Sprememba namembnosti zemljišča
Pozdravljeni!
Na občino sem oddal vlogo za spremembo namembnosti zemljišča iz gozdnega/kmetijskega v zazidljivega. Mimo lokacije , ki sem jo označil za spremembo je napeljan javni vodovod, elektrika in javno dostopna cesta. Parcela je na ravnem območju, les pa je zaradi lobadarja posekan (ampak mislim da to države ne zanima).
V bližini (150m) je kmetija kjer živi teta, še ena kmetija pa leži 200m stran. V radiju 1km je še najmajn 5 raspršenih parcel.
Občina bo prostorski plan delala čez 1 leto, mene pa zelo firbec matra kakšne so realne možnosti, da mi dejansko spremenijo namembnost
Zanimajo me vaše izkušnje, vesel bom vsakega feedbacka.
Izvedel boš čez cca. 3+ let. Lahko ti vlivam lažno upanje, ampak dejstvo je, da noben ne ve, noben ne more vedet. Odvisno je od različnih faktorjev, strategije in interesov občine, kupa ministrstev, varstvenih območij in varovalnih pasov, državnega prostorskega načrta…
Ko bo javna razgrnitev, se je udeleži, urbanista vprašaj direktno, in če bo negativna, povprašaj po razlogih.
Nekaj več informacij o tem, kar vas zanima, najdete na https://www.zurnal24.si/pod-streho/gradimo-obnavljamo/vecletna-pot-brez-zagotovljenega-cilja-davki-pa-ubijalski-335306
Uredništvo Pod streho, Žurnal24.si
Forum je zaprt za komentiranje.