Attachment 2
Zivjo se enkrat!
Prej sem spraševala, kako pripeti attachment, če želim isti attachment poslati na nek nov naslov. To se torej naredi s foward. Ampak, kako pa se naj znebim vsega pripisanega, kajti ta mail je potoval od enega do drugega in naprimer ne želim, da ta prejemnik dobi takšno obliko z vsemi temi obvestili kdo je to že komu poslal.
Lepo prosim še za ta nasvet!
LP Biserka
odpri new message ( ali pac kako je ne vem ker ne uporabljam yahoo-ja)
add file ( attach file, ne vem)
send
ta file pa si se pred vsem tem shrani na tvoj racunalnik in ga poisci z browse
Daš frovard. Z miško označiš, kar nočeš, da se pošilja, in z delete tipko zbrišeš. Če te moti še FW v subjectu, še tistga pobriš.
Zivjo!
To sem sprobala, da sem si shranila attachment, potem odprla nov mail in ga pripela s pomočjo browse. Poslala sem si ga na svoj drugi mail naslov, da sem videla, kaj bo ven prišlo. Poizkusila sem na dva načina: najprej sem si attachment shranila v my yahoo (pod mail attachments) in potem ga tam tudi lahko odpreš in pošlješ. In kaj se je poslalo……ta attachment in razvidni so še ostali attachmenti, ki jih imam shranjene. Potem sem poskusila na drug način: ta attachment sem si shranila v word in ga s pomočjo browse potem poiskala in poslala, pa ga potem prejetega nisem mogla odpreti.
S foward gre boljše. Ampak Lojzka, ne da se osenčit in z delete zbrisati neželjenega besedila, ker je le to v polju, kjer ne moreš brisati. Saj veš tisto besedilo from……..to……. to se ne da brisat.
Torej se vedno imam problem! LEPO PROSIM NEKOGA, da mi da pravi nasvet! Verjetno zadeva sploh ni komplicirana. Enkrat jo je potrebno osvojiti, pa jo veš za celo življenje.
Najlepša hvala!
Ne, zadeva res ni komplicirana. Pa pejmo še enkrat, step by step…
1.odpreš mail
2.shraniš attachment z pritiskom na Download Without Scan in si zapomniš kam si ga shranila
3.zraven gumba Forward imaš combo kjer piše as attachment in ga spremeniš v inline text
4.pritisneš Forward
5.vpišeš željen emajl naslow in popraviš/zbrišeš kar ti ni všeč
6.Pritisneš Attach Files
7.Pod File 1: pritisneš gumb Browse… in poiščeš datoteko, ki si jo prej spravila z Download Without Scan
8.Potem ne pozabi pritisnit gumba Attach Files (zraven je tudi Cancel), ker drugače res ne bo prišlo nič
9.Pritisneš Done
10. Pritisneš Send
tko, bo zdaj šlo?
Zivjo hmmmm…,
je šlo, hvala. Manjkal mi je samo ta podatek, da sem spremenila v inline tekst. Povej mi še samo lepo prosim, kam si je najbolje shraniti attachmente? V word ali my briefcase ali kam? Zato ker kakšen lep attachment (lepa slika), ko jo nekam shraniš in jo potem odpiraš, se ne odpira več tako, kot se je v original message-u. No, prosim te še za ta nasvet.
Vnaprej hvala!
Biserka
Če želiš datoteko, ki ti jo je kdo poslal pogledati kasneje, je seveda najbolje, da si jo spraviš na svoj disk. Če seveda med snemanjem(downloadanjem) ne pride do kakšne napake, bi morala taka datoteka biti identična tisti, ki jo imaš pripeto v pošti.
Kam na disk jo posnameš pa je seveda tvoja odločitev. Posnemi jo tja, da jo boš kasneje lahko najdla.(npr My Documents). Če je teh datotek veliko pa je smiselno za vsak tip narediti še svoj poddirektorij(npr. Slike, Filmi, Glasba).
Forum je zaprt za komentiranje.