Najdi forum

POzdravljeni. Mene pa zanima ali je kakšna razlika med tema dvema modemoma oz. ali je kakšna razlika v hitrosti nalaganja podatkov. Moj primer: prej sem imela star računalnik (P120) in Motorola Codex 3265 fast modem (zunanji), sedaj pa imam nov računalnik (1.1Ghz) z že vgrajenim modemom in sicer je oznaka HSP 56 MR. Problem je v tem, da sedanji melje počasneje. Je možno, da je krivda v modemu? Je možno, da je novi modem počasnejši? Jaz o tem nimam pojma, zato se obračam na vas. Že pri sami povezavi računalnika z internetom čakam več kot še enkrat dlje, kot pri prejšnjem računalniku oz. modemu. Je lahko problem v hitrosti modema ali sem se uštela pri kakšnih nastavitvah? Najlepša hvala za odgovor. Če potrebujete še kakšen podatek me vprašajte in z veseljem vam ga povem. Hvala in lp.

Živjo Špelca..

Ta tvoj HSP xxxx modem je takoimenovani Winmodem.
Kaj to pomeni, da ni čisto pravi modem, temveč izkorišča okolje Windows za svoje
delovanje.
Definitivno so nekaj počasnejši od modemov, ki so pravi modemi, to pomeni, da
imajo celotno strojno in programsko opremo za samo delovanje vgrajeno v reciva temu “škatlo”, kot je bila prej tvoja Motorolca, ki ti je kot praviš delala zadovoljivo.
Špela predlagam ti, da si kupiš dodatni modem zunanji/notranji. Sedaj so že zelo poceni reciva okoli 5-10 K sit dobiš čisto zadovoljiv modem,ki podpira hitrosti
komunikacije ki se preko analognih linij zelo približajo hitrostmi ISDN-a.

Škoda, ker nisi napisala, katere Windoze so ti instalirali/prodali zraven čurunalnika.

Mogoče imaš pa kako nastavitev še narobe izbrano, kot je npr. prijava v omrežje..

lp

Misliš katere Windowse so mi inštalirali? Nič. Prazen računalnik sem dobila. Notri smo dali Windows 98. Si me to vprašal? Za zgornjo razlago se ti pa zahvaljujem. Lp, Špela.

Ma, načeloma lahko tudi Winmodem dela hitro. Glede tvoje primerjave je stvar v tem, da tako Winmodem kot Motorolin modem (edini, ki ga motorola prizvaja) – oba sta brez lastnih procesorjev in izkoriščata računalnikovo procesorsko moč za svoje delovanje.
Ker ponavadi ob surfanju ne počneš z računalnikom nič posebno zahtevnega, je to zadovoljiva rešitev. Zadeva se ne obnese samo tam, kjer bi uporabnik uporabljal računalnikove resource in modem naenkrat najbolj intenzivno – na primer pri kakšnih on-line igricah.

Če hočeš, da malo naspidiraš svoj modem, klikni na ikono INTERNET EXPLORERJA na namizju z desnim miškinim ušesom in izberi LASTNOSTI.

Odprlo se ti bo okno z nastavitvami za internt, pojdi na:
POVEZAVE, klikni na tisto povezavo, ki jo uporabljaš za povezovanje z internetom in klikni na gumb NASTAVITVE, desno od te povezave.
Pojavi se ti okno za vpisoanje UPORABNIŠKEGA IMENA in GESLO, ti pa pohodi gumb za napisom LASTNOSTI.
No, tam potem nekje priklofaj do nastavitev za MODEM in preveri naslednje nastavitve:

v okenčku, kjer imaš en kup KLJUKIC in kjer je SPODNJA KLJUKICA z napisom TCP/IP, od-kljukaj vse, samo tole pri TCP/IP pusti.

Pri HITROSTI MODEMA izberi 115.000 bps, več ne, manj pa tudi ne.

Izberi PROGRAMSKI NADZOR PRETOKA

Nastavi tudi, naj se ti modem ODKLOPI, ko je povezava nedejavna, recimo, 10 minut.

Drugo pa pusti, ker lahko kej pokvariš. Sicer pa, če ne bo delalo boš koj vidla.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close