Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Ne izklopi se, temveč resetira?

Ne izklopi se, temveč resetira?

Odkar sem znova namestil Win XP, se mi računalnik ne izklopi več samodejno, ampak se ponovno resetira. Takoj po instalaciji je zadeva delovala, dan kasneje pa spet ne.

Obstaja kakšna nastavitev v registru ali kje drugje, ki krmili način avtomatskega izklopa pc-ja?

Pojdi na
start
settings
control panel
power options
advanced

pa si popravi.

Nisva se razumela, z gumbom ga seveda lahko pripravim do tega da se ugasne. Samodejno ugašanje ne deluje, namesto, da bi se sistem zaustavil – se ponovno starta. Po dodatnimi nastavitvami ne najdem nič takega, kar bi vplivalo na samodejni ponovni zagon. Že po defaultu bi se xp morali sami ugasniti.

Mrki je pisal/pisala:
>
> Nisva se razumela, z gumbom ga seveda lahko pripravim do tega
> da se ugasne. Samodejno ugašanje ne deluje, namesto, da bi se
> sistem zaustavil – se ponovno starta. Po dodatnimi
> nastavitvami ne najdem nič takega, kar bi vplivalo na
> samodejni ponovni zagon. Že po defaultu bi se xp morali sami
> ugasniti.
Bios? Daj factory settings ali nekaj takega v biosu in bo verjetno slo.

Pri meni je isti ŠIT. Ko sem imel ME, se je računalnik sam izklopil, ko sem šel na zaustavitev sistema.
Pri XP, pa moram pritisniti na tipko, ki se uporablja tudi za vklop, da se ugasne.
Na koncu samo napiše, “zdaj lahko varno izklopite računalnik”. Tako, kot ,če bi imel še vedno AT ohišje.

Če imaš instaliran Easy CD creator je to lahko problem – poglej in si naredi
update programa..

Kot si že dobil nasvet poglej v Bios, kako imaš nastavljeno APM (enable/disable).
Nekaterim se naredi shutdown kadar imajo APM enable, drugim pa kadar imaš
APM disable.
Če imaš Logitech miško in Mouseware ver. 8.xx (8.2) je tudi problem – odstrani si ta driver.

Če imaš Asus P2B-F ploščo je to tudi razlog – obstaja rešitev.

Poglej v Registrijih:
REGEDIT4

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Winlogon]
“PowerDownAfterShutdown”=”1”

kaj imaš tukaj.

Sicer pa napiši, kaj si instaliral po tem ko ti je shutdown že delal..

lp

Bravo Klemenxx – Creator ga je biksal. Samo še update in mašina se spet lepo ugaša! < HVALA!

No me veseli, hvala k**** pa smo ugotovili..

Tale EasycdCreator ga zelooooo bixa na XP-jih pa tudi na 2000 je podobno..

Ok lep dan..

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close