Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Spy programčki – drugič

Spy programčki – drugič

V torkovem Delu sem brala o SPY programčkih, v članku Mihe Mazzinija in posumila, da se meni tudi to dogaja, saj je mašina postala naenkrat grozno počasna in tudi WIN se nekam čudno dolgo nalagajo.

Prosim vas, za nasvet, kako (in kje sneti) kakšen programček, da se znebim navlake, ki je nočem in ne potrebujem.

P.S. Kakšen mesec nazaj sem imela opravka z virusi, ki sem jih (s pomočjo Klemenxx-a) uspešno “polovila”, žal pa mi računalnik od takrat naprej dela grozno počasi in se mi semintja kar obesi (kar se prej ni dogajalo). Shield imam izklopljen, ker me živcira. Viruse tedensko redno čekiram z AntiVir in Nortonom, zaenkrat je vse čisto. Ali je možno, da ima ta nesrečni Klez še kakšne skrivne namene z mojim PC-jem (kljub temu da je PC kao čist)?

Živjo…

tukaj najdeš adware..
Snemi si ga – preveri in poročaj koliko miljonov si jih imela..

Pa mirne duše odstrani kar ti bo predlagal..

Lep vikend..

ps. Če imaš naenkrat na računalu oba AV programa Norton in AntiVir potem imaš težave. Moj predlog – odstrani si enega – po principu An Ban Pet Podgan

lp

Če si enkrat imela virusno solato na meniju, priporočam novo namestitev sistema na prazen disk. Spyware po mojem mnenju ne more tako hudo upočasniti računalnika. Gotovo ti večkrat ponagaja tudi takrat, ko nisi na netu – razen če imaš ADSL ali kabel?

To je slaba lastnost windowsev, da se sistem z uporabo upočasnjuje. Ta proces se še pospeši, če pogosto inštaliraš in odinštaliraš razne programe, ter če pogosto prekineš windowse tako kot ni prav (reset gumb). Tudi obešati se začenja vedno pogosteje. To ni nujno, da je posledica kakih virusov ali spy-programčkov, gre zgolj za to, da je register vse večji in vse bolj neurejen (register-sistem datotek kjer so zapisane vse mogoče nastavitve o windowsih). S časom se pokvari tudi kaka datoteka in vse to povzroči obešanja in upočasnitev sistema.
Tako je kar priporočljivo vsake toliko (enkrat na leto ali dve -odvisno koliko delaš) disk formatirati in ponovno win. inštalirati.

Fantje hvala, toda AD-aware se mi noče naložit. Any suggestions? Security imam nastavljeno na Medium.

Živjo..

Kako, da se noče naložiti ??

Kaj ti javi ??

Ali se noče instalirati, ali samo noče startati??

lp

Noče se naložiti, potem mi javlja na njihovih straneh, da če se ne naloži v 20 sekundah, da naj se klikne nekam podčrtano, pa se ne zgodi popolnoma nič.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close