku, nasproti (na drugi strani hodnika) ima stanovanje oseba B. Oseba B rada postavlja razne “okrasne” predmete k steni in na steno od stanovanja osebe A. Ker se oseba A ni strinjala, da oseba B postavlja svoje predmete k njeni steni, je dala to osebi B jasno vedeti, a ji je oseba B zatrdila, da te stene niso last osebe A, čeprav je na drugi strani teh sten stanovanje od osebe A, temveč spadajo k bloku.
Zanima me, ali ima oseba B res prav? Ali obstaja kakšen predpis o tem oz. na koga se obrniti, če pa je oseba B tista oseba, ki je v bloku “glavna” (ne vem točno kako se to imenuje mogoče upravnik ampak nisem prepričana).

Lep pozdrav.

Etažni lastniki urejajo razmerja s Pogodbo o medsebojnih razmerjih in Hišnim redom. Tam je točno zapisano kaj se lahko v objektu počne in česa ne.

Hodniki ki služijo in so v solasti vseh etažnih lastnikov, morajo biti prehodni v smislu spoštovanja določil požarne varnosti.
Za spoštovanje obeh nevedenih dokumentov in tudi tretjega so odgovorni etažni lastniki sami.

Lastnik, ki ga motijo okrasni predmeti na hodniklu lahko upravnika zaprosi, da pošlje poziv drugemu etažnemu lastniku, ki po njegovem mnenju krši določila oz predpise, ki jih je v bloku potrebno spoštovati. Vendar mora biti prošnja upravniku dokumentirana s slikami in opremljena s podpisom prijavitelja.

Upravnik lahko nato etažnega lastnika pozove (če oceni da je zaradi razstavljenih predmetov ogrožena varnost etažnih lastnikov) k spoštovanju predpisov – lahko pa v imenu prijavitelja poda prijavo požarnemu inšpektorju.

upravljanje objektov Mag dom,
Gorazd

Zahvaljujem se vam za odgovor. Toda, kaj narediti, če ti “nagaja” upravnik?
Ali on lahko počne “”kar mu je volja”?
Kdo nadzira upravnika?

lp

Ali lahko mogoče operativni upravnik nadzira delo tistega “”upravnika” v bloku. Ne vem kako se imenuje tista glavna oseba v bloku ali je upravnik ali se imenuje kako drugače?
Operativni upravnik pa ne stanuje v bloku.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close