Najdi forum

formatiranje

ker sem ocitno na racunalnik nek virus dobila (mislim, da preko e-poste), tak da zdej samo cakam, da se mi racunalnik sesuje; sem se odlocla, da bom (1.v zivljenju) c disk sformatirala. dobila sem vse cd-je, ki ji rabm, naredila sem tud sistemsko disketo, problem pa je: ko zazenem to sistemsko disketo (oz. en programcek v dosu) pa ko napisem format c: in potem se d (da, zelim, nadaljevati formatiranje), mi izpise, da je formatiranje prekinjeno, ker drug proces trenutno uporablja pogon c:. zakaj to? kaj to pomeni?
btw- vi ki se kot opazam kr dost spoznate na to- kateri windowsi so najbolsi? jz mam trenutno ME, si bom pa nalozila raje verzijo 98. kaj pravite?

Živjo..

Najprej vstavi sistemsko disketo v disketno enoto.
Potem pa prižgi računalo. Dvigniti bi se moralo iz disketne enote.
Potem šele odtipkaš ukaz: format c:/u/s
Najprej pa še preveri, če imaš na disketi tudi podporo za cdrom.
torej PRED formatiranjem vstavi cd z windowsi v cd-enoto in nato
odtipkaj dir d:
oz. dir (ime cdrom pogona), ki se ti mora izpisati, ko se sistem dvigne iz disketne enote. Če nimaš podpore – se ti na ukaz dir d: ne prikaže NIČ, oz. nimaš podpore
za cdrom pogone je manjša kriza. Potem boš morala še nekaj datotek prej
prekopirati iz windows okolja.

Sedaj pa k Windows okolju, – to bo moje mnenje, ostali pa naj povedo svoje.
Po mojem osebnem mnenju so boljši Windows 98, Windows ME so pa bolj
za en klump..

lp

Klemen, zanima me sledeče. Skoraj vsak dan kje slišim, da so Win ME zanič, konkretno pa mi nihče ne odgovori zakaj so zanič. Jaz jih imam že 1 leto, pa mi lepo špilajo. Ali mi lahko ti razložiš, kaj je tisto zanič pri ME. Hvala za odgovor.
LP Harry

Živjo Harry.

Ni problema. Napisal sem, da je to moje osebno mnenje.
DOS=default je zanič – ga sploh ni – jaz pa še vedno vzdržujem kar nekaj prog.
ki jih imam napisane v DOS-u. – ok so patchi – ki niso od Microsofta in nekako delajo.
Stare DOS igre ne delajo.
Neke nove igre tudi ne delajo.
Vsekakor to ni OS za MENE. – to sem tudi napisal.
Na računalu sem ga imel točno 5 ur, pa mi kar nekaj zadev ne di delalo.
Instaliral sem jih kar nekaj pri raznoraznih uporabnikih in sem jih čez čas na željo
uporabnikov tudi zamenjal za win98….
Kar nekaj problemov je predvsem z gonilniki za določeni hw opremo, katero
proizvajalci iz raznoraznih razlogov ne napišejo.
Verjamem, da tebi ME delajo OK, pač veš kaj delaš. Meni npr. delajo Win98 že
– da se ne zlažem preveč – 4 leta – brez kakršnegakoli problema.
Vendar na njih ne instaliram vse živo, gor imam samo tisto
kar potrebujem..

Drugače sem si pravkar instaliral na drugo mašino XP Slo. pack, pa dela – no ja
no – imam Slo. jezik v XP-jih..
Ah škoda besed – vse skupaj je smao metanje denarja Amerigosem in metanje
našega časa.

lp

Poznam kar nekaj primerov, da se win98 slabše obnašajo kot ME. Seveda spet odvisno od naloženih programov in delno tudi od hardvera – kot pravilno trdi Klemenxx. Sam sem na prvem disku že kar nekajkrat ob ponovnem formatiranju naložil 98 (instalacija je krajša), a že po nekaj dnevih spet prešel na ME, kjer mi res čisto vse ‘špila’.

