Najdi forum

Programiranje C++-nujno

Kdo bi znal rešiti naslednjo vajo?

Razredi, dedovanje, abstraktni razredi, virtualne metode.
a.) Založniška hiša izdaja publikacije. Vsi njeni izdelki imajo skupna naslov in ceno (abstraktni razred Izdelek). Izpeljite razreda za konkretna izdelka Knjiga (število strani) in AvKaseta (dolžina) z metodama za vpis in izpis podatkov.
b.) Dodajte bazni razred Cene, ki hrani cene izdelkov (za določen izdelek) zadnjega meseca. Razreda Knjiga in AvKaseta izpeljite iz obeh baznih razredov Cene ter Izdelek (dvakratno dedovanje). Pripravite tudi potrebne metode.
c.) Dodajte razred Knjiga_Avkaseta in ga izpeljite iz razredov Knjiga ter Avkaseta – za prodajo kompletov knjige in kasete skupaj s ceno za 20% manjšo od posameznih ločenih izdelkov.

Za več informacij me lahko kontaktirate na e-mail,da vam pošljem diagrame in dodatna navodila za reševanje naloge!

UPAM NA VAŠO POMOČ!

aja, se za navodila te naj bi prasal kt da komi cakamo delat namest tebe…

:-))
in potem boš nekje iskal službo kot c++ programer :-))
svašta…
tudi jaz sem morala priti čez fax in s takim iskanjem pomoči kvečjemu sebi škoduješ… prosi sošolce naj ti mogoče mal razložijo kako se lotiti zadeve in potem poskusi rešiti sam. Tudi če ne bo popolno – na napakah se učiš.
Veliko sreče.

HVALA ZA VAŠO PRIJAZNO POMOČ.Tak primer programa je moj prvi in zato sprašujem za pomoč.Na primerih se učiš.Če ne vidiš primera ga ne moreš znati kar tako iz zraka.Programiranje je praksa in izkušnje.Več programiraš,boljši si.

Potem pa pravite-nudimo pomoč.Kurac nudite pomoč.Samo nekaj nakladate o banalnih problemih z računalnikom,ko pa pride kakšen resn problem se pa vserjete.Kurac je ta forum.

PA ŠE ENKRAT HVALA ZA VAŠO PRIJAZNO POMOČ!

hans, če si taka pizdn da ne znaš v kak iskalc vtipkati niti C++, pol te K gleda…

Pa v teh. knjižnici je na metre teh knjig, pa v spolšnih knjižnicah je tud nekaj knjig tko da bi lahko začel vsaj z nogami in rokami migat, če že z možgani ne.

Celotne naloge ti iz principa nočm pomagat rešt, ker je to sam podpiranje tvoje lene riti. Ko bi vsaj kaj naredil, tako pa… Če je to tvoj prvi primer, se od njega kar poslovi.

Da ne bi mislil,da sem len.Za sabo imam že 10 primerov nalog,tako da mi počasi zmanjkuje moči.Zagovor imam pa v torek.Ta naloga je moj prvi primer objektnega primera programiranja.Če bi kakšen tak primer že prej videl, ga bi sigurno znal rešit.Drugače pa sem se naučil že vse primere,ki jih moramo znati od seznama pa tja do struktur,pa prekrivanja operatorjev,itd.

Lep pozdrav!

težko verjamem, da vam na faxu dajo nalogo iz snovi o kateri vam nikoli niso nič povedali… res težko…
in če bi bil forum zato, da bi folku pomagal reševat naloge iz faxa, bi mogl odpret še forum za ekonomijo, kulturologijo, pravo, veterino in itd naprej…
za pomoč pri nalogah imaš asistente na faksu…
pomoč pri “banalnih” stvareh, ko se nekomu sesuva disk ali ne najde driverjev in podobno pa marsikomu koristi in tistemu, ki pomaga, ne vzame toliko časa kot bi ga reševanje tvoje naloge (in da bi te še mogl prosit, da jim pošlješ dodatna navodila).
Niti kančka slabe vesti mi nisi dal s stokanjem kok smo vsi grozni, da ti ne pomagamo…:-P

Kaj naj zdaj jaz?Ti kekse kupim al kaj.Mogoče pa ti tud ne znaš rešit!

sej nism rekla, da znam… o c++ pojma nimam :-)) sem ekonomistka 😛

No potem mi pa ne moreš pamet solit,če pojma nimaš.

o seveda lahko…
svoj fax sem nardila – in to brez pomoči forumašev…
pa vseeno tok o programiranju (pač ne c++) vem in tok programerjev poznam, da vidim, da so se tanajboljši naučil sami z raznoraznim poskušanjem… tisti, ki so pa skoz koga rabili zraven za pomoč, jo pa tudi sedaj rabijo vsakič, ko dobijo rahlo drugačen problem kot so ga vajeni.. potem se jim pa zacikla in ne vejo več kje začet.
In pri ekonomiji je tako, da ima ena stvar lahko ponavadi le eno rešitev – pri programiranju je pa cilj isti – koda zadaj je pa lahko vsakič druga – glavno, da dela – če ti to uspe, je že nekaj, optimiziranje kode in da boš isti učinek dosegel z manj vrstic kode, se boš pa potem lahko navadil – s poskušanjem…
Tko da ne zej tuki pizdit name, če ti ne uspe naloge takoj rešiti – vsak je imel in ima svoje jebe v življenju, skoze katere je moral priti … ampak ko ti uspe rešiti – s pomočjo ali brez, je pa zato občutek ornk dobr…Samo res je bilo nerealno pričakovati, da se bo nekdo od programerjev čez vikend spravil k tvoji nalogi, ki mu verjetno ne bi vzela le 5 minut časa.

Hans na direktoriju /Samples imaš cel kup primerov, na katerih se lahklo učiš.

Pa začni z Hello World 🙂

sori handzipin, če se pa za programiranje piflaš, pa na tistem faksu nimaš kaj iskati. Upam, da boš treščil, pa da ne boš nikol profesionalen programer, ker boš zanič. Takšnih je pa že dovolj.

Hvala za grde želje!Kako je človek lahko taka pizda?Namesto,da bi rekla upam,da boš naredil,pa vrže ven tako brezvezno.Mimogrede jaz sem programiranje na faksu že naredil,tak da so tvoje nenaklonjene želje prišle prepozno.Če se mi je pa pri enem problemu zalomilo,pa kaj potem?To ne pomeni,da sem slab programer.Problemi so za to,da jih rešujemo,zakaj jih ne bi skupaj?

P.S. Upam,da boš ti tudi pogrnila na bilokateri šoli že si!

gre za to, da se programiranja NE PIFLA. Razumet moraš delovanje programa, funkcij, objektov…Ti si se pa primere naučil!!! Pri izpitu si prišel skozi, koncept učenja pa imaš zgrešen. In če se boš tako loteval računalništva, te v tej stroki komot pogrešamo.

Programiranje si naredil, pa pojma nimaš o objektnem programiranju, pa nobenga primera na to temo še nisi naredil ???

Kter fax pa delaš? Visoko smetarsko???

Sta dva dela programiranja programiranje 1 in programiranje 2.Programiranje 1 že imam tako,da ne bi mislil,da sem slučajno na kakšni smetarski šoli.

Sej je čist prav, da ti nobeden ne pomaga. Sam poglej tvoje izrazoslovje. Polno kletvic. In samo poglej tvoj nick! Ti res več ne potrebuješ nadaljnega komentarja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close