Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Po kredit v Avstrijo??? – NUJNO

Po kredit v Avstrijo??? – NUJNO

Zdravo,

zanima me kje v Avstriji ljudje najemajo hipotekarne kredite, kjer baje banke nič ne komplicirajo – torej brez nepotrebnih cenitev hiše IPD. – in je višina kredita lahko tudi 100 % vrednosti zastavljene nepremičnine in ne zgolj do 60 % oz. 70 % kot imajo ta pogoj pri nas v Sloveniji naše banke. nA KOLIKO LET SE GA DA DOBITI?

Hvala za čimprejnji odgovor oz. pomoč.

Nina

A se vam zdi realno, da bo neka banka dala kredit brez cenitve v 100% “vrednosti”? Pazite, da se ne boste “nategnili” oz. da vas ne bo kdo okrog prenesel in vas bo potem takšen kredit stal bistveno več kot pa bi vas stal v Sloveniji. Kar nekaj ljudi poznam, ki so vzeli po obljubah ugoden kredit v Avstriji in ga še danes odplačujejo po zelo visoki obrestni meri in imajo še kup drugih stroškov.
Cenitev danes ni neki strošek in stane med 100 in 200 EUR. Banke pa vam lahko če se boste pametno zmenili finacirajo tudi do 80 ali 90% vrednosti nepremičnine. Sicer ne zmeraj s kreditom, zato pa gre velikokrat z leasingom.

POZDRAVLJENI
MI TUDI KUPUJEMO STANOVANJE V LJUBLJANI POLOGA NIMAMO AMPAK SO TUDI BANKE KI DAJO 100% FINANCIRANJE SE PRAVI HIPOTEKARNI KREDIT SAMO SPOSOBEN MORAŠ BITI KAR SE TIČE DOHODKOV.DRUGAČE JE PA ZELO TEŽKO, POSEBEJ ČE SI MLADA DRUŽINA BREZ OSNOVE.

zdravo
mene pa zanima na kateri banki v avstriji lahko vzamem bančni kredit pa da ne potrebujem garanta in v kakšni vrednosti in na koliko let vsaj 10 let ozirom več.
zanima me tudi ali lahko z partnerko skupaj vzamema kredit potrebujema namreč okrog 30000 evrov kredita za poplačilo dolgov in nakup vozila

ZELO ZELO NUJNO

HVALA

Sem šla na tri banke v Avstriji in mi nobena ni dala kredita, ker so imele pogoj, da moraš biti v Avstriji zaposlen ,torej prejemati plačo na njihov račun ali imeti nepremičnino v Avstriji, da jo lahko zastaviš.

Torej veliko sreče, če jo lahko dobite brez teh pogojev.

pa daj že nehajte sanjati o Avstriji, no..cena in ostali pogoji kredita so odvisni od tveganja.
In če vam bo nakdo dal kredit ob večjem tveganju, bo pač cena višja. Dedkov mrazov pa tu ni..če pa že izugleda da so, se na koncu ali še prej vedno izkaže, da pač ni nič zasotnj
In še to: pot do kredtai bo čedalje težja, ne pa lažja.Ker banke zaostrujejo kriterije. Povsod, ne samo pri nas

Ne vem, če ste brali oz. slišali, kako so se ljudje zafrknili s temi krediti iz avstrije…poglejte na Obali, ljudje imajo zarad tega sedaj izvršbe, ker niso več zmožni plačevat obrokov.
Ne vem, kaj fali našim bankam, sej dajejo tud 100% kredite, sem se pozanimala, ko smo stanovanje kupovali.

no, tu je zaradi fair playa vseeno treba povedat, da gredo gredo v izvršbo tudi naše banke, ne smo tuje.Je pa tujih za zdaj več – razlogi pa kdaj drugič..

Kredit vzamite v SLOVENSKIH bankah!!!

npr. ker domača banka vam prisluhne v težavah, tuja pa ne!!!!

pa prej preberte jok in stok iz Prekmurja, kjer in ker jim avstrijski Reiffeisen prodaja hiše..

Dragi ljudje: V Avstriji so bolj tolerantni glede vaših prihodkov saj gledajo tudi neuradne dohodke (socialna,študentsko delo…)….In prosim vas lepo vsedite se v avto in se odpeljite v Avstrijo..skoraj povsod imajo slovensko govoreče bankirje,ki vam bodo z veseljem pomagali.Tudi če niste zaposleni v Avstriji in ne kupujete nepremičnino v Avstriji je vseeno,saj financirajo tudi v Sloveniji.In vsi tile posredniki to vedo in pravzaprav urejajo zadeve,ki bi jih lahko uredili vi sami,če bi sami odšli gor(v Avstrijo)..in tako privarčevali najmanj 2.000 eur. Iz lastnih izkušenj govorim.. Moja dobra izkušnja je banka Raiffeisen Cmureck- v Cmureku. Čez Muro greš in si tam. Lep dan

evo ena direkt izkušnja, sem šel povprašat za kredit k sosedom.

