Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Neprofitno stanovanje

Neprofitno stanovanje

Pozdravljeni!

Znašla sem se v čudni situaciji, v kateri ne vem kaj bi bilo najbolje narediti. Nekateri me boste obsojali, ampak potrebujem utemeljene odgovore, da bom vedela kako postopat naprej.

Pred dobrimi 10 leti sem izpolnila vlogo za neprofitno stanovanje, saj sem ostala sama z dvemi malimi otroci in sem živela pri starših v eni sobi.

Stanovanje sem dobila šele januarja 2013. Enosobno, okoli 40m2, super lokacija. V tem času sem (skupaj s starši seveda) uredila spodnji del hiše v stanovanje (cca 60m2), ampak sem se odločila, da bom novo stanovanje pustila hčerki (je stara čez 20), s sinom pa bova šla živeti v neprofitno, saj je v mestnem središču in bo za oba super, da imava blizu službo/šolo.
Vse je štimalo, dokler se nisem bila primorana preseliti nazaj v svoje stanovanje, ker se hčerka ni znašla sama, k nam v majhno stanovanje pa ni želela živeti.
Moje neprofitno stanovanje sem spraznila z namenom, da ga bom predala nazaj – ljudem, ki bi ga krvavo potrebovali, jaz pa bom svoj denar vlagala v svojo hišo.

Sedaj je minilo že nekaj časa – plačala nisem niti ene položnice. Elektriko in vodo so mi seveda odklopili. Nabirajo se tudi najemnine.

Sedaj me zanima:
– če stanovanje oddam nazaj, bom morala najprej poravnati vse najemnine za nazaj?
– malo sem skeptična, nočem se zakreditirat, da se rešim iz te situacije, hkrati bi pa rada pohitela, da dobijo šanso tudi drugi.

Imate kakšen predlog, kako naj se zadeve lotim? Kakšen pravni nasvet mogoče?

Lep pozdrav,
Antarktika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close