zagon
Ne vem kaj so mi otroci ušpičili s povezavo na Siol. Zdaj se mi ob zagonu računalnika povezava avtomatsko začne vzpostavljati, in edino če počakam, da začne preverjati uporabniško ime in geslo, ter pritisnem ctrl+alt+del, ter dam ukaz dokončaj opravilo, mi vzpostavi povezavo, šele potem grem lahko na internet. Če pa ta ukaz prekinem in grem na internet mi javi da ne najde strežnika. Preverila sem internetne možnosti, povezave in podobno. Mislim, da vse “štima”. Mi lahko kdo pomaga, da se mi ne bo povezava začela vzpostavljati ob startu oz. da bo vse tako kot bi moralo biti.
Že vnaprej hvala.
mami
Verjetno so otroci zašli na kakšne tuje plačljive strani, ki ponujajo povezavo na klic in to kar same priredijo v računalniku.
Če je tako kot pravi tajfun, potem preprosto počisti zgodovino. V Explorerju, pod Pogled/Interentne možnosti/Počisti zgodovino.
Lp
počistila zgodovino, začasne internetne datoteke, piškotke…. pa vseeno nič.
mi lahko kdo svetuje kaj naj še naredim.
mami
mami katere winse pa uporabljate?
windows milenium
mami
Pojdi na Start
pa Run
pa vpiši msconfig
pritisni OK
odpre se ti Sysem Configuration Utility
klikni na jeziček Startup in tu imaš vse programe, ki se ti samodejno zaženejo ob zagonu winsev
poglej če je vmes kak program dialer ali kaj podobnega, ali pa če napišeš vse programe, ki jih imaš tam pa bomo pogledal kaj je odveč
Tega je pa precej. In sicer:
MSMSGS (Register uporabnika)
Internat.exe (Register računalnika)
Scan Registry ” “
Task Monitor ” “
PC Health ” “
System tray ” “
Load Power Profile “
SM56ACL ” “
Norton Auto Protect “
Real Tray “
Real Jukebox SyStray “
Norton eMail Protect “
Load QM “
WIN Server ” “
WIN Server upd ” “
Load Power Profile (Register storitev v računalniku)
Scheduling Agent ” ” “
SSDPSRV ” ” “
*State mgr ” ” “
Machine Debug Manager ” “
Microsoft Office zagon
to je to, če mi boš lahko povedal kaj naj izključim
hvala, lp, mami
Tukaj ne vidim nič kritičnega, čeprav je nekaj solate.
npr MSMSGS če ne uporabljaš MSN Messengerja
Internat.exe če uporabljaš samo slovensko tipkovnico (obstaja celo en virus, ki se preimenuje v Internat.exe)
Load QM – nalaga MSN Messenger in je dela samo štalo, zato če ne uporabljaš MSN Messengerja, hitro ven z njim
SSDPSRV (Simple Service Discovery Protocol Service) je proces UPnPja (Universal Plug and Play), ki se uporablja za prepoznavanje naprav preko mreže, kar dvomim, da potrebuješ
WIN Server pa ne vem točno kaj bi to blo, vendar načeloma ni dobro da nam na mašini(vsaj domači tko za obično delo) ne laufa noben server, ker pač server služi po kmečko povedano za serviranje podatkov nekomu drugemu. Upam, da bo še kdo kaj o tem povedal. Ali pa vsaj napiši celo vrstico pri “WIN Server” in “WIN Server upd” da vidmo iz kje se zadeva nalaga.
Pa še za rešitev tvojega problema:
A se ti to avtomatsko zaganja ob zagonu Winsov?
Če je tako, potem je zadeva lahko še v Startup mapi(Start/Programs/Startup), zato še napiši kaj imaš tu notri, ali pa se starta iz Win.ini datoteke. To pa vidiš v istem programu, ki si ga prej zalaufala, samo namesto na jeziček Startup greš na jeziček Win.ini, pritisni na + pred Windows in notri imaš vrstice Load = in Run =
Povej če ti tam kaj piše ali je prazno?
za vrstico windows je sledeče
load=
run=
NullPart=None
device= HP Deskjet 600 (Color) ….
da povezava se mi avtomatsko začne vzpostavljati, ko vklopim računalnik in kot sem navedla v prvem sestavku moram dati komando končaj opravilo, da mi sploh
poveže, če pa prekinem povezavo pa sploh ne pridem na internet.
mami
Tud to zgleda v redu, dej poglej še v Start/Programs/Startup kaj maš tu notri.
To je še edina varjanta da se ti kaj nalaga ob zagonu.
dear hmmm!
prejšnje vprašanje sem ti posredovala preden sem zbrisala sledeče iz zagona:
internat.exe
Load QM
WIN server
WIN server upd
SSDPSRV
te komande sem izključila, ne vseh, ki si mi jih navedel ker uporabljem MSN meseger in resetirala računalnik, zadeva zdaj normalno deluje.Ne vem kako se ti
naj zahvalim. zaenkrat lupčka, pa hvala.
lp, mami
🙂
Forum je zaprt za komentiranje.