prosim za nasvet
Zivijo!
Uporabljam wim Me in me zanima ali lahko nalozim poleg se Win 98,tako da bi uprabljl lahko oboje-po zelji.Zamenjal bi rad tudi graficno kartico.V planu imam GF4mx440 64DDR,vendar se ne morem odlociti med geinword-ovo in inno-ovo kartico.Katera je boljsa?Hvala za mnenja in odgovore.LP.
1. Lahko, samo moraš najprej formatirat idisk, potem pa najprej starejše (Win 98), potem pa novejše (Me). Glede grafične:
SAMO GF4 MX NE KUPITI!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIKAKOR!!!! To je Dx 7 kompatibilna kartica (nima ne Vertex ne Pixel shaderjev), ki nima niti surove moči. Raje kupi ATI Radeon 9000, ki ga pri Mlacomu dobiš za 27K (Nekaj takega) in podpira Dx 8.1, poleg tega ima še kakovosten video-out in pa hitre rame, če želiš navijati. Prav tako ima 64 MB DDR. V vseh testih je boljša od GF4 MX460. Poleg tega ima še boljšo ostrino slike in pa podporo Video shaderju (nekaj takega), kar ti polepša video.
mah, bedarije kvasiš.
kupi kako poceni neoguljeni gf4 (brez mx), ki jih dobis za 35k pa bos imel mir nekaj casa. radeonu se malo manjka, predvsem softwear/drajverske podpore. a ne a ne?
Dejsko, takole bom rekel: Vsake oči imajo svojega malarja.
Vidim, kako nekateri z lahkoto zavrnejo mnenja drugih uporabnikov, kar seveda ni slabo, če imajo izkušnje, argumente ipd. Neprimerno pa se mi zdi apriori zavrniti neko mnenje in ga pri tem sarkstično označiti za bedarijo.
Dejansko tudi računalniška podjetja v zadnjem času predlagajo ATI Radeon grafične kartice, ki so se na testiranjih kar dobro odrezale. Seveda je veliko odvisno od namena uporabe: domača raba ali razna pisarniška opravila ter nove igrice, ki zahtevajo vse bolj učinkovito računalniško opremo.
Skratka, bodimo korektni do različnih mnenj, pogledov in izkušenj, ter tako na najboljši možen način priporočimo primeren nakup. Uporabnik se bo na koncu itak sam odločil.
Pa prijetno nedeljo vsem forumovcem, kljub dežku.
Tajfun
Dejko, sorry za napako v imenu.
Dejko, slabi driverji? Pa ne najnovejši Catalyst 02.2 driverji. Torej: Kupi Radeona9000 Pro za 27K ali pa ATI Radeon 8500LE za 35K ali pa GF4 TI4200 za 47K ali pa GF4 TI4600 za 90K ali pa počakaj na Radeona 9700 za 130K :))) To so vse dobre grafične (še posebej tazadnja), odvisno samo od cene.
Kako na graficni s tv out spraviti sliko na tv . Hvala.
Kaj meniš? Priklopiš oba kabla.
Če imaš NV pa še omogoči twin view.
Forum je zaprt za komentiranje.