Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine plačilo najemnine

plačilo najemnine

V najemni pogodbi imamo zapisano, da 1. v mesecu dobimo položnico za plačilo najemnine za tekoči mesec; rok plačila 15 dni. Za stroške za pretekli mesec pa ravno tako.
V bistvu nikoli do sedaj nismo dobili prvega, ampak nekje petega.
Ta mesec pa položnic še vedno ni, pa je že skoraj konec meseca. Lastnico smo že večkrat opomnili na to osebno, ji nekajkrat poslali tudi sms, kako je s položnicami, da bi radi plačali. Tudi ostali stanovalci (skupaj so 3 stanovanja) položnic niso dobili. V začetku je rekla – bomo zrihtal…na smse pa sploh ni odgovorila.
Vse skupaj mi je precej zoprno. Imam občutek, da bomo v oktobru dobili položnico z dve najemnini in za stroške za avgust in september.
Smo po zakonu, glede na pogodbo dolžni plačati za nazaj? Vem, da živimo noter ja, ampak če se ne držijo nečesa (pa narobe je še tudi marsikaj drugega)..mislim, a jim ni do tega, da dobijo denar?

Menda imas denar spravljen, torej boste lahko placali.

Tako je kot pravi zgoraj. Menda niste zapravili denarja, ki je namenjen za najemnino???

domnevam, da ženska ne odpre vsak mesec novega računa na novi banki, da pobere najemnino. stare položnice pa menda tudi še imate.
pa najbrž tudi ni skrivnost, koliko znaša znesek najemnine za tekoči mesec
imate vse podatke, da lahko stopite do banke in s plačilnim nalogom nakažete znesek najemnine na račun lastnice.

ampak očitno ste funkcionalno nepismeni in nesposobni

aja
zastaralo bi pa v treh letih, ne v enem mesecu.

Mislim, eni res ne morete brez neprimernih komentarjev, ne? Pametni do konca.
Ne, ne odpre vsak mesec novega računa..je pa tako, da je en mesec nakazilo na njen osebni račun, pa potem mogoče tri mesece na poslovni račun…Različno od meseca do meseca..ne vem sicer zakaj tako počne, ampak ok…Nakažemo tam, kakor piše na računu in položnici. Za stroške pa tudi ne morem nakazati, če ne vemo koliko smo dolžni. .Ker naredi popis števca, ki se nahaja v posebnem prostoru in napiše skupno položnico za vse stroške skupaj.

Če ga nebi, jo nebi imelo kaj skrbet.

Če ga nebi, jo nebi imelo kaj skrbet.[/quote]

Brez brige..nismo eni tistih, ki živijo na plečih države in nas, ki redno vse plačujemo. Z možem imava oba zelo dobre prihodke, partner z s.p.-jem več tisoč mesečno. Povrhu tega gradimo tudi hišo.. Tako, da vas ni treba biti “strah”, da bi moral kdo kaj prispevati.
Gre pa se mi za princip in nek normalen odnos. Ampak ok, saj če sklepam po komentarjih, ki jih človek najde na tem forumu, pa sploh ni čudno – ja, takšni ljudje pač živijo. Primitivni.

Če ga nebi, jo nebi imelo kaj skrbet.[/quote]

Brez brige..nismo eni tistih, ki živijo na plečih države in nas, ki redno vse plačujemo. Z možem imava oba zelo dobre prihodke, partner z s.p.-jem več tisoč mesečno. Povrhu tega gradimo tudi hišo.. Tako, da vas ni treba biti “strah”, da bi moral kdo kaj prispevati.
Gre pa se mi za princip in nek normalen odnos. Ampak ok, saj če sklepam po komentarjih, ki jih človek najde na tem forumu, pa sploh ni čudno – ja, takšni ljudje pač živijo. Primitivni.[/quote]

Meni se zdi bolj primitivno razmišljanje kako bi se ognila plačilu, češ, za nazaj mi pa ni treba plačati! Mimogrede, močno dvomim v tvoje ogromne prihodke :-)))

Ropotanje v delavnici te pa ne moti več?

Kot je ena zgoraj napisala, nakaži sama. Če ne veš točnega zneska, nakaži toliko približno kot je običajna vsota. Saj ni en mesec 300 eur, drug mesec pa jurja … Osebni, poslovni račun …. kamorkoli ….
p.s. Ženska vam kar sama deli neke stroške? Kako pa veš, da je “prav”?

Če je tvoj mož podjetnik, bi vsaj on, če že ne ti, moral vedeti, da morajo biti plačane vse najemnine od dneva do dneva veljavnosti pogodbe, za nazaj ali pa za naprej. Vprašanje je edino, če lahko najemodajalka v tem primeru, ki ga opisuješ, od vas zahteva zamudne obresti od 15.9. do plačila najemnine za september.

Nisem vedela, da se še daje položnice. A nit o ful nepraktično, če nisi ravno podjetje? Pri nas se nakazuje do določenega dneva v mesecu. Vemo kdaj je rok, kakšen je znesek in kakšen račun. In to je to. Mislim, da je to bolj praktično za vse, za nas in za najemnike, pa še papirja gre manj. Če bi mene čakali, da prišem položnice, bi bil tudi cirkus.

Meni se je v življenju nekajkrat zgodilo, da sem obrtnika prav prosila, naj že pošlje račun … Pač ji to trenutno ni čisto prva briga, mogoče so ji odkrili raka ali ima hudo bolnega otroka, kaj pa veš. Mogoče ima enostavno res veliko dela. Ne pomeni pa to, da ji tega denarja niste dolžni plačati. Saj drugi dobavitelji včasih tudi zamujajo z računi, recimo ravno Geni je pred kratkim imel pri izdaji kar ene dva tedna zamude.
Ne razumem, zakaj rabite položnice za nakazilo, za najemnino itak veste, koliko je, in bi enostavno nakazali tega in tega v mesecu na račun (saj ne rabiš sklica), za stroške pa ne rečem … počakaš, da sporoči znesek, in je.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close