Oddaja apartmaja na Hrvaškem
Lepo pozdravljeni vsi,
z družino resno razmišljamo o tem, da bi kupili apartma na Hrvaškem in ga potem čez sezono tudi oddajali.
Zanima me, ali ima kdo izkušnje z oddajanjem na tem področju? Ali apartma oddajate sami ali preko lokalnih agencij? Sama ravno ne vem, kaj bi bilo boljše oziroma kaj bi se bolj izplačalo – sama bi že poskrbela za oglase in se potrudila, da bi se apartma oddajal, vendar pa večji problem vidim v čiščenju ter predaji ključev. Zaradi tega se mi zdi bolje, da bi vse to prepustila agenciji oziroma razmišljala sem tudi o tem, da bi najela kakšno čistilko, ki bi potem vsak konec tedna čistila apartma, za ključe pa bi tudi že nekako poskrbela. Ali ste kaj seznanjeni glede provizij, ki jih pobirajo agencije?
Naj poudarim, da nam ne gre toliko za zaslužek, ampak predvsem za nakup nepremičnine, ki bi bila naša, zraven pa bi lahko še kaj zaslužili (zaslužek sploh ni pomemben, bi bilo pa fajn, če bi vseeno nekaj od tega dobili..)
Lepo prosim za vse izkušnje, mnenja, nasvete..
Hvala in lep dan vsem!
Tjaša
Oddajanje nepremičnine na hrvaškem če niste hrvaški državljen je zelo zapleteno in podvrženo precej velikim davkom. Hrvaški državljeni ki oddajajo svoje sobe, apartmaje so podvrženi le nekemu pavšalu medtem ko za državljene drugih držav ni tako. Zato je po mojih informacijah najbolje ustanoviti firmo na Hrvaškem ki bo lastnik apartmaja in ga nato oddajala.
Oddajanje na črno vam ne priporočam.
Podobna situacija je bila z oddajanjem čolnov-jaht na hrvaškem kjer so nekaterim ki so to počeli jahte zasegli.
Če ne mislite biti vsaj 60 dni na leto v apartmaju se vam naložba ne izolača. Pojdite raje takrat v hotel in boste ceneje prišli skozi.
Pozdrav, iznajmljujem apartmane u Metajni na otoku Pagu, 10km udaljeno od zrča.
Grupu na facebooku sam napravio na Češkom jeziku, pa uđite u grupu tko želi.
https://www.facebook.com/groups/1606392 … oup_header. Ako vas bilo koja informacija zanima mogu vam je dati preko tog facebook profila.
Forum je zaprt za komentiranje.