Najdi forum

Prav lep zgodnje jutranji pozdrav vsem skupaj!

Ali mi lahko kdo svetuje lako spraviti svinjarijo v obliki drobtinic izmed tipk na tipkovnici?
(ja, to se zgodi, če ješ medtem ko “šibaš” po medmrežju)

Aha, pa še tole: kakšen je “reševalni postopek”, če tipkovnico nehote poliješ (npr. s sokom)?
(do zdaj mi to še ni “uspelo” storiti ha, ha, ha)

Poskusila sem jih izpihati, pa ni uspelo najbolje.

Nekje sem slišala, da obstajajo doze z zrakom pod pritiskom, ki je prav za te namene, ampak v MB tega nisem našla!!!

HELP ME PLEASE!

llp
Senka

Za oboje poskusi s sesalcem. No, s sokom boš najbrž manj uspešna, drobtinice pa niso problem.

Doze z zrakom sigurno dobiš v vseh bolje založenih (hardverskih) računalniških štacunah.
Drobtince ponavadi najlažje ven spraviš tako, da tipkovnico obrneš na glavo in malo potipkaš in potreseš.

Če pa velikrat malcaš in piješ zraven, si pa raje omisli kako waterproof tipkovnico, ki ji drobtince in sok ne škodita, pa še umiješ jo lahko 🙂

obračanje na glavo absolutno pomaga…
proti soku – nova tipkovnica (razen pri notebuku zna bit problem :-))
doze z zrakom pa dobiš tudi v foto trgovinah (za pucanje prahu in smeti z objektivov)
Zame je tipkovnica itak potrošna roba in si jo sigurno enkrat na let zamenjam, ker precej tipkam pa se mi slejkoprej vsaj na numeričnem delu začne kkšna nula zatikat in je tok fino imet lepo novo tipkovnico če že za nov računalo ni denarja 🙂

lp, tadeja

Zagotovo pomaga, da tipkovnico obrnes za cca 120 stopinj proti sebii (tako da tipke gledajo raklo navzdol), potlej pa jo s spodnjim delom butas ob mizo. Glede na to, da se drobtinice, lasje in ostala svinjarija nabira ob spodnji vrsti tipk, lahko vzames tudi izvijac, ravnilo al pa kaksen tanjsi predmet, in odstranis spodnjo vrso tipk (vsaj prvo, ko lahko primes tikpko, bodo slo ostale prec ze z roko) ter obrises ‘ostanke’ :>

LP

Router

Butaj ob mizo tako dolgo, da boš morala v trgovino po novo.
Izmeri sodobno, multimedijsko. :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close