Najdi forum

Še enkrat disk

Zdaj mi pa res povejte, kaj je tako slabega na UBM diskih in kaj je tako dobrega na diskih Maxtor?Ali ni IBM ena firma, ki pomeni kvaliteto?

Težko je soditi o kakovosti posameznih znamk diskov. Uporabniki večinoma ocenjujejo njihovo delovanje in zanesljivost po lastnih izkušnjah. Primer: če je meni letos crknila bencinska črpalka na lanosu, ne morem z gotovostjo trditi, da bo sedaj skoraj vsem lastnikom…

Pred leti so IBM-ove diske zelo hvalili, ker pa cene zaradi konkurence hitro padajo, trpi tudi kakovost izdelkov. Veliko je odvisno tudi od uspeha uvajanja novih tehnologij, saj v bistvu šele uporabniki zaznajo napake.

Za mnenje poprosi še nekaj serviserjev v rač. firmah, pa boš najlaže ocenil, katere znamke diskov se morda velja izogniti.
Imamo 3 IBM-ove diske, 20, 30 in 40 GB, pa se (za sedaj) kar lepo vrtijo, že izven garancije.

Želim ti dober nakup Robi.

Jo!!

Jaz imam doma dva diska po 80 GB
štiri po 40 GB in dva po 20 GB in vsa ta šara je od IBM-a,
pa mi dela brez težav.

Se pa grejejo, torej diske instaliraj čimbolj narazen v škatli pa bo.

lp

Robi, nekaj o IBM-ovih diskih najdeš tudi na Megahitovih straneh:

http://www.technet.megahit.si/drivers/hdd/

… da sediva doma, bo treba ven na sončka 🙂

Sem šel v službo zjutraj ob cca. 5.00 uri in sem malce “crknjen”.
Bo treba iti resno malce na svež zrak….

V bistvu sploh nimam pravega izgovora, da bi šel kam ven, po moje
se bom “skidal” v banjo..

lp

Tam je med drugim omenjeno, da lahko slabe sektorje na disku povzroči nepravilno ugašanje win 98, SE in celo ME.Potem pa je podan tale link:

http://support.microsoft.com/directory/content.asp?ID=FH;EN-US;w98

Potem pa na tej strani ni nič kar se tiče slabih sektorjev na disku.Vsaj jaz nisem nič našel.

Ali se lahko slab sektor, povzročen z nepravilno zaustavitvijo Win 98 na kakšen način odpravijo?

Ne boj se slabih sektorjev 🙂 Ne vem, zakaj bi nastajali zaradi nepravilnega ugašanja WIN 98, če gre za SE, je na voljo update, ki omogoči, da se win 98 spet nemoteno sami ugasnejo.

Disku verjetno bolj škodi prehitro ponovno prižiganje računalnika z gumbom, če smo ga ravno pred tem ugasnili.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close