Ni mi jasno zakaj folk kupuje STARA STANOVANJA
To mi pa res ne gre u glavo,da folk kupuje ena tam stara sociajlistična stanovanja,če pa skor za isto ceno dobi NOVA FUL LEPA STANOVANJA???? Pol pa morajo te stare flete ful renoverat za ne vem kok keša, pa odkod vam sploh tok keša po 20 tisč evrov za renoveranje pa vse je treba menjat tla okna elektriko vodovod ni da ni.A ni boljš kupit novo in se takoj vselit pa še noben ni pred tabo živel not.Da ne govorim kaki so te stari bloki grdi raspadajoči,pri novih je pa vse zrihtan,stopnišča pa tud okolica pa garažo maš pa vse.Ej ampak res ne štekam tega folka????
To sem pozabla še napisat,ker jaz namreč kupujem stanovanje in ni šans da kupim staro sam nova hodim gledat ,en folk me pa ful prepričuje,da kupim rajš staro k so ini tud kupil staro pa neki nakladajo,da je staro kao ful bolš,sam jaz sem ziher da NI!!!!
Očitni imaš polno rit vsega in drugače ne znaš razmišljati.
Tudi sam sem mnenja, da se adaptacije starih stavb (nad 15 let) preprosto ne splačajo. Bolje je novo zgradit. In če ni celo ceneje tudi. Ker predstavljaj si pri dobri adaptaciji ti ostanejo v bistvu samo stene. Da pa nekaj na pol delaš pa tudi ni nič.
Te podpiram pri tvoji odločitivi. Novo je le novo.
Novo je lahko bolje kot staro, ni pa nujno. No tudi jaz imam raje novo, a se mi tvoj pogled vseeno zdi zelo “omejen”.
No, jaz sem kupila staro stanovanje (vendar obnovljeno v piko), novo približno iste velikosti bi bilo več kot še enkrat dražje. Tisto novo je seveda lepše in moje je brez balkona, ampak za razliko v ceni bi lahko šla vsaj 20 krat, če ne 30 krat na res ornk dopust ni da ni …
Ne bom rekla, da to velja za vse, ampak večinoma so stara stanovanja veliko bolj kvalitetno zgrajena kot nova. Tudi lokacije so bolj premišljene. Danes investitorji v želji po zaslužku zidajo stanovanjske bloke na takih lokacijah, da bohpomagej.
To pa sploh ni res,da so nova ful dražja.Draji te pride staro k ga morš obnovit u nulo.
No, jaz bi tukaj izpostavila eno prednost starih stanovanj: večinoma pri starih stanovanjih ne gledaš soseda na 5 metrov ali pa v najboljšem primeru na parkirišče, cesto, obvoznico itd. Pri starih stanovanjih je dostikrat le bolj “človeško”: zelenje, bloki bolj narazen in tudi lokacija je dostikrat bolj smiselno izbrana. Zdaj pa to itak ni važno, saj se najdejo ljudje, ki jim je dobro vse. Samo da je novo.
To pa sploh ni res,da so nova ful dražja.Draji te pride staro k ga morš obnovit u nulo.[/quote]
V kraju, kjer sem kupovala jaz, dobiš staro enosobno stanovanje (potrebno vsaj delne obnove) za 70 do 80 jurjev, novo za 120 do 150. Moje je bilo še cenejše od 70 jurjev in kot rečeno, že obnovljeno v piko od a do ž. Okej, tebi 50 jurjev ni nič, meni se zdi veliko.
Ja ma res. Na našem koncu je novo enosobno stanovanje samo 100 tisoč € dražje kot 15-20 let staro. Kaj je temu folku, da za tak drobiž špara.
Svašta hodi po svetu oziroma piše po netu.
Ej, ampak res jaz ne »štekam« drugih!!!
Ti jim s svojim denarjem na veliko, [i]ful[/i] ali [i]full[/i] kupuješ nova stanovanja, oni se pa branijo.
Ko bi le bilo več tako dobrih duš kot si ti.
No, jaz bi tukaj izpostavila eno prednost starih stanovanj: večinoma pri starih stanovanjih ne gledaš soseda na 5 metrov ali pa v najboljšem primeru na parkirišče, cesto, obvoznico itd. Pri starih stanovanjih je dostikrat le bolj “človeško”: zelenje, bloki bolj narazen in tudi lokacija je dostikrat bolj smiselno izbrana. Zdaj pa to itak ni važno, saj se najdejo ljudje, ki jim je dobro vse. Samo da je novo.[/quote]
Jaz bi temu samo se dodala, da so stara stanovanja preizkusena, sosede vidis kaksni so, promet vidis kako deluje in podobno kar se tice okolice, sama razporeditev prostorov v stanovanjih pa je tudi veliko boljsa kot pri novogradnjah.
