Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Prodaja nepremičnine, nasvet

Prodaja nepremičnine, nasvet

Pozdravljeni,

je tu kak notar ali kdo, ki ima prakso s tem? Prodajamo nepremičnino. Uradno bomo pri notarju navedli manjši znesek od tistega za katerega smo s kupcem dogovorjeni zaradi manjšega davka, ki ga moramo plačati, kot prodajalci-davek od dobička na napremičnine.. Kakšen je postopek, da bomo prejeli dogovorjeni znesek in ne samo uradno zapisanega, da ne izvisimo?

Tudi mi smo naredili enako, le da smo bili mi kupci.
V predpogodbo smo zapisali, da smo dali aro in sicer tako:
stanovanje je bilo vse skupaj 140.000, v pogodbi 120.000
za aro smo dali 40.000, v predpogodbo pa smo zapisali, da smo dali 20.000 are in da je cena stanovanja 120.000 ter da dolgujemo še 100.000, kolikor je potem tudi banka nakazala prodajalcu

zakaj se razburjate, ko goljufajo politiki, tajkuni?

Veš kaj ti avtor “nasveti za goljufanje”, ko bo država poskrbela, da bomo vsi mi dobili nazaj kar so nam tajkuni in mafijci pokradli in pri malem človeku ne bo šlo za prikrivanje nekaj tisoč eur, da sploh lahko preživi in dokler mi navadni državljani ne bomo plačani pošteno po svojem garanju in nam ne bo potrebno prodajati lastne strehe nad glavo , da nahranimo svoje otroke in dokler nam bo država kradla pod okriljem davka na dobiček od prodaje lastne nepremičnine, pri nakupu katere država ni primaknila niti centa…., za tako dolgo nam prihrani svoje trapaste pripombe, lepo prosim, če je mogoče….Hvala.

In zakaj točno misliš, da si majhen človek ne bi smel pomagat, če si lahko velik?
p.s. razburjanje namreč prav nič ne pomaga 😛

Glede na to, da so politiki in tajkuni javne osebnosti, so le-ti malemu človeku vzor in dela pač tako, kot delajo veliki.

Stalno poslušamo, kako je potrebno začeti pri malem, jaz pa pravim, da ni res, zajeziti je potrebno velike luknje in ko bodo male luknje videle, da velja red, bodo same od sebe izginile.

Upam, da te kupci nategnejo!

Ampak v tem primeru bi izviseli, če bi prodajo preklicali. Menda so neke okoliščine, pri kateri se prodajo prekliče oziroma je pravni posel ničen. In v tem primeru, ne bi dobili tega denarja (cele are) nazaj. Ne me lovit za izraze, ker nisem pravnica.

Ampak v tem primeru bi izviseli, če bi prodajo preklicali. Menda so neke okoliščine, pri kateri se prodajo prekliče oziroma je pravni posel ničen. In v tem primeru, ne bi dobili tega denarja (cele are) nazaj. Ne me lovit za izraze, ker nisem pravnica.[/quote]

Imaš prav.
A veš da smo res še nekaj pisali, da bi bili tudi mi zavarovani, pa se ne spomnim zdaj, kako smo to izpeljali. Še dve priči sta bili, ki sta podpisali, koliko denarja smo dejansko dali, ampak mi spomin ne seže tako daleč nazaj. emšo, ni kaj 🙂

Takega postopka ni. Če želite biti ziher, potem napišite pravi znesek in kupcu ne dajte overjene pogodbe, dokler dejansko ne prejmete vsega zneska. Če boste imeli v pogodbi nižji znesek, potem vam lahko kupec nakaže samo ta znesek in ni šans, da iztožite še preostanek.

Pa kaj je z nekaterimi vami??? A ste nekateri , na primer -nasveti za goljufanje- in -veš kuga- že popolnoma razčlovečeni al kako?????
Še dobro, da se tukaj in sicer v življenju pojavjajo tudi normalni ljudje, drugače bi človek zaradi osebkov brez duš kar obupal nad človeštvom. Ampak res no…In osebkom sporočam: ” Nas, ki se upravičeno imenujemo Človek je veliko več in trdno sem prepričana, da bo vsaj tako tudi v bodoče!”
Avtorica tebi pa želim, da uspešno izpelješ posel, naj ti ostane vsaj toliko, da otrokom privoščiš kaj lepega. Vprašaj odvetnika ali notarja in ne more iti nič narobe.

Pravnica po poklicu hvala lepa za nasvet. Hvala tudi nekaj ostalim prijaznim mnenjem.

Meni se pa taki, ki takole goljufate, gnusite povsem enako kot Bavčarji, Šroti ipd… Isti ste. Če bi bili vi na njihovem položaju, bi ravno tako kradli, kot so oni.

