Stanovanje(lastniško) v Ljubljani zamenjam
Stanovanje veliko 92m2, bruto 99m2 zamenjam za enako ali manjše z doplačilom na obali.
Stanovanje je v Šentvidu, na vrhu 4. nadstropne stavbe zgrajene l 1986. Streha in okna so nova, menjana poleti 2011.Obsega dnevno sobo 20m2, Kuhinjo z jedilnico 13m2, spalnico 13,5m2, 3 kabinete po 8m2, shrambo 2m2, hodnik, 13m2, kopalnica 5m2 in wc1,6m2 ter ložo 8m2. Klet je velika 5m2.
Stanovanje je dobro izolirano, stroški ogrevanja so minimalni.Gradnja je kvalitetna in protipotresna. Okolica je mirna in ozelenjena. Parkiranje ni problem.
Glavna prednost stanovanja pa je, da so stene tako debele, da sosedov ni slišati in tudi oni vas ne bodo.
sicer nimamo stanovanja na obali, me pa vseeno zanima večje stanovanje v Šentvidu, ali je možen ogled, ali imate objavljeno na internetu ?
[email protected]
nikogar iz obale?
Vzamem tudi manjše, z doplačilom- ali večje z mojim.
Samo kot kaže, tega ni prebral nihče, ki se bi selil v Ljubljano. Oziroma, ki pozna koga, pa bi ga na to opozoril.Z agencijami je pa tako, da bi vse samo prodajale, nobeni ni všeč, da v štartu išče menjavo.
No, mogoče pa vam lahko ponudim boljšo ponudbo na dolenjskem. Parcelo, ki ima že temeljno ploščo in elektriko in vodo. Kaj mislite oziroma razmislite, ker ta parcela pa stoji na majhnem gričku dva km od avtocest Lj.-Nm.
Hvala za ponudbo, Ampak meni se gre k morju.Pa tudi gradila ne bi več. Samo preselila bi se:)
Glede na to, da vam ta menjava očitno ne gre, dva predloga:
– prodate trenutno stanovanje, dokler ne najdete sebi primernega na obali, ste lahko v najemu. Tako niste niti vezani na lokacijo in če vas prime, da bi se preselili, to lahko storite. Če ste upokojeni, lahko tudi potem greste okoli sveta in najdete sebi primerno lokacijo:)
– kupite novo stanovanje in sedanje oddajate.
Prva varianta meni bolj diši, ker imate razpoložljiva sredstva, če se kaj zgodi. Pri drugi pa imate dve nepremičnini in najbrž nov kredit (predvidevam, da menjavo iščete zato, ker nimate denarja za nakup novega brez prodaje trenutnega).
Premislite!:)
Res ne gre ta menjava:) Bo treba kar prodati in kupiti v Andaluziji:) Ali na Siciliji… Tam so cene precej nižje, kot na naši obali. Pa še plinskih terminalov ne bo v bližini:)
Tudi ob menjavi je treba sklenit kupoprodajno pogodbo oziroma kar dve, tako da je veliko boljša ideja, da stanovanje prodajate neodvisno in kupujete takisto povsem neodvisno.
To, da sta dve kupoprodajni pogodbi vem. Samo ob direktni menjavi odpadejo stroški posrednikov in vse je urejeno istočasno.
Verjetnost, da se najdeta 2, ki jima je vzajemno všeč in da se tudi uspeta dogovoriti o ceni je približno 1 proti 10.000.000. Da se vam da iskati to varianto za tisti drobiž stroškov, ki jih prihranite, se meni zdi milorečeno perverzno.
Mimogrede : stroški posrednikov tudi odpadejo če sami prodate in kupite stanovanje.
Drobiž je v mojem primeru cca 4500 € x 2. Takšno vsoto se pa meni zdi perverzno imenovati drobiž:)
Verjetno bomo res začeli prodajati sami…
Kdo kupiiiii ??? 🙂
Za nepremičninarja je bilo 4 leta nazaj 9000e drobiž, danes pa imajo čas in stresajo jezo po forumih.
Oddaj oglas z realno ponudbo, ne pričakuj zaslužka, sigurno se najde nekdo s podobnimi željami. Če ne danes pa čez eno leto.
Poskusi razmišljati v tej smeri, mogoče pa uspe.
Perverzno gor ali dol, 2 x 4500 je malo za uha privlečeno.
Ko prodajam (če že prodajam preko agenta) se da dogovoriti okoli provizije (običajno je okoli 1%). Po drugi strani pričakoviti 225.000 €ur za vaše stanovanje je tudi utopija.
Ko kupujem, ne plačam provizije, jo plača prodajalec, kajne?
Ne vem, če je taka utopija. Sem ravno danes presenečeno ugotovila, da je bilo decembra prodanih 5 novih stanovanj s podobno kvadraturo – okrog 92 m2 – po cenah:
320.000, 340.000, 220.000, 320.000 na Rudniku.
Tale kriza čudno deluje, očitno ne na vse.
Glede tvoje zamenjave pa tudi jaz mislim, da je boljše, če prodaš eno in kupiš drugo. Verjetnost je res minimalna, da ti bo všeč prav tista nepremičnina na obali, ki bi ti jo ponujal kupec tvojega stanovanja. Da o cenah, pri katerih bi se morala oba zediniti, sploh ne govorim. Prodajaš in kupuješ pa lahko tudi sama.
ja a nisi videla letnice HALOOOOOO
1986
ne moreš to primerjat z novim!
O, ja pa lahko primerjaš. Današnji gradbeniki gledajo samo na profit in šparajo z materiali.
Moraš videti stavbo, kako je grajena in vzdrževana. Včasih je bolje kupiti ta letnik, kot nekaj novega.
Pravzaprav je. Samo ne takoj. V par mesecih bi šlo.
Kakšen mail ?
Zdravo, je tale ponudba še vedno aktualna? Sem resen interesent in pripravljen na zamenjavo!
Še vedno ga imamo 🙂
Kakšen mail?
Pozdravljeni,
z zamenjavo boste bolj težko uspešni. Predlagam, da nepremičnino prodate in potem z denarjem kupite stanovanje, na morju, ki vam ustreza.
Tudi, če se pojavi nekdo, ki bi menjal stanovanje je vprašanje, ča bi vam tisto stanovanje ustrezalo, ali bi se lahko uskladila s ceno in podobno…
Moje izkušnje so, da smo vedno prodali stranki stanovanje in potem iskali drugo oz. to naredili istočasno, prodajo in nakup.
Forum je zaprt za komentiranje.