Mi smo v novogradnji (no, zdaj je ze stara 10 let), moja mama v 50 let starem stanovanju in lahko recem, da so pri nas edino okna boljsa, vse ostalo je sicer uporabno, ampak nekvalitetno. Pa vse hudo lepo zgleda, smao ni to to.
Ma jaz nevem kej vi to kupujete ampak ena moja kolegica je v lJubnljani kupla enosobno 45 m2 za 90 tisoč, novogradnja v stanovanski hiši je osem stanovanj,parkingi,vse zrihtan,je pa gledala stara stanovanja za isto kvadraturo pa skor ista cena ampak stara 30 let .Ratlika za pet tisoč evrov,sam bi pa mogla za zrihtat staro stanovanje dat sja ene 10, 15 tisoč evrov, tko da ni logike,da je staro cenejš.
Danes sem gledala Tednik, je bil en prispevek o novogradnji v Postojni. Da se zjokaš – vlažno, plesnivo, slaba okna, pa ne vem, kaj še vse. Kvaliteta današnje gradnje se pogosto ne more primerjati s starejšo.
Zopet ena kao pametna, ki se sekira za logiko drugih.
Zopet ena kao pametna, ki se sekira za logiko drugih.[/quote]
Upam, da ima tale stavba ustrezno gradbeno dovoljenje. Cena je sumljivo nizka. Ker si tolk svetovljanska, ti ne bo težko it na recimo http://www.nepremicnine.net in preverit, koliko stanovanj velikosti 45 kvadratov je v LJ na voljo po tej ceni.
Če je s papirji za to stavbo, v kateri živi tvoja kolegica, vse v redu, je kupila zelo ugodno.
Raje sem kupil staro kot novo. Prepričala me je kvaliteta gradnje. Kakšna je pa fasada bloka me pa glih ne gane dosti saj živim v stanovanju. Pa še velike zelenice so med bloki.
iTAK da je uredu,to je en tip,ki je že par takih hiš zgradil v ljubljani,v vsaki je po ene osem stanovanj in so ful dobr zrihtana,ta njen stanovanje je u mostah dobra lokacija bliz centra pa vse je dost bliz,stanovanje je pa ful hudo kuhinja povezana z dnevno,spalnica,kopalnica že opremljena,hodnik,parking .je pa gledala eno staro 30 let isto 45 kvadratov tam je pa rasporeditev ful glupa kuhinja posebij pol pa ena ful velka soba,kjer ma spalnico pa dnevno sobo skupi,to pa stane 85 tisoč evrov pa obnovit bi ga mogla.sori sam men tle ni logike,da greš pol kupit staro.
sam to je ona kupla ene štir leta nazaj
Ko boš velika, boš razumela.
Pa še neki je ona je to stanovanje že zakupla,k še ni blo zgrajeno pa je lahk sama zbrala kašne ploščice bo mela v kopalnici pa kako bano pa omarce.pA FUL HITR SE JE LAHH VSELILA ni blo treba čakat še tri mesce da obnovi vse kot pri starem fletu.
Kaj bom razumela????
Si res prepričana, da ima hiša uporabno dovoljenje in da je bila zgrajena po gradbenem dovoljenju.
Imamo mi v Lj kar nekaj teh kvazi investitorjev ja.
In sploh ne vem, zakaj se jeziš na folk, ki kupuje starogradnje? Maš zrihtano podstrešje?
sPLOH SE NE JEZIM KJE SI PA TO POBRALA DA SE JEZIM NA FOLK K KUPUJE STARA JAJCA,sam vprašala sem zakaj kupovat,če za skor isto ceno dobiš NOVO LEPO STANOVANJE,mislim SVAŠTA NO
Kupla sva staro stanovanje blok letnik 1965. Zamenjala vse, ni da ni, premikala stene. Celoten znesek vložka je bil 18000€. Za 65 kvadratov stanovanja sva plačala 60.000€.
Zakaj staro: ker sem si ga lahko uredila kot mi je ustrezalo. Da dam za novo stanovanje 115000€ ali še več in mi ne paše barva keramike, ne paše razporeditev itd… Zato sva kupla staro stanovanje.
Forum je zaprt za komentiranje.