Navedite pošteno ceno in plačajte pošten davek.

ti pa ne bi? lažnivka.

╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Tako je.

In še nekaj. Takemu prodajalcu, ki išče luknje, ni ravno za zaupati. Je precej bolj verjetno, da je marsikaj zamolčal, potem se pa še s skritimi napakami lahko ubadaš.

Res pa, da zadnje čase malo gledam stanovanja, ki se prodajajo in ne morem verjeti, kaj vse se lahko doživi.

Zdaj, ali so nekateri kupci res tako naivni, da nasedejo vsem lepim besedam, ali pa samo prodajalci upajo, da se bo prikazal kakšen. Sem doživela to, da je bil čisto vsak odgovor na moje vprašanje laž. Vsak. Dobro, da je bila vsaj hišna številka prava.

Če bi mi nekdo predlagal tako idejo, bi pošteno zastrigla z ušesi. Ampak to sem jaz, ki res vsa 100x preverim in premislim in hočem čiste račune. Ok, kakšno malo napol laž še prenesem, več pa ne pri tako resnem poslu za take denarje. Mogoče je komu res vseeno s kom posluje.

Potem se ne čudim, da so časopisi polni ljudi, ki so kupili na črno zgrajena stanovanja, če jim je vseeno za t.i. malenkosti.

ti pa ne bi? lažnivka.[/quote]

Ja, nekateri so čisto zares pošteni. Nepredstavljivo? Mogoče zate. Jaz ti pa povem, da so. In jaz jih spoštujem. Zelo.

Saj pošten davek bi večina plačala, problem je z oderuškimi davki, tem se večina poskuša izogniti.

Ti si pa slaba pravnica po poklicu :-))
Greš k notarju, ki tudi naredi pogodbo in razliko do pravega zneska hrani notar. Ko je pogodba overjena, plačaš znesek, ki je naveden v pogodbi, razliko izroči notar.

Sicer sta obe strani za moj okus ravnali čisto mimo, ampak glej, na kakšnega kupca lahko naletiš, če je vse na horuk. Naprimer. Če je vse na horuk, to privabi ravno kupce, ki so tudi sami na horuk.

Še link
http://www.slonep.net/storitve/agencije-in-posredniki/?a=&sa=21&searchtype=1&scope=&q=&view=vprasanja&direct=1838

Ti si pa slaba pravnica po poklicu :-))
Greš k notarju, ki tudi naredi pogodbo in razliko do pravega zneska hrani notar. Ko je pogodba overjena, plačaš znesek, ki je naveden v pogodbi, razliko izroči notar.[/quote]

Hehehe. No, poskusi najti notarja, ki bo tole izvedel. Potem pa javi, kako je šlo. A ti resno misliš, da bi kakšen notar sodeloval pri davčni utaji?

Pa ste se dejansko pravilno pozanimali glede davka na dobiček? Vsekakor morate ob prodaji plačati 2 % davek na promet nepremičnin, davek na dobiček pa le v primeru, da prodajate nepremičnino po višji ceni kot ste jo pridobili. V zadnjih letih so cene nepremičnin bistveno upadle in skoraj ni nepremičnine, ki bi se prodajala po višji ceni kot je bila ob pridobitvi – razen, če ste jo povsem prenovili in bistveno izboljšali njeno vrednost ali pa res stoji na atraktivni lokaciji. Oprostitev plačila tega davka velja tudi, če imate nepremičnino v lasti že 3 leta in ste tam prijavljeni. Če ste nepremičnino morda dobili z dedovanjem ali kot darilo, se vam splača naročiti cenitev nepremičnine. Cenilec bo ocenil vrednost ob pridobiti in ob prodaji in skoraj zanesljivo bo današnja vrednost nižja. Enako kot predhodniki pa absolutno odsvetujem prirejanje zneskov kupnine v pogodbo! Pogodbo sklepajte kot notarski zapis pri notarju in on nas poskrbi za varnostne mehanizme za obe stranki. Notar vam lažne pogodbe ne bi smel sestaviti in bi vam vsak od notarjev odsvetoval tak pravni posel.

A se zavedaš, da je davek na prodajo nepremičnine 2%? Če boš za stanovanje, ki ga prodajaš za 200.000€ v pogodbo zapisal 180.000€, da plačaš manjši davek, boš s tem “proftiral” celih 400€. Vprašaj se, če se le to splača?

Zdaj sem tudi jaz prepričan, da avtorica /pravnica po poklicu/ nimaš pojma!

Avtor ne sprašuje glede 2 % davka od prometa ampak za davek od dobička, ki je lahko celo 25%, če ne živiš v stanovanju več kot 3 leta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close