Programčki v okencu Zapiranje programa
Pozdravljeni!
Zanima me če kdo pozna, kaj so tole za eni programčki?
Internat
Gmt
Realplay ( to se mi malo sanja)
easyclip
Icmon
Suitest
Stimon
hpsjvxd
systray
mdm
Rnaapp
Takole: Pred nekako 14 dnevi je bilo potrebno sedaj že pokojni program audiogalaxy updatat. no potegnil sem z neta aktualno verzijo 0609 in jo instaliral. Ko sem nato ponovno šel po potepu po internetu se mi je pričelo dogajati, da mi je comp pričel zmrzovati , če sta bili naenkrat odprti najmanj 2 strani ( prej se to ni dogajalo). Ko sem poskušal kišto resetirati z CTRL+ ALT+ Delete sem opazil v odprtem okenčku zapiranje programa neverjetno veliko zgoraj naštetih programov.
Lahko ,da so bili programčki že prej tam, a ker je vse laufalo tako kot mora, verjetno tega nisem opazil. No kakorkoli že, če potem v tem okenčku pritisnem gumb končaj opravilo, mi comp resda konča in izbriše zmrznjena okna , a glej ga šmenta: V spodnji vrstici levo od ure zginejo tudi vse ikone; tako od razporejevalnika opravil, ikone SL, ikone AV programa etc. Ostaneta samo ura in ikona zvočnika.
Torej čutim :)))) da je nekaj narobe: Če je virus ne vem, ne bi smel biti glede na to, da imam AV ( Sophos) program redno tedensko updatan. Slišal sem tudi ,da je ta nova verzija programa audiogalaxy vsebovala neke spywere programčke. Pa me zanima: ali je mogoče , da bi ti spy prog. zavirali delovanje compa in vplivali na zmrzovanje odprtih int.strani? Ali se ob brisanju ( deinstalaciji ) tega AG programa zbrišejo tudi “prinešeni ” Spy programčki? Brisanje poteka ročno preko kontrolne plošče , dodaj odstrani etc……?
Skratka please heeeeeeeeeeeeelp me !!!!!!
lp
Posavec
Živ..jo..
Na imaš
(skoraj) popoln spisek program, ki se startajo ob zagonu.
Pa si sam poišči in kar ne boš našel vprašaj še enkrat.
Drugače si pa iz strani potegni dol program adware in preglej če nimaš kaj “špicljev” instaliranih..
lp
Skoraj vsi programi, ki jih imaš odprte, so potencialni spyware. Probi jih scanclat. Vse razen explorer, systray in internat.
Pa še Internat ni nujno, da je … ampak ne škoduje. 🙂
“Internat.exe – Language selection icon in system tray. Not required.”
Princ
Če smo že na tem kaj je nujno in kaj ne, potem tudi Systray ni nujen, za mnoge je celo navlaka.
Pa če smo že pri vohunih, potem ne moremo mimo M$ja, ki je verjetno sam največji vohun, zato si lahko najdeš ali pa kar sam napišeš kak drug shell in tako da odstraniš še tisit Explorer (ki potem tudi ni nujen) 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.