Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine Grozni najemodajalci

Grozni najemodajalci

Pozdravljeni,

Sem se prvic v zivljenju odlocila javno deliti svojo izkusnjo z najemodajalci, ker me je res dodobra sokirala.
Z mozem sva januarja pricela iskati stanovanje. Ker imava zivali (psa in 2 macka), sva zelela ziveti blizu narave, izven mesta. Tako sva nasla oglas za veliko stanovanje v hisi blizu Litije, za ugodno ceno. Ob ogledu sva bila nad stanovanjem navdusena, tudi nad lastnikoma. Sprejela sta najine zivali, kar je bilo super. Tudi zgledalo je, da se bomo zelo dobro razumeli. Ko sta naju izbrala, sta dolocila vselitveni datum 1. februar.
Po dogovoru sva pripeljala s kombijem svoje stvari 30. Januarja. Ko sva prisla, naju je lastnik pustil cakati zunaj, ces, da elektricar se dela. Stala sva zunaj s kombijem. Po vztrajanju, sem gor vendarle odnesla par skatl – stanovanje “razkopano”. Sem mu samo vljudno rekla: “cez dva dni se pa vseliva kajne?”. Zgodba se je ponovila 31. Januarja. Pritisk je ze malo narastev, kljucev se vedno ni dal.
Uspelo se nama je preseliti 1. Februarja. Vredu, nic kaj taksnega.
Podpisali smo pogodbo, kjer je pisalo, da ima stanovanje internetni prikljucek in prikljucek za pralni stroj. Naj povem, da pralnega stroja v stanovanju ni bilo, zato sva se z najemodajalcem dogovorila, da si ga sama kupiva, on bo pa naredil prikljucek. In midva sva si kupila pralni stroj, kot dogovorjeno. Ko sva se vselila, interneta ni bilo, tudi prikljucka za pralni stroj ne. Elektro plosca ni delovala, sva si prinesla indukcijsko plosco, da sva lahko kuhala. Najin pralni stroj je stal pred njegovo hiso. Po priblizno 2 tednih, se je zaskocil cilinder v kljucavnici in nisva mogla vec zaklenit. Sva ga poklicala in je rekel naj pac zamenjava kljucavnico. Sva si rekla ok, sva jo ocitno pokvarila in bova placala. Cilinder in kljuc sva odnesla na popravilo, kjer so rekli, da se je cilinder zaskocil, ker je lastnik nepravilno kopiral univerzalni kljuc. Morala sva kupiti novega – 20eur. To sva lastniku povedala. Ni se niti zahvalil (ceprav je bil sam kriv za okvaro), samo rekel je naj mu dam nov kljuc. Vredu.
Nadaljna 2 meseca sva ga 2x tedensko prosila, da naredi prikljucek za stroj in popravi elektroplosco. 2 meseca. 2 meseca sem nosila obleke prat k mami. Po 2 mesecih je koncno uredil prikljucek in popravil elektroplosco. Ni se nikoli opravicil. Naj povem, da je gospod upokojen in po cele dneve doma. S tem ne mislim, da ima casa na pretek ampak absolutno bi lahko prikljucek uredil veliko prej. Placevala sva redno, samo meseca aprila sva zaradi korona krize in upada prihodka prinesla 60eur premalo, vendar sva takoj naslednji dan prinesla pteostanek denarja.
Ko smo se dobili zunaj, da poravnamo stroske, mi je rekel, da ga je sram kaksen vhod imam in da naj takoj pocistim. Naj povem, da najin vhod vsebuje 2 opecnati stopnici. Ker s psom hodim ven po 4x na dan (v gozd, na travnik), se seveda poznajo stopinje na stopnicah. Ce bi zelela, da je skos cisto, bi morala pomivati 4x na dan, vsak dan. In pa vredno je omeniti, da cemur je on rekel katastrofa, je bilo vbistvu normalna umazanija na zunanjih stopnicah.
Ob ograji na zunanji strani parcele imata manjse makedamsko parkirisce (onadva svoja dva avta parkirata pod nadstreskom). Prosil naju je, da najina avta “stisneva” ob stran, da bo on imel prostor za se en avto, ce pridejo obiski. Sploh ni problema, od takrat sva se tega strogo drzala.
V marcu sva se odlocila, da greva ziveti drugam, saj sva slutila cedalje vecje tezave. Obvestila sva ga, da greva ven 15. Junija. Je rekel “ok”.
