iščemo/kupujemo stanovanje Lj
Zdravo
Spremljam nepremičninske oglase že lep čas, ampak zelo slaba ponudba oz preveč navite cene.
Poleg tega se vse prodaja preko agencije, kar se mi zdi totalno mimo, da jim plačujem še provizijo.
V glavnem od 65m2 naprej, cena max 170 000. Najraje Bežigrad, Fužine, štepanjsko naselje, nove jarše. V tem vrstnem redu. Raje višja nadstropja in obvezno dvigalo
V kolikor bi bil za obnovit, seveda temu primerna nižja cena.
Pozna kdo koga, ali sam prodaja? Prosim za kontakt.
Najlepša hvala
Jaz kupujem že dobro leto. Se mi res ne mudi tako zelo, zato sem mogoče (še) preveč zbircna. Če bi bilo nujno, bi že nekaj našla. Kupujem pa do 2 ss, Šiška ali Vič, tako da nisem tvoja konkurenca. 🙂
Trenutno so cene navite, predvidoma v letu 18 bojo padle.
Kar čakaj 2018. Če ne bodo padle, bodo ziher zrasle. Enake ne bojo
Sama kupujem na drugem koncu, pa se mi zdi je lih za Bežigradom ful ponudbe. Sploh Savsko naselje.
Brez nepremičninarja pa ne bi kupovala. Imam svojo agentko, ki vem, da bom res za vse poskrbela, preverila… Je več znancev že kupovalo preko nje. Z veseljem ji bom dala tiste 2 procenta, da se meni ne bo treba ukvarjat še z vsem preverjanjem, pa urejat vse z elektro, plinarno, voka, snago…
Cene bodo samo še rastle, tako da upati na kaj nižjega je škoda.
Kako pa je živeti v starem delu Lj? Meni se zdi tako lepo, pa pravijo, da ljudje bežijo ven iz centra. Kako je s parkirišči? In cene, pa ponudba?
Kar čakaj 2018. Če ne bodo padle, bodo ziher zrasle. Enake ne bojo
[/quote]
Ne čakam 2018, če najdem danes, kar mi bo všeč, takoj kupim.
In po čem sklepaš, da cene ne bojo enake?
Cene v nedogled ne bojo rastle. Ne morejo. Tudi meni je kolega, ki se spozna na ta trg, rekel, da se pričakuje padec cen najkasneje jeseni drugo leto. Z gotovostjo tega nihče ne more trditi, so pa taka predvidevanja. Tudi nepremičninski agenti menijo, da smo blizu plafona cen.
Cene v nedogled ne bojo rastle. Ne morejo. Tudi meni je kolega, ki se spozna na ta trg, rekel, da se pričakuje padec cen najkasneje jeseni drugo leto. Z gotovostjo tega nihče ne more trditi, so pa taka predvidevanja. Tudi nepremičninski agenti menijo, da smo blizu plafona cen.
[/quote]
A vemo, kaj pomeni plafon?
Padec za pol so napovedovali pred cirka sedmimi, šestimi leti, pa se ni zgodil.
Cene so bile precej nizke nekaj let nazaj naza, zadnje dve tri leta pa se naglo dvigujejo. Predvsem je posledica tudi to, da so bili krediti poceni in je sama prodaja nepremičnin zacvetela.
Sedaj so cene kar visoke, padec cen pa predvidevam da bo, ko bodo ponovno uvedli davek na nepremičnine, ki je obdavčil prazne parcele, stanovanja, itd… a tega davka zagotovo še ne bo v letu 2018. Po predvidevanjih tistih, ki so vključeni v sprejem tega zakona bo zakon sprejet po letu 2020.
Samo iz zanimanja, kako da nisi zagrabila Celovških dvorov? Bi dobila za dobro ceno, “novo” stanovanje
Cene bodo padle takoj ko stanovanjski krediti ne bojo več tako ugodni. In to se zna zelo kmalu zgoditi.
Če bi imel namen prodat stanovanje, bi ga prodajal zdaj, takoj. Vsekakor še letos.
Če bi ga imel namen kupit, bi pa malo počakal.
Aja, če kdo ne razume zakaj tako – vprašajte na bankah. Pa ne človeka za šalterjem, ampak človeka ki vidi/pozna korak naprej.
Prodam 50m2, obnovljeno.
