Najdi forum

Imam naslednje vprašanje.
Kupil sem monitor 19″ znamke MACOM.
No zraven nisem dobil nobenih instalacijskih progragom. Mislim da je monitor kar star – po občutku. In kaj je zdi se mi da ga nikakor ne moram naštimat!
Črke se mi zdijo ne jasne in bela barva tolče ven kot strela, če zmanjšam svetlobo se pa precej potemni??
Probal sem s sprmenitvoijo resolucije in tudi osveževanja monitorja, vse živo.
Računalnik mi tega monitorja ne prepozna, sicer pa so mi svetovali da naj raje izberem Plug and Play Monitor.

Svetujte mi kako naj si tole zrihtam predvsem ostrino! Problem je pa še v temu, ker monitor tega nima??

Lp

Nisi napisal, kdaj je tvoj monitor imel rojstni dan. Za stare monitorje je značilno, da niso imeli tako ostre slike kot sedanji. Tudi najvišji refresh se je včasih nehal pri 75 Hz ali še nižje, če si izbral višjo resolucijo.

Cene novih monitorjev so sedaj nekako znosne, tako da ob priliki investiraj v kaj boljšega, saj gre predvsem za naložbo v tvoje oči.

Hja, najprej opozorilo: ne počnite tega doma. Podpisani dr.Wega ne odgovarjam za posledice.
Gre pa za tole: pred časom sem kupil en monitor ki je bil še bolj pred časom. Pravzaprav so ga v fabriki odpisali prav zaradi nejasne slike in tako sem ga dobil za jurja. Doma sem ga odprl in našel pri strani dva gumba: Brightness in focus. S fokusom sem ga naostril, da je zgledal kot nov. Problem je v tem, ker je treba imeti monitor prižgan, ko ostriš sliko. torej še enkrat: ne počnite tega doma. Podpisani dr.Wega ne odgovarjam za posledice.

Wega

Tajfun!

Ali meniš, da je bolje menjat monitor. Mislim zaradi oči si napisal verjetno so starejši bolj škodljivi a ne?
Zanima pa me v službi itak bulim 9 ur na dan v ekran pol pa še doma, kako naj se odločim glede izbire monitorja?

19″ ali 17″ ??

Lp

Minimalni refresh je 75 Hz, pri nižjem slika trepeta, kar škoduje očem. Tako da priporočam nakup novejšega monitorja, kakovost, ki jo boš izbral je delno odvisna tudi od grafične kartice. Če je le-ta stara, ne podpira vedno novih monitorjev.

Če bo slika ostra, refresh med 85 in 100 Hz boš prav gotovo bolj zadovoljen. Glede velikosti pa se sam odloči, tudi 19 colski niso več tako dragi kot včasih, razen če se odločiš za višji cenovni razred. V Kranju za domačo rabo precej kupujejo Iyame in Philipse (17 colske). Malo se sprehodi po trgovinah in preizkusi sliko.

Lejk včerej sem pol naštimal nekako s tem da sem moral resolucijo naštimat na 1024 By 768 pixels. Kar pa se mi zdi za tak monitor zelo slaba resolucija, pa še ikone so precej velike.
V kolikor resolucijo povečam se v ekranu vidijo črte, res da moraš bit pozoren na njih ampak so.
Kišto imam novo, grafična ati radeon 7500 le…

Še mal jo bom preizkusil, monitorček če ne pa bo šel naprej

Hvala Tajfun

Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close