Najdi forum

Zdravo. Jaz imam pa en majčken problem. Kupila sem si nov računalnik ravno zaradi tega, da bi si na njem ogledala kakšen Divx film, sedaj pa imam en majčken problem. Pregledala sem vse karakteristike, ki jih potrebujem za normalno predvajanje teh filmov in sem si na koncu kupila nov računalnik (celeron 1.10 Ghz, 128 Mb RAM, 20 Gb HDD, grafično sem še posebej plačala čez 20.000 Sit in sicer GeForce2 Mx (32 Mb RAMA) Tv out, itd….) in zagotovili so mi, da bo to delalo kot je treba. Sedaj pa nastopi problem – ko hočem gledati film, mi, ne vem kako bi rekla, slika “cuka”. Počasi se predvaja in “ck” “ck” skače. Kje naj iščem vzroke oziroma kako naj težavo odpravim? Za predvajanje filmov uporabljam BSplayer. Če potrebujete še kakšen podatek, vam ga rade volje napišem, samo vprašajte. PLEASE HELP, ker bi si zelo rada ogledala kakšen film normalno. Je lahko napaka v posnetem programu, ali je kaj z računalnikom narobe oz. so me kje “nategnili”? Naj povem, da je računalnik nov in je še v garanciji. Hvala in prosim za pomoč. Lp, Pamela.

Mogoče pri 128 MB rama? Veliko bolje bi bilo 256 MB rama.

Tvoje računalo je vsaj za gledanje divxov čez glavo zadosti močno. Tudi 128 rama bi moglo bit za to več kot dovolj.

So pa včasih problemi z BS Playerjem, ki dela zelo krasno na slabših mašinah, pri hitrejših pa se velikokrat zgodi, da šteka in cuka.
Probaj z kakim bolj “požrešnim” playerjem, npr M$ov Media Player bi moral kar zadostovat.

Druga rešitev je da si filme, če jih gledaš direkt iz cdja najprej presnameš na trdi disk, tretja pa, če uporabljač divx codec verzijo 5, da prešaltaš nazaj na 4.

Veš kaj, po moje teb manka kak kodek primeren za gledanje divxov. Kodek si najdeš na http://www.doom9.org/ . Potem pa mora delat:) Sicer pa kor vidim po konfiguraciji te niso nategnili, mogoce mal vec rama, kot pravi Lili.
Lp

Na začetku sem filme posnela noter in mi je cukalo, potem pa sem poskusila tudi direkt iz cd enote (54X) in je isto cukalo. Mislim, da je tvoj odgovor kar se BS playerja tiče še najbolj blizu, ker kar se RAM-a tiče mislim, da ga je čisto dovolj. Lahko pa da se motim. :-))) Saj zato pa tudi sprašujem vas računalničarje, ki veste malo več kot jaz. Hvala za odgovor, Pamela.

Obstaja cel kup programčkov za predvajanje filmov, eni delajo bolje drugi slabše. Meni se BS player ni nikoli “prijel”, uporabljam pa kar stari MS media player, tisti ki ga dobiš zraven win98, ali pa programček microDVD, zna predvajati divx filme, in zraven tudi podnapise. Meni je všeč, samo nekoliko neroden za uporabo.

Tako kot pravijo vse tu, je računalnik/Grafična več kot preveč za samo gledanje Divx-ov. Tudi RAM-a je za ta namen dovolj (jaz ga imam 96Mb na tem računalniku in teče stvar), seveda ga pa skoraj nikoli ni preveč.
Edino kar bi še pristavil je to, da imej čim novejše driverje/gonilnike za grafično kartico (Uporabljaš lahko kar referenčne Detonator s strani http://www.nvidia.com).
Če imaš probleme pri enem samem filmu, je ta lahko tudi slabo zakodiran tako da “cuka” in tega se pa žal ne da popraviti.

Zdravo!

Imam skoraj identično konfiguracijo in je jasno kot so ti že povedali, več kot zadosti močna za gledanje DivX-ov – vključno z 128MB RAM-a. Prav tako mora delovati b.p. pri gledanju s CD-ROM-a
Tudi driverje je seveda (kot že povedano) dobro imeti najnovejše, pa seveda še DirectX 8.1.
Priporočam uporabo MicroDVD verzije 1.2 – meni daleč najbolje deluje.
Najpomembneje pa je, da ti kodeki “štimajo”. Naokoli kroži še vedno večina filmov kodiranih v Divx 3.11alpha (tudi sam še vedno kodiram z njim in veliko ljudi še vedno prisega nanje). Zato tukaj priporočam da (vkolikor nisi to že naredila) deinštaliraš VSE divx kodeke in nato najprej inštaliraš 3.11 alpha, potem pa še verzijo 4 in v inštalaciji verzije 4 odgovoriš, da ne želiš uporabe kodeka verzije 4 pri predvajanju filmov, ki so narejeni s 3.11. Nerodna reč je le, če imaš film v kodeku verzije 5 (jaz ga še nisem srečal, niti naredil).
Kodeke, kot je že rečeno dobiš na doom9.org.
Uff sem zakompliciral. Upam, da si malo bližje užitkom ob gledanju filmov 🙂

Ne, ni problem samo v enem filmu, pač pa mi cuka vse po vrsti. Tako da je problem verjetno v tem BSplayerju in bo potrebno poiskati kakšno drugo varianto. Dobila sem kar nekaj predlogov na vaši strani, za kaj se naj odločim pa še ne vem. Kako je pa s podnapisi pri teh vaših zadevah? Blazno rada bi to zadevo nekako uredila, ker mi gre zadeva pošteno na živce. Bom pa morala počakati na kakšnega “mojstra”, ki mi bo te zadeve “uštimal”. :-)) Ste mi pa veliko pomagali. Hvala in lp, Pamela.

Hvala Lazso za vse te informacije, verjemi, da jih bom poskusila urediti, samo pravega “mojstra” počakam…. 🙂 Se hecam. Vsaka stvar, ki mi jo napišete, mi bo blazno prav prišla. Samo kaj, ko se mi sedaj zdi vse tako zakomplicirano….. Hvala ti in lep pozdrav.

jaz mam 3 leta star računalnik, nobene nadgradnje nism delala v tem času… tak da je cela škatla že celo malce za časom, sam mi pa divxe čist vredi špila. gledam jih prek divx plyer alfa / win media player… in je vse ok. pa še kodek je seveda treba met…=) morda pa maš res s playerjem problem? skušaj kterega drugega inštalirat.

*lp*

instaliraj Divx 5.02 Pro codec in gledaj filme z MediaPlayerom (za podnapise pa ti priporočam VobSub)

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close