Modem motorola SM56
Imam modem motorola SM56!
Zanima me , če se da kaj v nastavitvah spreminjati , namreč modem mi zelo slabo dela. Zveza včasih stoji tudi po 2 minuti skupaj ( televizorčka v kotu sta mrtva), zvezo z arnesom mi ne vzpostavi več kot z 26400kb/s, z voljo pa največ 24000kb/S, če je dobre volje, drugače pa 21600 ali 19000kb/s. Ne spoznam se na setting, ampak kolikor sem lahko videl je na country naštimano na USA. Ali bi bilo bolje, če bi bilo recimo na Germany, ali Italy etc? In kaj se s spremembo države spremeni v samem modemu?
A je še kje kak drug hakelc , ki bi ga malo spodbudil k boljšemu delovanju, ali pa sem obsojen na to mizerno povezavo?
Bogdan
Ah te motorole! Sami problemi z njimi, od inštalacije naprej. Ampak tokrat vendarle najbrž ni kriv modem, ampak slaba povezava. Za štos si odpri še en račun, recimo na volji in primerjaj ob različnih urah. Sicer tisti USA nima nobene veze, celo sem nekje videl, da je čisto crknil, če ni bilo na USA.
Pa še to: preglej telefonski kabel, od priključka v modemu do doze. Preveri če “škrta” in podobno. In končno: zagrabi škatlo in jo preizkusi kje pri kakšnem znancu. Če ti bo tam šibalo 100 na uro potem ti preostane samo še da kloneš monopolistu in si nabaviš ISDN/ADSL. Psst., čisto potiho, govori se celo, da to delajo zanalašč 😉
jst mam tud motorolo, ma mi dela vse ok, sicer mam naštimano na slovenski jezik, ker mam podporo za slovesnki jezik. Drgač pa je prej tud delalo b.p..
Ne vem res probaj pr sosedu, kokr pa je že Wega reku, baje to delajo “ZANALČ”, pa čist res je
lp
Ko smo glih pri temu modemu bi rad vedel kako se ga inštalira na win98 in kako na winXP. Meni ga je kolega ker sam nisem znal, za drugič bi pa rad sam inštaliral pa bi rad da kdo malo napiše o tem..
LP
Načeloma naj bi gonilnik (poslovenjeno za driver, ki ga stalno nekaj goni) sam poskrbel za inštalacijo. Če ne, pa pojdi v Sistem, upravitelj naprav, in poišči – ah, tule je pa malce nerodno. Ker plug&play (priklopi in se zabavaj) ponavadi pomeni plug&pray (priklopi in se zajebavaj) boš tam najbrž našel “neznano komunikacijsko napravo”. Ne bo je težko najti, ker bo opremljena z velikim rumenim vprašajem. Klikni nje lastnosti in namesti nov gonilnik, ki si ga – upam že pripravil.
Jst mam isti problem, vsakokrat ko mi siol pošlje reklamo za ISDN ali ADSL mi avtomatsko znižajo hitrost, sedaj so mi že dvakrat.Volja mi je delala pred slabim letom 32.5 kb/s sedaj pa mi gre samo 19kb/s.
Mmmhm, zarota, ti rečem. Čeprav – zaenkrat prav dobro zaslužijo tudi z nami – polžki, ki namesto da bi na ADSLu v petih minutah posrfali svoje in šli preganjat klemenixxove punce, ure in ure presedimo pri čedalje počasnejših povezavah. Ah, seveda! To torej ni telekomsiolova zarota ampak klemenixxova:))
kliči na telekom, če si mogoče priklopljen na PCM al kako se reče že! V glavnem, da vas je več uproabnikov na eni liniji!
Forum je zaprt za komentiranje.