Pošta na dveh Windowsih…
Za mail uporabljam Outlook Express 6.0, in sicer na windows XP in ME. Sila neprikladno je, da nekaj mailov prileti na en Outlook, večina pa na drugega. Rada bi uskladila, da bi bili vsi oddani in prejeti maili vidni na obeh operacijskih sistemih.
Navaden Outlook mi je nekako uspelo uskladiti, s pošto pa bržkone ne bo tako enostavno, saj XP-ji vse zapisujejo povsem drugam kot navadni windowsi. Prosim za pomoč! Hvala!
Tudi jaz imam ME in XP. Na Me imam outlook 5.0, na XP pa 6… V Xp-jih sem v nastavitvah outlooka spremenil mesto shranjevanja pošte na isto kot je v Me. Stvar deluje. Edino v XPjih sem moral še enkrat nastaviti račune za odhodno pošto. Za dodatno pa lahko pišeš na mail…
Bye
Alternativna resitev, ki pa je precej boljsa: Pri ponudniku e-mail storitev se pozanimaj, ce ti omogocajo IMAP dostop do poste (domnevam da sedaj uporabljas protokol POP3). Pri IMAPu je fora v tem, da vsi maili ostanejo na strezniku, pa cetudi jih preberes. Vsakic ko se prijavis od kjerkol bos torej videla vse maile. Lepa resitev … ce se le da :>
LP
Router
A to pomeni, da vsakič ko zaženem outlook se mi vedno nalagajo vsi maili?
Ne. Ko zazenes pac mail client, se ti iz streznika prenese samo spisek poste, katera se pac nahaja tam, t.j. From, Subect, .. in ostali fieldi katere hoces videti. Dejanska vsebina poste se ti nalozi sele ko jo zahtevas.Ob tem se na strezniku se postavi read zastavica … torej, da je bil mail ze prebran.Tako bos videl kaj si ze prebral in kaj se ne iz kateregakoli clienta in od kjerkoli se bos pac povezal na streznik. Nisem pa preprican, ali ti posta, ki si jo odprl ostane na racunalniku ali ne, ce je ne zbrises pa zagotovo ostane na strezniku.
IMAP ima pa se nekaj prednosti pred POP3jem (seveda ce to ponudnik podpira), kot so npr kriptirani prenosi, kriptirana avtentifikacija prek SSL (Secure Socket Layer),… Stvar okusa torej.
LP
Router
Forum je zaprt za komentiranje.