sprememba pogodbe
v katerem primeru lastnik lahko zahteva spremembo podnajemne pogodbe in kaj lahko prekine ze obstojeco ce se ne strinjas z ta novo spremembo?
Lastnik običajno nima nič z podnajemno pogodbo.
kako to mislis pa sej je njegovo stanovanje..
Ah, eni se delajo pametne, pa stavim, da zgornji avtor veselo uporablja izraz mobitel, čeprav je napačen in je ime bivše firme, v resnici govorimo po mobilnikih. Torej, če bi se meni pohvalil, da je kupil nov mobitel, bi se jaz naredila tako pametno kot on v tvoji temi, in ga vprašala, ali je tako bogat, da je lahko kupil celo firmo.
Ne vem čisto natančno, lahko pa to izveš v stanovanjskem zakonu, če malo poguglaš, ampak pogodba se lahko v času njenega trajanja spremeni samo sporazumno ali zaradi višje sile (samovolja lastnika to ni), po preteku pogodbe pa seveda po mili volji.
Sicer pa še enkrat natančno preberi pogodbo, kaj piše v zvezi z najemnino. Po dikciji stanovanjskega zakona se v primeru pogodbe za določen čas najemnina določi za čas trajanja pogodbe in se zviša samo zaradi višjih stroškov, na primer, oziroma dogovorno med obema strankama.
v pogodbi pise samo da se lahko usklajuje z mesecnim rastom dobroimetja v rs neki takega..sploh ne vem kaj to pomeni..
v pogodbi pise samo da se lahko usklajuje z mesecnim rastom dobroimetja v rs neki takega..sploh ne vem kaj to pomeni..[/quote]
Dobroimetja gotovo ne, mogoče z ineksom rasti cen (inflacijo) življenjskih potrebščin. V tem primeru seveda lahko zahteva višjo najemnino, ampak samo za to rast, torej inflacijo. Ki je trenutno negativna, torej bi ti moral najemnino celo znižati.
Opozori ga, naj se drži pogodbe in to je to.
v pogodbi pise samo da se lahko usklajuje z mesecnim rastom dobroimetja v rs neki takega..sploh ne vem kaj to pomeni..[/quote]
Dobroimetja gotovo ne, mogoče z ineksom rasti cen (inflacijo) življenjskih potrebščin. V tem primeru seveda lahko zahteva višjo najemnino, ampak samo za to rast, torej inflacijo. Ki je trenutno negativna, torej bi ti moral najemnino celo znižati.
Opozori ga, naj se drži pogodbe in to je to.[/quote]
etazni lastniki so lastniki stanovanja in je potrebno baje vec kot 50% strinjanje za zvisanje..ceprav se mi ne strinjamo z tim a lahko zvisajo vseeno? pa se nobenga obrazlozenja ni zakaj zahtevajo povisanje..ce ze mas veljavno pogodbo ne vem zakaj je negdo hoce spremenit kr tko a ne in pol ne vidim logike obstajanja sklenjene pogodbe od prej..pol po njihovi logiki lahko spreminjajo pogodbo vsaki drugi mesec..
Malo pametuješ ali kaj?
usklajevanje z rastom drobnoprodajnih cen v rs pise se opravicujem narobe sem napisala..
etazni lastniki so lastniki stanovanja in je potrebno baje vec kot 50% strinjanje za zvisanje..ceprav se mi ne strinjamo z tim a lahko zvisajo vseeno? pa se nobenga obrazlozenja ni zakaj zahtevajo povisanje..ce ze mas veljavno pogodbo ne vem zakaj je negdo hoce spremenit kr tko a ne in pol ne vidim logike obstajanja sklenjene pogodbe od prej..pol po njihovi logiki lahko spreminjajo pogodbo vsaki drugi mesec..[/quote]
Točno tako. To je namen pogodbe, da se dogovor napiše črno na belo in da ga obe strani tudi spoštujeta. Dogovorili ste se, da se bo najemnina zviševala glede na inflacijo oziroma indeks rasti drobnoprodajnih cen, ta rast je trenutna negativna, se pravi, cene se ne zvišujejo.
Etažno lastništvo in 50-procentno strinjanje nima popolnoma nobene zveze s tvojo najemnino.
vse je to lepo in prav samo enkrat so ze zvisali najemnino in ko im nisem hotla placat mi posiljajo opomine in grozijo z sodisem in prekinitvom pogodbe..ceprav v pogodbi in zakonu vse lepo pise da tega ne morejo nardit pa so in pol drugi opomin je bil spremenjen kot ces da so neki stroski ceprav je za stroske cisto druga poloznica..
Vse vam v pogodbi piše, v kolikor kakšnega člena ne razumete, pojdite k odvetniku.
Forum je zaprt za komentiranje.