Ali je kdo zadnje čase kupil zazidljivo zemljišče v okolici Ljubljane?
Pozdravljeni!
Naša družina si želi hišo..
Za to seveda, potrebuje parcelo.
Te dni smo opazili oglas za parcelo, v okolici Ljubljane, za katero lahko rečemo, da je ena izmed ta boljiš!
Razen, cene .. ta je ekstremo navita .. 325€, občina Škofljica.
Hvaležni bi bili za kakršnekoli informacije o dejansko plačanih cenah za parcele.
Maja
Maja: tudi mi iscemo parcelo, vendar na obali…pa tudi mi se ne moremo sprijaznit s ceno…1.250 kvadratov … cca 750.000 🙁
Žal ponudbe ni dovolj, sploh lepih parcel…
Sama sem iskala parcelo par let.
Glede cene na Škofljici – ali imate že komunalno opremljeno parcelo in GD?
Če je odgovor da, je cena še sprejemljiva, saj je Škofljica in Lavrica predmestje Lj.
je pa tudi tako, če je cena zmerna prodajajo po 1000 m2, pa je skupna cena spet v višavah, če pa je kvadratura razumna cca 500m2, pa m2 dražji, pa lahko takoj malce dvignejo ceno m2.
Tako da za komunalno opremljeno parcelo v Vodicah 545m2 sem dala cca 310 EUR po m2.
Žal pa parcele hitro gredo, sploh tiste v naseljih, sončne in ravne!
LP in SREČNO
“Razen, cene .. ta je ekstremo navita .. 325€, občina Škofljica. “
325 € za Škofljico? Pa naj mi še kdo reče, da cene padajo. Toliko (ok, 310€/m2) smo mi lani dali za parcelo na Orlah, ki so znotraj obvoznice, odcep z Dolenjske ceste (čeprav uradno res sodijo pod občino škofljica).
Zdaj pa to ceno dosega že Škofljica. Še dobro, da nismo poslušali nasvetov, naj ne kupimo, ker da je parcela predraga.
KaTa 🙂
Parcela je le zemlja in nič drugega na njej ni.. kanalizacija še v bližini ni (ta itak še ne funkcionira v celi občini) ostalo pa je cca na 100 – 200 m.
Še zdaleč nima GD in nima torej nobenega priključka.
parcela je eden najpomembnješih kriterijev kakovosti bivanaja in bodoče vrednosti nepremičnine.
Če ti je lokacija načeloma všeč, je bolje dati nekaj 10€ več, kot pa se potem zaradi slabe lokacije tolči po glavi
Koliko pa ta parcela na Škofljici meri? Je ravna? Je v urejenem naselju hiš? Če vam je parcela zelo všeč se pozanimajte na občini koliko še nanese, da jo komunalno opremite in nato poskušajte nekoliko zbiti ceno oz. pač ponuditi po m2 manj, v kolikor so se prodajalci pripravljeni pogajati za ceno. Zgubiti nimate kaj.
Vso srečo…
Komunalno opremljanje zemljišča stane približno 20 evrov na kvadratni meter.
Spoštovana Maja,
cene zemljišč so v nekaterih krajih okoli Ljubljane res visoke, vendar pa so cene nekaterih zemljiišč v bližini Ljubljane bistveno nižje. Npr. moja mama prodaja zazidljivo parcelo cca. 500 m2 po ceni 190,00 eur/m2. Parcela se nahaja v naselju Golo Brdo – okolica Medvod, cca 13 km iz centra Ljubljane. Sončna lega, urejena okolica in še bi lahko naštevala.
Dobra cena ni kaj…lansko leto se je tam prodalo po 70 €ur…
Uva, lepo, da si po pravici povedala, koliko je materina parcela oddaljena od središča Lj. Ker običajno vsi izdatno pretiravajo, sem za hec preverila v tisu; res je dobrih 13 km – merila sem do Tromostovja, tj. da Adamič-Lundrovega nabrežja:
Celotna dolžina poti: 13,92 km.
Trajanje: 14m 38s.
Če že ne bi imeli parcele, bi me vsekakor zanimala. Bom pa zanjo povedala sodelavcu, ki prav zdaj išče zemljišče. Ali imate kje objavljen oglas?
