Najdi forum

Okvara pekača?

Na nekaj let starem Philipsovem pekaču posneti audio cd-ji niso uporabni na ‘cenejšem’ Goldstarjevem stolpu. Zlasti pri prvih komadih so slišni šumi in prasketanje. Napaka ni odvisna od znamke cd-jev.

Cd-je, posnete leto dni nazaj, pa v glavnem predvaja brezhibno.
Z zapisi programskih datotek nimamo težav, razen pri TDK cd-jih.

Kaj bi bilo po vašem mnenju razlog za napako:

– iztrošen ali zaprašen pekač
– program za zapisovanje
– izbrane opcije pri razpisovanju (hitros za audio cd-je je navadno komaj dvakratna!)
– napaka na stolpu

P.S.: Originalni cd-ji špilajo brezhibno!

zaprasena/zamascena leca na predvajalniku

Možno, ampak – zakaj z lani posnetimi cd-ji ni težav, v čem se lahko razlikujejo?

Ja tudi CD ni večen medij. Originalni cdji imajo večjo odbojnost kot pa doma posneti in prav zaradi tega se zna zgodit, da ima kakšen “cenejši” sistem probleme z branjem takih posnetih cdjev. Tudi barva odbojnega dela cdja (zlata, modra, zelena,…) lahko pripomore k nebranju takih cdjev.

Pa še ena stvar, ki jo ponavadi spregledamo pri cdjih. Vsi zelo pazimo na spodnjo stran cdja. Vendar majhna praska na spodnjem delu za branje ne pomeni nikakršnega problema, je pa zato zgornji del precej bolj občutljiv, saj je prav na zgornjem delu nanešen ta odbojni sloj. In ker ima pri domače posnetih cdjih ta sloj že v osnovi zelo majhno odbojnost, se ta po 2 letih prijemanja (predvsem po zgornjem delu) še zmanjša za nekaj % in to je lahko že preveč za razne cenene varjante.

Jaz sem imel dva Philipsa in oba sta letela v kanto. Prvi je kao snemal vendar ni snemal… Datoteke so sicer bile zapisane vendar z defekti…

Pri drugemu Philipsu pa so se mi pojavljali podobni problemi kot pri tebi pri avdio zapisih. Mislim, da je problem v Philipsu samem….

Sedaj sem vzel A-Open in čudežno so vsi problemi izginili…

To! Iskal sem potrditev svoje domneve. Nikdar namreč nisem uporabljal slabih, noname, cd-jev. Tudi ohranjeni so dobro, kot novi so. Ravno zato mi je dalo mislit, kako je leto dni star posnet cd (iste znamke) v redu, novi pa ne več. Leča v playerju torej potemtakem ne more biti zapacana, temveč je problem v samem zapisovanju. Se je pač moj Philips znucal, kot vsaka dobra stvar.

Moram pa povedat, da kljub slabemu glasu, ki gre o Philipsovih pekačih, z njim vrsto let nisem imel težav. Sin je nabavil 2x dražjega Plextorja, ki mu je začel nagajati po 6 mesecih in še sedaj ni povsem zanesljiv. Sem imel pač srečno roko.

Vsekakor bo treba v trgovino po novo pečko, že zaradi same hitrosti zapisovanja, če bodo tudi audio cd-ji spet ok, pa sploh.

imel sem podoben problem-cvrl sem z nero-tom in notri našel nastavitev za globino zapisa-nastavil-problem sem rešil v pol minute,stvar je seveda individualna a to je moja izkusnja-niti dva cd ja nista enaka po kvaliteti tudi iz iste firme—-ne vdaj se prehitro

lp Metulj

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close