Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Ali agencije ponujajo storitev oddajanja?

Ali agencije ponujajo storitev oddajanja?

Zdravo.

Imam eno manjše enosobno stanovanje v Ljubljani, ki bi ga najraje oddajal, ker trenutni časi za prodajo niso ravno najbolj prijazni, pa tudi če prodaš je potem spet problem kam dati denar, da ti ga inflacija ne poje. Problem pa je, ker bom po vsej verjetnosti nekaj časa v tujini, tako da me zanima, ali sploh obstaja kakšna agencija, ki bi namesto tebe skrbela za oddajanje stanovanja?

Vse te agencije, ki sem jih na grobo pregledal na internetu ponudijo samo to, da ti najdejo najemnika, potem pa sem sam naprej ukvarjaj z njem, to pa mi ne pomaga dosti.

Rabil bi dejansko agencijo, da se oni ukvarjajo z najemniki, se pravi iskanje najemnika, pobiranje najemnine, pregled stroškov, pregled stanja 2x letno itd., od tega pa si vzamejo nek dela najemnine, recimo tam 10-20%? Vem da v tujini to obstaja in si agencije praviloma vzamejo nekje 15% ali malo več (podatek za ZDA).

Če kdo pozna kaj takega ali kak kontakt, ali pa kakšno alternativo bi bil hvaležen.

Na zalost je tako, da ti agencije najdejo najemnika, potem pa se ti sam ukvarjaj z njem, vsaj pri vecini agencij je tako. Kolega je oddajal bolj fino stanovanje, agencija je iskala najemnika. Ko mu ga je pripeljala na ogled, se je kolega bolj ukvarjal s potencialnim najemnikom kot agencija sama. Agencija potem pobere 1 najemnino provizije kot placilo oz. odvisno od pogodbe.

Ena moznost je, ce ti kaksni sorodniki ali bodisi kolega, res dober kolega pri tem pomaga. Naredita neko pogodbo, kar pac more biti in ti on to rihta. Druga moznost je ta, da bi res vse, dokaj znane agencije preklical za to moznost, ki jo to mas. Na zalost, take doticne agencije jaz nobene ne poznam.

Ja sorodniki so ena opcija ampak bi se raje izognil temu, ker potem si takoj odvisen od nekoga drugega. Agencije vsaj te ko sem jih klical nobena ni ponujala te možnosti.

Če ima kdo še kako idejo naj prosim napiše.

Še malo obujam temo, kaj res ni nobenega podjetja ki bi se s tem ukvarjal pri nas?

Sigurno je kakšna, letos sem bil na morju na Hrvaškem pa je apartma oddajala agencija, lastnik pa je živel v Parizu. Model iz agencije mi je povedal da za lastnika oddajajo apartma že šest let oni pridejo vsako leto nazaj samo za dva tedna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close