Najdi forum

Problem s SB Live 5.1

Laufam Windowse XP in se je pojavu en problem pri inštalaciji zvočne kartice. Prej sem uporabljal kartico integrirano na osnovni plošči, sedaj pa sem kupil SB Live 5.1, kjer sem naletel na težave. Ko sem pognal računalnik je lepo zaznal nov hardware, ko pa se je pojavl instal new hardware wizard, sem dobil sporočilo, da ne more inštalirati kartice, zaradi invalid data. Poskušal sem vse, kar mi je prišlo na pamet. V Biosu sem disablal kartico integrirano na osnovni plošči, odinstaliral stare driverje, naložil najnovejše driverje za 5.1 za Win XP, zamenjal PCI slot pa ni nič pomagalo. Situacija je bila enaka, ko sem v PCI slot namestil staro kartico (SB Live). Spet jo je računalnik zaznal in sporočil da ima invalid data. Če se komu sanja, kaj bi lahko bilo krivo, bi bil zelo hvaležen, če mi svetuje rešitev. A je problem v hardware al softwareu? Hvala za pomoč.

lp, Tomaž

Živjo..

Mala napaka – če bi startal test compatibilnosti, bi videl, da driverji za SB 5.1 niso
kompatibilni z xp-jevimi.
Namreč xp-ji imajo že v sebi driverje za sb 5.1….
Rešitev:
Pojdi na Creativovo stran:

tukaj imaš driverje za xp-je za tvojo SB 5.1 kartico. Dolžina datoteke je cca. 9.0 MB..

Najprej jih prekopiraj od tam.

Driverje BOŠ moral odstraniti v Varnem načinu, torej xp-je startaj v SAFE modu.
Pojdi v Device Manager in tam odstrani Sound, Video in Game kontrolerje, kjer piše Creative .. Ne smeš pa odstranjevati Audio, ali Video Codece..

Potem enostavno restartaj gajbico in namesti driverje, katere si posnel iz Creativove www strani..

lp

Sej sem sam kriv, ker sem pozabil napisat, da sem probal tudi to varianto. S creativove strani sem naložil najnovejše driverje (mislim, da so celo novejši kot tisti, ki si jih omenil ti) pa stvar vseeno sporoča da ne more inštalirat kartice ker ima invalid data. V biosu sem disablal tudi Midi in gameport pa ga še vedno nekaj moti. Poskusil sem narediti vse po tvojem nasvetu, a v device managerju ni bilo več ničesar od creativa, ker sem že prej odinštaliral creativove driverje, ker sm poskušal še eno drugo varianto. Kartica je po moje prav vstavljena, saj jo računalnik navsezadnje zazna kot nov hardware. Napak mora bit potem nekje v softwareu. Tudi stran od creative pravi, da se znajo pojavit problemi pri ploščah, ki imajo že integrirano zvočno kartico in da je treba v takih primerih disablat kartico na plošči, kar sm jaz naredil. Čist brez idej sem… 🙁

Si poskusil fiksirati IRQ na tistem PCI slotu, kjer imaš kartico? ta recept je bil že večkrat uspešen pri tej firmi.

Tega še nisem probal, ker ne znam 🙂 Na System information sem šel pogledat, če se kakšne stvari tepejo med sabo in je pri IRQ-jih vse kazalo OK. Trenutno nimam inštaliranih nobenih driverjev in imam popolnoma disablano zvočno kartico, tako da mi vsakič, ko poskušam predvajati kakšen zvok, sporoči, da ni kartice. Prosil bi za malo več navodil, kako nastaviti IRQ za določen PCI slot. Zaenkrat vem samo to, da je SB nameščen na PCI4, ne vem pa kako temu slotu nastaviti IRQ. Hvala za pomoč.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close