Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija snemanje MP3 iz računalnika

snemanje MP3 iz računalnika

Sem nova na področju CD-R(W) jev in MP3 muzike. Zato prosim, če mi poveste kako se da posnete na CD iz računalnika MP3 muziko.

Hvala v naprej

najbolj enostavno:
nabavi program nero burning room
pol v wizardu izbiras najprej :
1. start new sesion
2. audio cd
3. pol one nastavitve odvisne od pekaca in cd-jev
pa ok
pol se ti odpreta dva okenca: levo predstavlja tvoj cd ki je se seveda prazen al pa tud ne ce nadaljujes snemanje s continue sesion
desno pa je tvoj racunalnik- isto kot raziskovalec
pol pa samo iz desne strani vleces na levo stran mp3 file
spodaj pa mas indikator kolk se mas prostora na cd-ju
veliko srece in uzitkov ob poslusanju glasbe :-))

Hmmm, kako se posname MP3 na CD so ti lepo razložili.

Morda si pa hotela vprašati nekaj drugega: Kako se posname MP3 na CD v običajnem glasbenem formatu, tako da zna predvajati glasbo tudi običajna Hi-Fi komponenta.

Nimam pojma. Je pa zadeva zelo zanimiva in če zna kdo pomagati…

lp
mačkon

Ja prav imaš, te CD-je bi rada poslušala potem na kasetofonu z CD-jem.

Potem narediš točno tako kot je nn napisal. Če izbereš projekt audio cd potem ti nero sam pretvori mp3 v format, ki ga bo znala brat tudi navadna komponenta, oz. cd zapiše v formatu audio cd, ki je (skoraj) identičen kupljenemu glasbenemu cdju v trgovini.

Ko pa boš že pravi profi v peki muzike, pa boš verjetno izbrala drugo pot, najprej pretvorba mp3 –> wav (z programom winamp ali podobno) in nato po čisto istem postopku kot je bil opisan posnameš wav datoteke namesto mp3 na cd.
Prednost tega je, da lahko muziko pred peko malo “popraviš”, saj mp3 datoteke prihajajo od vsepovsod in so med seboj po kvaliteti lahko zelo različne.

aja, pa lepo peko in obilo užitkov ob novi glasbi 🙂

jaz bi dodal, da eni CD se ne morejo potem normalno poslušat na komponentah. jaz mam recimo pekač sony in najbolje delajo sony CD (ki delajo tudi na stolpu). ostali Cd (smartbuy, princo, LG,…) pa recimo na mojem stolpu en delajo.
nekompatibilen pekač ali komponenta?

M.

Vsakega po malo. Največ pa je odvisno od samega medija.
CD-R ima manjšo odbojnost kot tovarniško posneti cdji. Prazni mediji različnih proizvajalcev se po odbojnosti kar precej razlikujejo, malo pa je odvisno tudi od barve odbojne mase(zelena, zlata, modra…). Tko da imajo predvsem starejše komponente včasih probleme z branjem določenega tipa cdjev(ali glede na proizvajalca ali glede na barvo).

Moj portable CD player ime tudi težave z nekaterimi CD-R. To je čisto pogost pojav 🙂 Ugotovi, katera barva CDja je boljša za tvoj CD predvajalnik.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close