in dobil hladen tuš – svetovalec mi je reku da ne dajejo kreditov tistim ki prejemajo mesečno pod 1500neto plače.

logično, trenutno avstrijcem ne dišijo slovenske nepremičnine potem ko se se opekli s hypo

Jaz sem kredit pred enim mesecom vzela v Hypo banki in ga dobila brez problemov, le zavarovat sem ga morala. Ko sem naredila vse izračunem preden sem se odločila je bil rezultat takšen da je bila to najbolj ugodna ponudba in tudi svteovalec tam mi je znal vse lepo razložit da sem vedela pri čem sem. Rezultat tega je da sem račun na NLB zaprla in sedaj imam na Hypotu vse ugodnosti in imam nekatere storitve brezplačno. Na NLBju so mi pa za vsak drek zaračunali provizijo!

Cmureck, kakšni pogohi pa so za Avstrijski hipotekarni kredit. Zastavila bi neobremenjeno nepremičnino, kakšne papirje bi še rabila?

Hvala

Pozdravljeni,

moj kolega,ki ima redno službo in plačo okoli 1800 evrov je iskal kredit v zvezi bank v Železni Kapli…najprej so potrebovali več tednov,da so vlogo sploh obravnavali,potem pa so jo zavrnili,češ da njegova hiša,ki jo je ena od slovenskih bank ocenila na 170.000,00 evrov,ni vredna 100 % hipotekarnega posojila v višini 150.000,00.
S tem,da je sploh niso sami dali ocenit niti je videli. Dolgo so mencali z odgovorom,na koncu pa nič. Baje imajo tudi težave zaradi trenutne situacije (recesija). Ampak njihovo obnašanje do strank je pa katastrofa. Tile Korrrrošci na banki so res ena sama golazen.

Po mojih informacijah se nikjer več ne da dobiti kredita za 100% vrednost hipoteko.
Za 150.000 eur ocenjeno hišo bi dobili max 100.000eur kredita. Pa še poroka bi morali imeti.

Saj je prav tako, pravilo varnosti nam nalaga, da se 30% investicije krije iz kredita ostalo z lastnimi sredstvi.

Saj je prav tako, pravilo varnosti nam nalaga, da se 30% investicije krije iz kredita ostalo z lastnimi sredstvi.[/quote]

Hahahahahahahahahahahahhahaha…..

bravo za vas, ki ste našparali 70% denarja s katerim ste financirali nepremičnino.
Torej, če gledam povprečje, da pride nepremičnina 200.000 imate torej na lagerju 140.000? Od kje?
Ste stari 50 in več? Ker jst bi tudi tako rada živela, ampak še danes.

Lahko je pametovati, ko so bili pa starši prej zelo pridni, a ne?

Saj je prav tako, pravilo varnosti nam nalaga, da se 30% investicije krije iz kredita ostalo z lastnimi sredstvi.[/quote]

Hahahahahahahahahahahahhahaha…..

bravo za vas, ki ste našparali 70% denarja s katerim ste financirali nepremičnino.
Torej, če gledam povprečje, da pride nepremičnina 200.000 imate torej na lagerju 140.000? Od kje?
Ste stari 50 in več? Ker jst bi tudi tako rada živela, ampak še danes.

Lahko je pametovati, ko so bili pa starši prej zelo pridni, a ne?[/quote]

Nepremičnina me je stala pol miljona ter smo našprali dobih 300k preden smo pričeli, brez pomoči staršev. Malo sreče, veliko dela pa gre.

Za vaših 140k pa se da kar hitro priti do njih s povprečnimi plačami in disciplino. Glede na vaš odnos do vsega, pa verjamem, da bo to težko.

Hoj dDevi, a tvoja banka sam gmaile deli ? Nimate bolj komkretnega maila pa domeno?
Rabim denar!

Povprečna slovenska plača so sanje vseh nas, ki delamo za manj. Mislim, da velika večina v Sloveniji še dolgo ne bo niti blizu povprečja, ker imamo preveč vrlih managerjev in direktorjev, ki nam povprečje zelo lepo dvignejo. Na papirju in v realnem svetu je pa povprečna slovenska plača bližje minimalcu…

Realni svet v takih primerih lepo opiše mediana. 😉

V SLVENIJI SO VSE BANKE ZA EN KURAC KAJTI VSE NEDAJO KREDITA ČE IMAŠ NISKI NETO KER GLEDAJO SAMO NETO PRIHODEK NE PA ZDRAVEN POTNIH TER MALIČE KAJTI TO JE TUDI DENAR KI SPADA K PLAČI………………….

Ti barabe ti ne dajo denarja ane.
Valjda da ti ga ne dajo če nimaš take plače da bi ga lahko redno odplačeval.
Malica in potni stroški bodo pa tako ali tako kmalu ukinjeni.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close