kupim parcelo
zivjo,a mislite,da se da kje v okolici Lj dobiti kaksno zazidljivo parcelo manjso za postavitev atrijske hiske za ceno do 20.000 eur?No,ce jo kdo prodaja(optimisticno),pa naj se javi…LP
pri brezovici ti lahko prodam 60m2.
Ja za 20.000 dobiš par deset kvadratov.Bolje,da kupiš kakšno staro kmetijo z malo več zemlje in s starejšo hišo potrebno rušitve.To dobiš že za približno 50.000 evrov.
ja na goričkem…
O tudi v okolici Domžal,Kamnika se najde kaj starejšega po ceni 50.000.Vem za kmetijo ki se je prodajala v Litiji,20.000 kvadratov.Od tega nekaj gozda,malo sadovnjaka ostalo hiša in vrt cena 55 tisoč.Komunala na novo urejena pred parimi meseci elektrika v hiši telefonski kabel ob hiši.In da si zrihtaš hišo in vrt pa če vložiš še 55 tisoč imaš za 110 tisoč ogromno proti ceni stanovanj.
🙂 se malo hecaš, a ne?
Tudi jaz sem bila optimist, iskala nekaj let, izgubila čas in voljo, pa mi na koncu cena 310 eur/m2 komunalno opremljene parcele v okolice Lljubljane ni ušla 🙁
aja, če pa ti ni pomembno, da je bo šole nekaj km stran, ravno tako do trgovine, zdravstvenega doma, pa res zna biti nekaj deset eur nižje, ampak še vedno krepko nad stotakom za m2!
Kata a zame misliš da se hecam v Litiji smo prav mi zaarali to kmetijo z zemljo in sedaj čakamo,da prodamo stanovanje in gas gremo…..hihih
In imamo 3 km do šole zdravstveni dom trgovina vrtec….pa še lep plac na hribčku v naravi….ne zamenjam za stanovanje v centru ljubljane .Pa če mi da nekdo zastonj ne bi živela v centru.smo si pa ljudje različni eni majo radi vse blizu in pri roki …..
Ja, in Litija je v okolici Ljubljane….podobno kot Moskva in Kinshasa, kajne?
ne petraa, nisem tebe mislila, pač pa to dekle, ki je odprla to temo. Vsak se pač odloča po svoje. Meni se zdi ideja imeti dom nekje na hribčku idilična, ampak v realnosti pa je nemogoča. Ker imamo takšne službe, da dolgo delamo, potrebujem zraven šolo, da gre otrok zjutraj lahko sam in peš do šolo, potem mi je pomembno, da je v bližini družba otrok… no, vsak ima pač svoje kriterije.
Je pa res, to kar si ti komentirala jaz pač ne smatram kot okolico Ljubljane…
katarina
no,saj cene pocasi padajo,a ne???Mogoce v roku 2-eh let pa le dobim parcelo za tak denar,ce bo recesija tako huda,a ne?sicer pa so cene itak tako previsoke,da bo trg nasicen z hisami in parcelami,prodalo pa se bo bolj malo..LP
sanja svinja o kukuruzu….
Pa dejte ga srat,recesija se še ni dobro zacela
Cene nepremicnin pa bodo padle tako nizko,da si bo tisti ,ki sedaj kupuje jeba* mater,ker ni pocakal se eno leto…
Sloncica ti kar pocakaj in isci,cene bojo strmoglavile oziroma ze padajo na dno(dubai 40%,london 20%,hise v sloveniji 17% v zadnem cetrtletju…)
Zaenkrat je dno se tako globoko da nihce ne more tocno napovedati kje se bodo cene ustavile…
Sam sem pesimist in mislim,ce se bo tak trend nadeljeval in ljudje ne bomo vec kupovali za 300% precenjenih nepremicnin,bodo cene na koncu leta 2009 nizje za min 30%,ce pa se bo recesija nadeljevala pa tudi vec kot 50% padec do konca leta 2010…
Cene his so v zadnjih 4 mesecin padle za 17%,in ce do konca 2009 padejo se za 13% smo ze na 30%…
In tako se bo nadeljevalo…
TheMan
In s čim utemeljueješ znižanje cen zamljišč? S povečano ponudbo? Z zmanjšanim povpraševanjem?
Meni deluješ kot en bogi kupec, ki želi s paniko po forumih povzročiti, da bi prodajalci začeli spuščati cene…zanimiva taktika, vendar pa bo končni efekt bedastega pisanja kot je tvoje ravno nasproten….
Nisem noben bogi kupec,ce se pa ze gremo zajebavat,se mi zdi da si ti en bogi prodajalec,ki bi rad za svoj smrdljiv koscek zemlje zasluzil 100000000000€
Zdaj pa k resnim stvarem-panike ne povzrocam jaz,kriza je glavna tema cnn-a,bbc-ja,pop tvja… celega sveta….
Samo v zda so novembra odpustili 500.000ljudi,evropa zapada v recesijo…
Za razliko jaz svoje komentarje podprem z dejstvi,ti pa samo serjes in nabijas,podaj kaksen argument…
A si res tako zabit/zabita,da mislis da je slovenija kaj posebnega v tem svetu…
S cem utemeljujem padec cen,hahahahah….
