kupujete računalnik?
Prodam računalnik INTEC New Line P200 MMX si MULTI 15″
Osnovna plošča Intel Pentium Hyundai, 233 MHz MMX, spomin 64 MB, Gibki disk Sonny 1,44 MB, Trdi disk 3,2 GB, Tipkovnica Cherry, Miška Genius s podlogo, Barvni monitor Hyundai, 1280 x 1024/85HzZvočna kartica, zvočniki 120 W, CD rom enota, 16 x hitrost, Windows 98, Office 2000. Cena 45.000,00 sit.
Nataša
Draga, malce draga si. Se ti ne zdi?
VELIKO predraga! za to dobiš največ cca. 15-20.000 SIT
Tako ceno so mi rekli računalničarji. Preden sem ga dala v ponudbo, sem se pozanimala pri dveh trgovcih računalnikov.
Lp Nataša
Nataša, nisi sicer omenila velikosti monitorja, ampak glede na letnik same mašince bi lahko ocenil, da ni večji od 15″. In ti monitorji so po nekaj letih povsem zastareli, saj že novi niso bili kaj prida.
Procesor je tudi že bogi, disk pa majhen in počasen. Tudi rama je malo, prav tako počasen. Skratka, če pogledaš ceno najcenejše NOVE mašince, ki je na trgu – in primerjaš zmogljivosti njenih komponent (grafična, ram, disk, proc… in seveda matična plošča) – boš kaj hitro spoznala, kaj pravzaprav nudiš potencialnemu kupcu.
Tak računalnik je morda še najbolje ponuditi popolnemu začetniku, ki ga potrebuje za osnovne rač. funkcije, za kar mašinca še za silo zadošča. Verjemi, marsikdo krvavo potrebuje rač. npr. za študij ipd., pa mu starši ne zmorejo kupiti niti rabljenega. Poznam študentko III. letnika medicine iz Bovca, ki je ponorela od veselja, ko so ji prijatelji v hišo brezplačno pripeljali podoben rabljen rač.
Žal, taki so pač časi v naši tranziciji. Eni imajo vse, drugi se vse bolj otepajo z revščino. Še bodo revolucije, verjameš?
Lep dan ti želim
Tajfun
Če kdo ve za tak PC za 15 – 20000 ga kupim.
Forum je zaprt za komentiranje.