Nero – Burning Rom — CD text
Pozdravljeni!
Mene zanima sledeče. Ko posnamem na cd različne skladbe, bi rad da bi bili napisani tudi izvajalci in naslovi pesmi. V menuju, ko vlečem različne skladbe, sicer so, a potem ko je cd posnet ni nikjer sledu o cd-tekstu… Torej, ko vstavim cd, da bi ga poslušal je izpisano le track01, track02, … Mi znate kako pomagati?
Vse to pri programu Nero!
Hvala že vnaprej, Klemen!
V projektu si moraš izbrat da na cd zapeče tudi cd text, ker po defaultu ga na glasbene projekte ne zapeče.
sm probal tudi to, a vseeno ni nič! :((
Pol sta edino 2 varjante.
Ali nimaš pekača, ki jez možen zapisati cd-text, ali pa nimaš cd enote, ki je zmožna brati cd-text.
Zakaj pa če zapečem npr. katerokoli drugo datoteko, cd-text pa je?
Emmmm, pri kateri datoteki je cd-text?
CD-Text je pogruntavščina, ki na neizkoriščen del AUDIO cdja zapeče podatke o skladbah in izvajalcih. Uporablja se izključno SAMO pri audio cdjih, zato malo razloži pri kateri datoteki ti cd-text napiše?
No očitno sm se zmotu. Nism vedu, da je samo pri avdio cd-text! Kot druge datoteke sm mislil to, da ko pač zapečem v enem neavdio projektu lahko napišem katerikoli naslov cd-ja in nato tudi obstaja. Medtem ko pri avdio ni ne duha ne sluha o kakšnem naslovu…
Vseeno bi prosil, če mi znate točno razložiti kaj naj označim, da bi cd-text vendarle obstajal. Lahko, da jaz pač kje pogrešim… Pa še to: ali je mogoče skladbe posneti tudi v kakšnem neavdio projektu?
“hmmm” – hvala ti za vse odgovore!!
Se to. Pekač omogoča zapis cd-texta. Kar se tiče cd enote, pa navadno pečem kar z diska.
No saj če označiš, da bi audio projekt rad pekel z cd-textom, potem ga verjetno tudi speče z cd-textom.
Pekači so danes že tolko izpopolnjeni, da jih res večina zna pisat tudi cd-text.
Večja redkost pa so enote za branje cdjev, ki znajo ta cd-text prebrati.
Če audio cd vtakneš v računalniški cd rom, kar pozabi na kakšen cd-text.
Domače audio komponente so tud bolj švoh z tem, razen kak Sony(ki mislim, da je cd-text sploh pogruntal) in Kenwood mata ponavadi to. Še največ se uporablja pri avtoakustiki, tam so enote, ki znajo brat cd-text bolj pogoste.
Forum je zaprt za komentiranje.