Nakup stanovanja -kredit
Pozdravljeni!
S punco sva se odločila, da kupiva stanovanje. Včeraj sem bil na banki NLB kjer sem komitent in bomo poslali vlogo zavarovalnici Triglav stanovanjski kredit z zavarovanjem v višini 42000€. Obrestna mera na 20 let bi bila 3,6% zavarovanje pa bi stalo 1400€. Zanima kako se vam zdi ta obrestna mera? Mogoče tudi kdo ve kako pri zavarovalnici ocenjujejo plačo? Neto imam 950€, z nadurami še zraven 200€ ter 100€ potni stroški torej skupaj 1250€. Uslužbenka mi je rekla da bi zagotovo dobil 35000€ kredita z zavarovanjem, za več pa je potrebno poslat prošnjo na zavarovalnico. Zaposlen pa sem v srednjem/velikem podjetju. Ima mogoče kdo izkušnje z zavarovanjem kredita in ve kakšen znesek mi lahko odobri zavarovalnica? Bi bil potreben tudi porok?
Tako obrestna mera še posebej pa strošek zavarovanja je skorajda oderuški. Pojdite na več bank, trenutno so polne denarje ter bi se morale boriti za vas ne pa obratno. Cilj naj bo obrestna mera okoli 2%.
Zakaj raje ne vzamete hipotekarnega kredita?
Tudi meni se zdi velika obrestna mera. Bom jutri šel še na druge banke, bi baje moral biti pod 3%. Aja, nisem napisal da je to fiksna obrestna mera.
Za hipotekarni kredit pa rabiš 30% vrednosti stanovanja, ki pa jih nimam..
Svetujem da najprej prihranite 60-70% vrednosti nepremičnine, šele potem v nakup.
Evo, kredit sem dobil odobren, zdaj pa me zanima kakšni se vam zdijo pogoji?
Znesek: 42000€
Doba odplačevanja: 240 mesecev
Obrestna mera: 3.6%
Stroški odobritve: 360€
Zavarovalna premija: 1285€
Se da dobit kje boljši kredit preko zavarovalnice? To je pri NLB, bil sem tudi pri nekaj drugih bankah vendar ne nudijo takega zneska zavarovanega preko zavarovalnice…
Stroški in obresti so praktično oderuške, glede na to, da pa verjetno ne boste mogli odplačati kredita je razumljivo da si je banka to privoščila.
Forum je zaprt za komentiranje.