Trenutno najbolj simpatičen OS pa se mi zdi XP (angl. verzija). Izjeme so seveda tudi tukaj (gonilniki, kakšen starejši progi ne dela ipd.), drugače pa so hitri, stabilni… pa še kakšno odliko imajo. Pa ravno tako precej kritik, zlasti s strani uporabnikov win2000 Pro.

Vsak najbolje sam spozna, kaj mu mirno teče na mašinci. Celo linux ima svoje cake. Oh ja, le kdaj bo kaj novega. We hate Bill, aren’t we? :))

BTW: kakšne so izkušnje s Sunovimi sistemi? Bo iz tega kdaj kaj za splošno rabo?

Živijo..

Tako je. Enim delajo Win 95 super, pa ME, pa 98.. pa kaj pa vem kaj še vse.

Jaz sem na svoji produkcijski mašinci ostal na Win 98. Uporabljam pa še
Win 2000 za strežniški del (MSSQL, MySQL, CA AUTH server) in podobno navlako.
Drugače sem pa na rezervni prod. mašini prešaltal na Win XP. Zaenkrat brez težav. Niti ni BlueScreenov in teče vse. Imam pa tudi Linux Okolje – kjer pa
zadeve tudi delajo za kar so namenjene …..
Drugače pa imam tudi Silicon Graphics, HP sisteme za baze, pa en kup Sun-ov.

Sun sedajle nekaj intenzivno dela v smeri Linux-a, kaj bo iz tega bomo pa še videli.
Nekateri analitiki predpostavljajo, da zna zaradi Sun-a (če bo šel intenzivno v Linux) RedHat imeti težave..
IBM tako, ali tako “tišči” SUSE-ja v svoje velike sisteme.
HP pa Mandrake distribucijo na svoje srednje sisteme, kaj pa vem, vendar bomo videli. Vsekakor pa čakam na StarOffice ver. 6.0..
V kar nekaj malih finančnih firmah sem instaliral StarOffice 6.0 beta
in uporabniki nimajo nikakršnih težav (zaenkrat), za tisto kar potrebujejo (preglednice, oblikovanje teksta)..

Ajd gremo na kavo

lp

Win ME naj bi itak bili samo rahlo popravljeni 98SE, dodali pa naj bi nekaj bonbončkov iz 2000. In ko M$ kaj dodaja, vsi vemo, da zadeve potem samo slabše delujejo 🙂
Tako naj bi veljalo, da če instaliraš 98SE+IE6+Media Player 7 imaš sistem ki je skoraj enak ME, ampak nekaj bolj zanesljiv.

Morda res. Ampak, a niso najboljše ‘čiste’ verzije – na povsem prazen disk? Bolj, ko mešaš, slabše je. Še autoupdate marsikomu meša štrene. Skratka, vsak ima izkušnje s svojo mašinco, pa se vseeno hitro kaj zalomi. Zlati, ker nas firbec matra pa naložimo gor kaj novega.

Tako sem ravno danes staknil novo verzijo Q-Recovery 2.6.442, ki je že doslej meni in mojim strankam prihranila nekaj živčkov.
Ni ravno Goback, ampak ga je človek res vesel, ko se računalnik spet normalno postavi – in vse dela, kot je npr. včeraj ali kak teden nazaj.

Se strinjam, pri Microsoftu vedno najbolje deluje če je naložen le OS, pa še kak service ali security pack. Samo kaj ko nam firbec ne da miru in je treba sprobati še marsikaj drugega 🙂

Sicer pa si mogoče predstavljaš mašino, ki ima le Win in kak Office?
žalost in puščoba

najlepsa hvala za tako hitro pomoc!
sem ze vse instalirala (win98) in zaenkrat vse dela tako kot je treba!
se enkrat hvala!

Zdravo..

No vidiš – nas zelo veseli, da ti je uspelo življensko delo – formatiranje mašine.
Mi smo pa med tem časom “nohte grizli”, pa malce smo se kregali kateri
Windows je bolji in podobno od silnega čakanja na tvoje sporočilo…

Eh – se nam je pa oddahnilo..

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close