Naj preidem na vcerajsnji dogodek. Zjutraj ni bilo interneta, obvestilo me je, da imam omejen dostop. Po klicu na telekom, so povedali, da narocnik s tega naslova ni poravnav racunov in so zato ugasnili internet. Zavrelo mi je v glavi. Vredno je vedeti, da mi je vrelo v glavi vbistvu ze od zacetka. Predavanje sem poslusala 2 uri na telefonu preko mobilnih podatkov. Moz ni mogel imeti sole online tisto popoldne. Zvecer sva sla do gospe in jo vljudno vprasala ce sta pozabila placati, saj ni interneta. Je rekla, da to pa ne in da naj njenemu mozu napiseva sms. Sva ga takoj poklicala naj pride in je prisel. Pa se je zacelo. Ko sem povedala, da ni interneta, je rekel, da ga ni bilo samo 4 ure in da je placal poloznico in kaj se pritozujeva. Sem mu rekla, da ne morem verjet kaksen odnos slisim, da se ni niti opravicil. Postal je takoj sovrazen, tudi njegova zena. Sem rekla, da redno pacujeva vse stroske in da mi je neratumljivo in neodgovorno, da ni placal racunov. Namesto da bi odgovoril, je pokazal na moji 2 ubogi stopnici in rekel naj pogledam to svinjarijo. Potem mi je pa pocilo. Sem ga vprasala, ce ga ni sram, da sva 2 meseca cakala na prikljucek za pralni stroj? Ce ga ni sram, da kuhalna plosca ni delala? Ce ga ni sram, da je moz moral zasilikonizirati stranisce, ker je puscalo? Da pralnega stroja takorekoc ne morem uporabljati, ker so tla tako neravna in mi mece stroj sem in tja? Ce ga ni sram, da se ne opravici ker ni placal poloznic? In mi je zena rekla (me je tikala), da naj se zavedam, da sem zanjo ena navadna mula in da se z njima ne bom tako pogovarjala. Sem rekla, da je njo lahko se bolj sram! Mi je rekla, s kaksno pravico imam jaz v njunem imenu klicat telekom…sem se zasmejala in rekla: ” gospa, s taksno pravico, ker PLACUJEM INTERNET IN TV!!”. Nista imela nikakrsnih argumentov proti nama, ker sva se res drzalavseh pravil! Jaz sem generalno cistila stanovanje VSAKO SOBOTO, da na nebi bilo umazano, zascitila sedezno garnituro, da macke nebi umazale itd itd. Drli smo se en na druzga, da je vsa soseska slisala :). Povedala sem jima, da tudi ce prvic oddajata, da je normalnemz cloveku jasno, da ce ima najemnika ki placuje, mora urediti stvari tako, da so primerne bivanju. Pozabila sem omeniti, da sva ga morala na kolenih prosit, da placa siti cilinder, ki sva ga zamenjala in je po moledovanju pristal, da bo placal samo pol. Naj povem, da nama nikakor nebi bilo tezko placat tistih 20eur, ce bi imela onadva normalen odnos.
Skratka, zacela sta grozit, ce zeliva ze danes ven, ce zeliva, da nama izklopita gretje ipd. Je moz samo vprasal, ce je bila to slucajno groznja…nista rekla nicesar. Za zakljucek sva samo rekla, da se bova s taksnih veseljem izselila, kot se nikoli. Sedaj bo 1 mesec totalne tegobe.
Skratka, sem se morala malo prevetrit tukaj, ker me je blazno ujezilo vse skupaj. Moj oce oddaja majhno garsonjero in moram povedat, da je tudi on prvic oddajal. Ce ga je najemnik klical ob 23h, da je izgubil kljuc, se je oce odpeljal 25km v Ljubljano in mu ga prinesel. Ko je stroj spustil vodo, je oce iz sluzbe pritekel in popravil. Vse je vedno delovalo! Res odlicen najemodajalec. Vem, da je to vse odvisno od tega kaksen clovek si in nenazadnje od tega kako se najemniki obnasajo (in obnasati se moramo spostljivo!l) ampak neke norme pa morajo biti. Midva sva se vsega drzala, pazila sva na stanovanje, bila sva tiho 4 mesece in pozirala njune nebuloze. NIKOLI VEC ne grem v najem v hiso. NIKOLI. Ne vem kako so lahko nekateri tako nehvalezni. Sva prijazna, tiha, nimava obiskov, cista. Najine zivali so mirne in pridne. Za jest in pit je pes dobival na balkonu, da ja nebi posprical ali umazal parketa. Zjutraj hodim po prstih, ker je lesen pod, da ju ja nebi zbudila. Psa imam zjutraj do 8h skos v kletki, da ne lomasti po stanovanju. Mislim, kaj bi pa lahko se naredila? Morda bi lahko cistila 2 vhodni stopnici 4x na dan….priznam, packa umazana!
Sedaj pa res…polagam vam na duso, da ne hodite v najem v hiso, pa cetudi si bi zeleli v naravo, kot sva zelela midva. In samo zato sva sla sem v najem. Ampak ni vredno tega. Cez 1 mesec greva nazaj v betonsko đunglo ampak bova pa vsaj mirna in srecna! 🙂