Še to: ali je vpisana v ZK?
Kristina1, pozdravljena.
Hvala za tvoje mnenje, moj namen res ni zavajanje. Parcela se oglašuje na “NEPREMIČNINE.NET” na spodnjem linku.Kdor se resno zanima za nakup parcele, si jo bo tako ali tako sam ogledal in ocenil, ali je zanj primerna.
http://www.nepremicnine.net/nepremicnine.html?tip=16&lok2=208&cena=&dem=EUR&odmik=20&m1=&m2=600&sort=1&brez_cene=1&last=&SID=&lev1=&lev2=&page=detail&nep=3&posr=1&id_drzave=&id_regije=1&lok2=&imageField.x=76&imageField.y=18
Kristina1,še glede zemljiške knjige sem pozabila napisati. Celotna parcela je večja, prodaja se jo samo en del. Zato sem napisala tudi cca. 500 m2, ker se to lahko še dogovori. Je pa edina lastnica celotne parcele moja mama, kar je razvidno tudi iz zemljiške knjige.
Pozdravljeni!
Če koga slučajno zanima prodajam parcelo v Notranjih Goricah
na voljo je kontakt na št:041-749-279 LP Marija
Cena zemljišča je zelo odvisna od lokacije, motivacije prodajalca za prodajo in vaše želje po nakupu konkretnega zemljišča.Stvar pogajanja torej.
Prodajam parcelo v Grosulju 601m2 zazidljive, ki ji pripada še 337m2 nezazidljive. 50eur/m2. Je rahlo nagnjena, sončna. Več info. na tel: 040224819
Gradil ne bi – ne vem točno, kaj hočeš s člankom povedat, ker se vsebina ne sklada z naslovom. Lahko samo povem to, da sem kupila parcelo v času, ko so bile najdražje, v enem najdražjih predelov, kjer so zelo iskane, ampak ker nisem neumna, sem se pogajala in nisem plačala toliko. Za informacijo – stroški izračunani na decimalko natančno – hiša, velikosti 12 x 10 m, na parceli 1000 m2, P+ M je do sedaj s streho v redi prišla 72 000 EUR, skupaj s parcelo, komunalnim (ki je bil sreča nizek in tudi nižji, ker se da pogajat), vsemi papirji, najboljšimi možnimi materiali. Tako, da mi gre res na smeh, ko vidim kaj takega -še vedno se hiše prodajajo pol manjše kot moja, za dvakrat več z dvakrat manjšo parcelo kot je moja – gradbeni material je pa sedaj dokaj poceni glede na prej, zato se gradnja še vedno bolj splača.
No, odštejmo idijote, ki so kupovali parcele po 100 eur/m2 in več, najemali neugodne hipotekarne kredite itd… Ne rečem nekateri, ki so kupovali na keš – sicer pa tisti tak niso dali tolk EUR na m2…
Res si me nasmejala…v enem najdražjih predelov Kozjanskega? Napiši še kaj, take mi res polepšajo dan…
Pri cifri ti je nekam ušla ena nula.
LEP POZDRAV!!
Prodajamo zemljisce na skokah-občina miklavz.lega ravna,soncna,lepa vsi prikljucki.
od 600 do 700 km2.cena 70 eur na km2.ce uredite prepis pa 65 km2
kontakt na [email protected] za nadalnje informacije
Kupim takoj, prinesem gotovino če ponudba drži, prosim rezervirajte.
Pred nakupom zazidljive parcele za stanovanjsko gradnjo je potrebno preveriti ali so izpolnjeni pogoji za pridobitev gradbenega dovoljenja za stavbo
hhaamm
LEP POZDRAV!!
Prodajamo zemljisce na skokah-občina miklavz.lega ravna,soncna,lepa vsi prikljucki.
od 600 do 700 km2.cena 70 eur na km2.ce uredite prepis pa 65 km2
kontakt na [email protected] za nadalnje informacije
Kupim takoj, prinesem gotovino če ponudba drži, prosim rezervirajte
lepo prosim komu je v interesu
tel.st
02 629 16 04
oz.email ki je zgoraj naveden
Mislim da se ti malo hecaš iz nas….
Forum je zaprt za komentiranje.