Okrožnice
Spoštovani.
Zanima me, na kakšnem principu (kako?) delujejo razne OKROŽNICE, ki jih podjetja pošiljajo svojim strankam itd. (slišala sem, da gre na en način za mailing liste, ampak tudi o njih ne vem, kako delujejo). Mi lahko, prosim, natančno in podrobno opišete. HVALA! Lep pozdrav.
Zdravo …
Mailing list-a – osnova za dobro spletno stran.
A vam je poznan občutek, ko zgodaj zjutraj pokukate v poštni nabiralnik in v njemu najdete veliko reklamnega materiala, na katerem podjetja predstavljajo najnovejše izdelke, posebne ponudbe in druga sporočila, s katerimi Vas želijo privabiti v njihove trgovine. Na spletu je sicer malce drugače, vendar je princip enak.
Vsakodnevno pošiljanje novih stvari ni priporočljivo, saj bo se prejemnik novic začel dolgočasiti in se bo kmalu z vaše mailing liste odjavil. Po lastnih izkušnjah sodeč lahko rečem, da je primerno pošiljati 3 do 4 krat na mesec.
Kako deluje – načinov je veliko..
Nekateri e-poštni strežniki imajo že pripravljene mailing liste, kamor vpišeš vse sodelujoče, ter ime liste in seveda e-naslov liste, kamor uporabniki pošljejo e-pošto, katero dobijo potem vsi, ki so na takih listah.
Take mailing liste so lahko prosto dostopne, to pomeni da se uporabniki prijavljajo in odjavljajo iz mailing list po svojih željah, lajko so pa tudi privatne, to pomeni,
da mora upravitelj mailing liste dovoliti dostop/zavrniti za nekoga
Možno je narediti čisto tako začetniško mail listo s pomočjo Outlook-a, ali Outlooka Express in sicer s pomočjo filtrov…
Drugače je pa na N’tarnetu vse polno mailing list, na katerih si lahko skreiraš
čisto svojo mailing listo, vendar so neke plačljive, nekatere pa zastonj.
Največ se pa mailing liste uporabljajo za obveščanje o kakih novostih:
npr. računalniški virusi, ali pa novi modeli nedrćkov in podobno hehe..
Če si želiš postaviti svojo mailing listo, je najbolje, da se obrneš
na svojega ponudnika internetnih storitev, ali pa na lokalnega računalniškega guruja, ki ti bo verjetno zanl kaj več povedati o tem.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.