mikrofon
Nabavil sem multimedijski komplet za učenje tujega jezika pa mi mikrofon skoraj ne dela. Sliši se samo malo če s prstom udarim po mikrofonu. Ko dam glasbeni stolp na glasneje (računalnik imam vezan na glasbeni stolp) se sliši govor prek mikrofona glasneje in nekvalitetno, drugi zvoki iz računalnika pa so preglasni.
Kliknil sem na zvočnik (zraven ure v desnem spodnjem kotu ekrana) in videl da je bila jakost mikrofona že prej nastavljena na najbolj glasno. Ko kliknem še na ˝dodatno˝ , sta drsnika za nizke in visoke tone označena na tiho, ampak ju ne morem potegniti na glasno ker sta blokirana-obarvana s sivo.
Mislim da je ravno to krivo za nedelovanje ker so nizki in visoki toni nastavljeni na tiho, ampak jih žal ne morem premakniti na glasno. Zakaj se jih ne more premikat?
Zvočna karta ni slaba – 7000 SIT, mikrofon pa je še dražji.
Imam windowse 98
Hvala za odgovor
Lep pozdrav
Prvič: zvočna kartica za 7 Prešernov ni ne slaba ne dobra, nekaj vmes. Verjetno pa ni v tem haklc.
To je rak rana mikrofonije v windowsih. Redko deluje zadovoljivo. Poišči dodatno nastavitev za mikrofon – gain control, ki običajno nekoliko izboljša delovanje mikrofona.
Preveri tudi, ali imaš mikrofon v pravem vhodu na kartici.
Kaj več ti bo gotovo lahko svetoval kdo drug, ki se je že matral s slabim delovanjem mikrofonov. Sam imam enega za 500 sit, pa se nič ne pritožujem.
Kere windowse maš?
ME in XP
Lahko dam jaz še druge windowse k obstoječemu win98 ali je treba na kaj mogoče paziti?
Imam namreč dva diska in na vsakem svoj operacijski sistem.
Če vse skupaj naseliš na ed disk, bo precej zmede. Za silo bi šlo, če bi imel 2 particiji. Odvisno tudi od prostora, ki ga imaš še na voljo.
Dvomim pa, da boš s tem kaj izboljšal funcijo mikrofona. Počakaj še na druga mnenja v zvezi s tem.
Forum je zaprt za komentiranje.