Najdi forum

Splash Forum Arhiv Nepremičnine lastnik ne dovoli, da se seliva grozi s tožbo

lastnik ne dovoli, da se seliva grozi s tožbo

sva par in že več let živiva v najemniškem stanovanju. na začetku sva imela pogodbo, potem več ne. Ker je lastnik dvignil najemnino za 120e, brez da bi prej sporočil ( sporocil je dva tedna pred plačilom nove najemnine) sva se odločila, da se seliva, saj je to storil že dvakrat prej, plus stanovanje nama je postalo premajhno. tu so se začeli problemi, takoj je hotel vedeti kdaj se seliva, ni želel počakati niti en teden, da mu sporočiva datum, že takoj drugi dan je imel oglede stanovanja. Po skupnem dogovoru sem na odpovedno pismo napisala, da se odselim šele novembra, čeprav je iz pogovora bilo razumljivo, da je njemu vseeno saj dobi takoj nove najemnike oziroma jih že ima, ta datum je bil bolj zaradi naju, da imava cas najti novo stanovanje in vse preseliti, saj je vsa oprema v stanovanju najina. po enem tednu sva najdla stanovanje ter mu sporocila da se lahko seliva že oktobra, kar je bilo vec kot tri tedne cas da se dogovori z novimi najemniki. Zdaj za to noče slišat,pravi da sva dolžna plačat se najemnino za november, po novi ceni saj sem tako rekla, grozi celo s tožbo. po pravici povedano nevem kaj naj, ker denarja, da bi placevala dve najemnini sploh nimam, tam sem ze placala visoko varscino. ne razumem zakaj noce začet iskat najemnikov že zdaj, saj bi jih našel v enem tednu. Skrbijo me zapleti ali me lahko res toži oziroma zahteva odškodnino, najemne pogodbe ni, ceprav pravi da je to moja krivica, zakaj si je nisem priskrbela. Do zdaj ni bilo nobenih problemov z njim, zivi sicer v tujini, tako da sem ga videla enkrat letno, najemnino in stroške sem placeva redno, tudi stanovanje sem oskrbovala kar je bilo potrebno. Moj plan je, če ne misli bit prisotem ob selitvi, da mu pošljem ključe po pošti. Ali me lahko toži?

Najemnina je stvar pogodbe. Spremeni se z novo pogodbo ali aneksom. Ne more se spreminjati enostransko (dokler imaš veljavno pogodbo).

Najem lahko odpoveš kadarkoli. Odpovedni rok je 90 dni. Upam, da si niste o teh datumih pogovarjali to “na lepe oči” in da so odpovedi, sporazumi, itd. glede prenehanja najema v pisni obliki.

Najemnino si namreč dolžna plačati do dne, ko poteče odpovedni rok. Tule imaš nekaj na to temo https://www.informiran.si/portal.aspx?content=odpoved-najemne-pogodbe-redni

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close