Vse znano. Moje sožalje.
Sem dolga leta prenašala vse živo tudi to, da mi je stanodajalec zjutraj nenapovedan prišel v stanovanje ob 7h zjutraj. Pa da je enkrat njegova žena kr tam prespala ker je bila v mestu na urgenci in je bilo prepozno da bi šla domov. Pa da so meni obešali investicijske stroške v bloku itd itn.

Slovenci večinoma niso zreli za oddajanje. Pa tudi odnos, da moraš živet v stanovanju ki je neobnovljeno odkar so ga sezidali in da vse pušča in škripa in odstopa in nič ne dela,…in najemnik vlaga vanj ne lastnik. Sem opozarjala na radiatorje, pa niso naredili nič, dokler niso začeli puščati, potem so morali pa še parket sanirat.

Oni bi samo služili za drugo jih BK. Vse videla vse doživela, 25 let, upam da nikoli več. Pošrežneši nemarni, me prav zanima, če bi oni živeli v takih razmerah. Sram jih je lahko.

Ne se obremenjevat….onwards and upwards rečejo angleži. Držim pesti, da bosta imela srečo in našla nekaj fajn.
Se je pa fajn malo spihat in očistit a ne? :))

Baje pomaga če napišeš na papir, ki ga imaš na kolenih, naslednji dan zažgeš in potem vržeš v WC in potegneš vodo….to mi je pred kratkim en terapevt povedal. NIsem še sprobala.

Srečno.

Ja… žal so takšne zgodbe zelo pogoste v Sloveniji. Ne morem verjeti, da situacija s slabimi najemodajalci postaja samo še slabša… Kdaj bojo začeli kaznovati takšne ljudi?

[/quote]
Ja… žal so takšne zgodbe zelo pogoste v Sloveniji. Ne morem verjeti, da situacija s slabimi najemodajalci postaja samo še slabša… Kdaj bojo začeli kaznovati takšne ljudi?
[/quote]

Najemodajalce bodo začeli kaznovati takrat ko bodo najemojemalce začeli kaznovati….. dokler imajo najemojemalci več pravic kot lastniki stanovanj bo tako kot je.

pisno reklamiraj najemudajalcu zadeve, ki ne delujejo. Dokler ne reši, plačaš manj najemnine!

Vsakemu ki kupuje stanovanje najprej odsvetujem nakup stanovanja ki se je oddajalo. Povečini gre za totalno razsuta stanovanja v katera je treba še ogromno vložiti.

Če pa ga že želite pa orng znižajte ceno pred nakupom, ker drugače se boste nasr**i po domače povedano. 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close