Sama kupujem na drugem koncu, pa se mi zdi je lih za Bežigradom ful ponudbe. Sploh Savsko naselje.
Brez nepremičninarja pa ne bi kupovala. Imam svojo agentko, ki vem, da bom res za vse poskrbela, preverila… Je več znancev že kupovalo preko nje. Z veseljem ji bom dala tiste 2 procenta, da se meni ne bo treba ukvarjat še z vsem preverjanjem, pa urejat vse z elektro, plinarno, voka, snago…
[/quote]
A dejansko agent to lahko uredi namesto tebe? Prvič slišim.
A ti zaupam, česa večina agentov ne prepozna kot potencialni zaplet? Služnosti, če imajo občutek, da do nepremičnine vodi javna cesta, ki pa seveda ni nujno javna. Se pravi, da se jim za par jurjev provizije ne zdi vredno niti pošteno v ZK pogledat. Okej, ti zaupaš, ampak jaz glede na vsesplošni sloves nepremičninarjev v Sloveniji, ne bi!
Če bi bili tako zanesljivi, bi jim banke zaupale tudi pri urejanju posojil, tako kot je ponekod v tujini.
Lahko kaj več informacij na [email protected]. Resno iščem stanovanje na tistem koncu.
Hvala.
Mateja
[/quote]
Ko sem jaz kupila zadnje stanovanje, sem morala seveda z elektrom, plinarno in kar je še drugih takih ponudnikov, urejat sama. Ker so vsi pač hoteli moj podpis kot novega odjemalca. Dvomim, da zdaj take stvari lahko ureja nepremičninska agencija?
Mi bomo prodajal. 2,5 ss. Pod 150k ne gremo. Je delno za obnovit. Kuhinja nova, kopalnica tudi, vendar brez okusa, parket za zbrusit in za pomalat.
Cene ne bodo padle, ker jih dvigujejo špekulanti, ki so začeli kupovat stanovanja za platforme, kot so airbnb. Torej za turiste. Tudi najem gre gor. Jaz na vašem mestu ne bi več dolgo odlašala. Kdor misli, da bodo v takih razmereh cene padle, malo sanja. Idealen čas za nakup je bil par let nazaj.
okna nova, lesena / alu
Tut če se bo dajanje kreditov zaostril, cene ne bodo padle, ker resne ponudbe enostavno ni in je tudi ne bo (mimogrede se to že zaostruje). Glede na izkušnje iz preteklosti, pa četudi poči nepremičninski balonček bo tajalo še kar ene par let, da se cene znižajo za cca. 20 -30 % morda pri izjemah za 40 %.
Rast cen se je pa začela lansko leto, eksplodirala pa letos s prodajo Celovških dvorov. Skratka kdor ni kupil dokaj poceni v Celovških pa je rabil stanovanje si je sedaj konkretno podražil življenje.
Edina možnost za dobit kaj ugodno dobrega so dražbe. Samo je treba bit previden. Sploh pri lastniški strukturi nepremičnine. Tista katera ima to urejeno je pa ponavadi itak zvohana in prodana po skoraj realni tržni ceni. Skratka potrebno je imet tudi srečo.
[/quote]
Ko sem jaz kupila zadnje stanovanje, sem morala seveda z elektrom, plinarno in kar je še drugih takih ponudnikov, urejat sama. Ker so vsi pač hoteli moj podpis kot novega odjemalca. Dvomim, da zdaj take stvari lahko ureja nepremičninska agencija?
[/quote]
Seveda lahko, samo pooblastiš ga. Ne vem zakaj sploh plačujete agente, če potem nič ne naredijo namesto vas.
[/quote]
Seveda lahko, samo pooblastiš ga. Ne vem zakaj sploh plačujete agente, če potem nič ne naredijo namesto vas.
[/quote]
S prve roke povem, da lahko vse uredi agent (razen RTV prispevka), kar pa v praksi pomeni en enak mail, poslan na vse naslove. Res jaka muda, vredna 2 EUR, ne pa 2 % provizije.
Ko se kaj zaplete,se agenti umaknejo. Tudi ce je njihova naloga da prikazejo stanje kot je. Zame so samo balast. Ce nekdo sam ne zna uredit plina in rtv,se mi zdi da se cesa drugega ni sposobn.
oddala dve ponudbi. Zal izvisela:
Forum je zaprt za komentiranje.