Padec cen v zadnjih 6 mesecih,evo par primerov…
1.padec cen nepremicnin v zda 30%
2.padec cen neprmicnin anglja 25%
3.padec cen v Dubaju 40%
4.padec cen his v sloveniji 17%
5.svet tone v recesijo
6.vsak ki ni debil ve da so nepremicnine precenjene za 200%
7.ponudbe je vedno vec
8.povprasevanja ni vec
9.krediti so postali zelo dragi
10.ljudje cakajo,ker se bojijo prihodnosti
11. se mi ne da vec ampak je se tega…
Tko da nehi srat,ce imas argument kaj napisi,drugace je bols da zapres svoja usta!
Cel svet gre v kura* ti pa resno mislis da bojo cene ostale iste ali pa da bojo se rastle,hahahahahahahahahaahah
Bod rajs tih prosim,ker z svojimi neargumentirnimi komentarji izpades neumen/neumna!
TheMan
theman, oprosti, ampak res deluješ kot en zafrustriran wannabe kupec, ki mu prihaja, ker je trg obstal.
Vsi vemo, da je recesija in bo hudo ampak to še ne pomeni, da bodo pa zdaj nepremičnine padle v nulo. Kdor si prej ni mogel kupit nepremičnine, si jo bo tudi sedaj hudičevo težko. In zakaj bi lastniki zganjali paniko? A jih bo kaj bolelo? Streznilo bo tiste, ki so šli čez svoje zmožnosti in kupovali gradove na stoletni kredit.
… še bolj bo pa streznilo tiste, ki so vse zagonili za predrage avtomobile, lagodno življenje in ostali luksuz… namesto da bi si varčevali in kupili (po tvoje predrago) nepremičnino. Tisti bodo šele nahebali.
Ti seveda spadaš med tiste, ki imajo na računu miljone in čakajo pravi trenutek za:
1) nakup vile in
2) nakup polovice kakega večjega slovenskega podjetja
Nisem nek wannabe kupec,mam kje bit in imam svoje podjetje,mam povprecen avto nisem nek sertor,kredita ne rabim,jebe se mi za cel svet…
Ne bit pameten,na medover.net bi moral prepovedati komentarje takih kot si ti(brez enega samega argumenta)
In ja ko bojo cene padle,si bo lahko vsak normalen clovek kupil stanovanje.
Tako da ne seri in ne mesaj dreka ce nimas pojma o stvareh.
Ce pa mislis da si car,mi pa pokazi kje sem se zmotil.
Imam svojo nepremicnino in tudi sam zgubljam na ceni,ampak se mi j**e,nacrtujem pa na koncu 2009 nakup se ene nepremicnine.
Ce pa mislis,da samo jaz mislim ,da so nepremicnine precenjene me pa res cudi da se po celem svetu nepremicninski trg sesuva v prah.
In ti meni govoris da jaz mislim da je predrago,hahaha.
Ocitno se cel svet moti,hm…
Mal se bo treba izobrazit,in se razgledat po svetu.
Tko da ce ni argumentov Shut the F**K up.
TheMan
theman, podjetje, denar, nepremičnine… vse imaš. Ampak kulture pa gotovo ne.
The man,se nekako kar strinjam s tabo,mislim,da bo ponudba velika,kupcev malo in da se bo za normalno ceno dalo kaj kupit…Hvala bogu,cene so res pretirane..LP
Se opravicujem ce sem sel cez mejo,ko pisem cist padem noter.
Nisem nek bogatun,spadam med srednji razred,delam 355 dni na leto,10 dni dopusta,nic posebnega…
Sem pa iskren in se imam za razgledanega,nimam pa namena nobenega zalit.
Ne prenesem pa da me kdo pod*ebava.
Zmeraj podpiram malega cloveka,ker sem tudi sam prisel iz blata.
Zato privoscim vsakemu,da bi si lahko kupil nepremicnino in si ustvaril zivljenje.
Vsem lep pozdrav
TheMan
theman, jaz ne vidim mesta, kjer naj bi te podjebaval. Forum tudi ni mesto, kjer bi človek nekontrolirano padal ven, ker napisano ostane. Sem mali človek, ampak vseeno ne sanjam o zastonj stanovanjih. Daleč od tega. Se bodo pa končale nelogičnosti kot je ta, da so bila stanovanja v okolici Ljubljane samo malce cenejša kot v Ljubljani sami znotraj ringa. Tudi razlika med novejšimi stanovanji in starimi bo večja. Ko bo krize konec in bo mali človek prišel do denarja, bodo pa cene spet porasle. Največ bodo profitirali ravno tisti, ki imajo denar in bodo kupili še 3 nepremičnine.
Tebi so se pa res hude stvari zgodile v življenju, da moraš takole pisati…takoj je vse skupaj bolj jasno.
V celem postu pa nisi niti z eno črko utemeljil, svojih napovedi o padcu cen zemljišč…pišeš neke neumnosti o ameriki in evropi, pa o hišah pa o dragih kreditih in še in še. To vse skupaj pač nima nobene zveze s konjskimi dirkami…
Forum je zaprt za komentiranje.